نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۶ تیر ۳, شنبه

سلول- برای آرش صادقی

بخش قابل توجهی از روستاهای حوزه انتخابیه‌ام در گرمای بالای ۵۰ درجه آب شرب ندارند

ین روستاها با تانکر آبرسانی می‌شود، افزود: قطعی آب در این مناطق نه به خاطر نبود آب بلکه به خاطر شکستگی لوله‌ها است و مشکل کار با 20 کیلومتر لوله‌کشی حل می‌شود.

بخش قابل توجهی از روستاهای حوزه انتخابیه‌ام در گرمای بالای ۵۰ درجه آب شرب ندارند

اردوغان می‌خواهد دور ترکیه دیوار بکشد

اردوغان می‌خواهد دور ترکیه دیوار بکشد

اروپا بارها از ترکیه به خاطر کنترل نامناسب مرزهایش انتقاد کرده بود. حال اردوغان می‌خواهد نه تنها در مرز با سوریه، بلکه بر مرزهای خود با ایران و عراق هم دیوار بکشد. ایران پیش‌تر از این پروژه استقبال کرده بود.
Türkei Konya Erdogan Referendum Rede (Reuters/U. Bektas)
عکس از آرشیو
ترکیه در ماه آوریل سال جاری میلادی (۲۰۱۷) پایان ساخت دیوار مرزی خود با سوریه را اعلام کرد. سپس مقام‌های این کشور در آغاز ماه مه قصد ترکیه برای کشیدن دیوار مرزی با ایران را نیز اعلام کردند. در اواسط همین ماه بود که رسانه‌های ترکیه با استناد به مقام‌های مسئول، از آغاز ساخت این "دیوار مرزی ۱۴۴ کیلومتری" خبر دادند.
حال شخص رئیس جمهوری ترکیه نیز به سخن آمده و از ساخت دیوار مرزی با ایران، تکمیل دیوار مرزی با سوریه و نیز کشیدن دیوار در مرز با عراق خبر داده است.
رجب طیب اردوغان روز پنجشنبه (اول ژوئن/ ۱۱ خرداد) در همین ارتباط گفت، ترکیه می‌خواهد در مرزهای خود با ایران و عراق دیوار بکشد و موانع و تأسیسات مرزی خود با سوریه را نیز که ساخت ۶۵۰ کیلومتر آن به پایان رسیده، تکمیل کند.
به گفته اردوغان، ترکیه مرزی ۹۱۱ کیلومتری با سوریه دارد که قرار است تمامی آن با دیوار مسدود شود. رئیس جمهوری ترکیه افزوده است: «ما همین کار را در مرز با عراق و در مناطق مناسبی در طول مرز با ایران نیز انجام خواهیم داد».
اردوغان ضمن تأکید بر حق ترکیه در "پاکسازی" مرزهایش برای ایجاد امنیت، دلیل ایجاد دیوار حائل بر مرزهای خود با سوریه را جلوگیری از ورود "تروریست‌ها" به خاک ترکیه و مبارزه با قاچاق اسلحه عنوان کرده است.
مقام‌های ترکیه پیش‌تر نیز دلیل ساخت دیوارهای مرزی با سوریه را مقابله با قاچاقچیان، جلوگیری از عبور غیرقانونی از مرز و نیز مقابله با نیروهای مسلح کرد "پ‌ک‌ک" و شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" (داعش سابق) که می‌توانند در ترکیه دست به حملات تروریستی بزنند، عنوان کرده بودند.
دیوار طویل مرزی با سوریه
دیوار مرزی ترکیه با همسایه‌ی جنگ‌زده‌اش سوریه از بتون پیش‌ساخته و با قابلیت انتقال و جابه‌جایی است. این دیوار حائل ۳ متر ارتفاع دارد، با سیم خاردار احاطه شده و از برج‌های نگهبانی برخوردار است.
Türkei Grenzmauer zu Syrien (picture-alliance/AA/R. Aydogan)
دیوار مرزی ترکیه و سوریه با سیم خاردار احاطه شده و از برج‌های نگهبانی برخوردار است
اروپا در گذشته بارها دولت ترکیه را به خاطر ضعف در کنترل مرزهایش مورد انتقاد قرار داده بود. آنکارا با این اتهام مواجه بود که کنترل نامناسب مرزهایش ورود جهادگرایان از طریق ترکیه به سوریه و پیوستن آنها به "دولت اسلامی" را امکان‌پذیر می‌کند.
مدافعان حقوق بشر اما به ساخت دیوارهای حائل مرزی معترض‌اند، زیرا معتقدند بدین‌شکل از ورود پناهجویان و آوارگانی که برای نجات جان خود از مناطق جنگی سوریه و عراق می‌گریزند، جلوگیری می‌شود.
استقبال رسمی ایران
وزارت خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به قصد ترکیه برای احداث دیوار مرزی با ایران، از "هر اقدامی" در جهت کمک به "ثبات مرزهای دو کشور" استقبال کرده بود. بهرام قاسمی با اشاره به اینکه این دیوار "نه در منطقه صفر مرزی، بلکه در عمق خاک ترکیه" احداث خواهد شد، ۲۵ اردیبهشت‌ماه (۱۵ مه) گفته بود: «از هر اقدامی که بتواند به ثبات مرزهای دو کشور کمک کند، استقبال می‌کنیم و امیدواریم نهایتا در یک چارچوب با هماهنگی بیشتر صحبت کنیم».
یکی از مناطق مرزی ایران و ترکیه
روز ۱۹ اردیبهشت نیز خبرگزاری دولتی ایرنا از قول یک "منبع آگاه" در وزارت خارجه ایران نقل کرده بود که جمهوری اسلامی ایران از قصد ترکیه برای ساخت دیوار مرزی مطلع است و از آن استقبال می‌کند، "ولی معتقد است هر اقدام مرزی از سوی آنها باید با اطلاع تهران باشد".
"مانعی" در برابر قاچاق؟
روز ۱۹ اردیبهشت نیز خبرگزاری دولتی ایرنا از قول یک "منبع آگاه" در وزارت خارجه ایران گفته بود، ساخت دیوار مرزی می‌تواند مانعی در برابر قاچاق کالا از ترکیه به ایران باشد. به گفته او، با توجه به ورود سالانه دو میلیارد دلار منسوجات قاچاق از مرزهای ترکیه به ایران، "ما حتی تشویق می‌کنیم این اتفاق زودتر بیفتد".
ترکیه البته برای ساخت دیوار مرزی با ایران اهداف دیگری را دنبال می‌کند. مقابله با نیروهای مسلح حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) هدف اصلی ترکیه در احداث این دیوار مرزی است.
روزنامه ترکی "حریت" روز ۸ آوریل (۱۸ اردیبهشت) به نقل از یک مقام ارشد دولتی گزارش داده بود که این کشور قصد دارد مرزهای خود با ایران را از طریق احداث تأسیساتی مرزی از جمله دیوار، سیم ‌خاردار، برج‌های دیدبانی، نورافکن و دوربین‌های مداربسته کنترل کند.
در گزارش "حریت" آمده بود که دولت ترکیه قصد دارد برای مقابله با تحرکات "پ‌ک‌ک" دیواری به طول ۷۰ کیلومتر در مرز خود با ایران بسازد. "حریت" همچنین نوشته بود، بین ۸۰۰ تا هزار نیروی مسلح "پ‌ک‌ک" در مناطق مرزی با ایران مستقر هستند.
"آغاز" ساخت دیوار در مرز با ایران
پس از اعلام قصد آنکارا برای احداث دیوار حائل در مرز با ایران، خبرگزاری آناتولی ترکیه با استناد به سخنان ارگون توران، رئیس اداره تأسیسات مسکونی وابسته به نخست‌وزیری این کشور، از آغاز عملیات ساخت "دیوار ۱۴۴ کیلومتری" در مرز ترکیه با ایران خبر داده بود. به گفته این مقام ترکیه، قرار است مرحله اول ساخت این دیوار شهریور ماه سال جاری (۱۳۹۶) پایان یابد.
به گفته ارگون توران، در طول این دیوار حایل مرزی ۱۵ دروازه تردد با شیشه‌های ضد گلوله ساخته می‌شود. این مقام ترکیه عرض دیوارها را ۲ متر و ارتفاع آنها را ۳ متر عنوان کرده بود که با سیم خاردار نصب‌شده بر روی آن به چهار متر می‌رسد.

ترکیه تئوری تکامل داروین را از دروس دبیرستانی حذف می‌کند

دولت ترکیه در صدد است برنامه‌های آموزشی دبیرستان‌های این کشور را هماهنگ با دیدگاه تازه حکومت اردوغان تغییر دهد. در این راستا تدریس تئوری تکامل و اهمیت نقش اروپا در سیاست جهانی در کلاس‌های درس حذف یا محدود می‌شود.
Türkei Präsident Erdogan Rede Parteitag AKP (Getty Images/AFP/A. Altan)
یک مقام ارشد وزارت آموزش وپرورش ترکیه اعلام کرد که نظریه‌ی تکامل داروین از برنامه‌ی دروس دبیرستانی این کشور حذف خواهد شد. آلپاسلان دورموس، در یک فیلم ویدیویی که در پایگاه اینترنتی وزارت‌خانه‌ی مزبور منتشر شده، دلیل این امر را "پیچیدگی" تئوری تکامل اعلام کرد و گفت که این نظریه "از حد درک دانش‌آموزان فراتر می‌رود".
دورموس ضمن تاکید بر این که "فصل تکامل" از کتاب‌های درس "زیست‌شناسی" کلاس نهم حذف خواهد شد، گفت که بخش‌های مربوط به "جدایی دین از سیاست" در دروس تعلیمات اجتماعی نیز "اصلاح، کوتاه و خلاصه می‌شود." 
از آن گذشته قرار است، تاریخ اروپا و نقش و اهمیت سیاسی آن در کتاب‌های تاریخ دبیرستان‌ها تعدیل شود و به جای تدریس نظریه‌‌های دانشمندان غربی مانند "ئتوری نسبیت" اینشتاین، آموزش نظریه‌های بزرگان خاورزمین مانند ابوعلی سینا به عنوان "متفکر برجسته‌ی دوران طلایی اسلام" گنجانده شود.
گفته می‌شود که طرح تغییرات در برنامه‌های درسی، پس از پایان ماه رمضان در رسانه‌ها منتشر خواهد شد.
کارشناسان سیاسی معتقدند که اقدامات دولت ترکیه در چارچوب اصلاحات سیاسی ـ اجتماعی رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور این کشور صورت می‌گیرد که می‌کوشد "حکومتی اسلامی" در ترکیه برپا سازد. اردوغان این اتهامات را به شدت رد می‌کند.

کاهش بیشتر تولید نفت باعث افزایش بهای آن شد

توافق وزیران نفت کشورهای عضو اوپک نتیجه داد. بهای نفت خام در ماه ژانویه از مرز ۵۲ دلار برای هر بشکه گذشت و به بالاترین حد خود در ۱۸ ماه گذشته رسید.
Iran 21. Internationale Erdöl, Erdgas, Petrochemie Messe (Isna)
روز ۳۰ نوامبر سال ۲۰۱۶ وزیران نفت کشورهای عضو اوپک برخلاف انتظار بر سر کاهش میزان تولید نفت خود به توافق دست یافتند. توافقی که می‌بایست مانع از سقوط بیشتر بهای نفت خام در بازارهای جهانی شود. کشورهای تولیدکننده‌ی نفت غیرعضو اوپک و به ویژه روسیه نیز با توافق اوپک همراه شدند و از مقادر عرضه نفت خود کاستند. حال این توافق نتیجه داده و منجر به افزایش بهای نفت خام در بازارهای جهانی شده است.
کاهش بیشتر تولید نفت
بهای نفت خام در آستانه برگزاری اجلاس الجزایر در ماه سپتامبر سال گذشته به کمتر از ۳۲ دلار برای هر بشکه رسیده بود. سقوط بهای نفت، کشورهای عضو اوپک را وادار به اتخاذ یک تصمیم واحد کرد. تصمیمی که تا آخرین لحظات در اثر مخالفت‌ها و اهداف سیاسی دو کشور عربستان سعودی و ایران شکننده به نظر می‌رسید. اما کشورهای عضو پذیرفتند میزان تولید نفت خود را تا پایان ژوئن ۲۰۱۷ به ۳۲ میلیون و پانصد هزار بشکه در روز محدود کنند. کشورهای غیرعضو نیز، از جمله روسیه، به‌مثابه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت خام در جهان، برای همراهی با اوپک ابراز آمادگی کردند.
حال بر اساس گزارش‌های منتشرشده، تولید نفت خام بیش از آن حدی کاهش یافته که مورد توافق کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بوده است. بر اساس آمار منتشرشده، در ماه ژانویه سال جاری۸۹۰ هزار بشکه کمتر از میزان تعیین‌شده نفت روانه بازارهای جهانی شده است.
Kuwait Öl-Industrie (Getty Images/S. Nelson)
بر اساس این گزارش‌ها، کشورهای عضو اوپک ۴۰۰ هزار بشکه بیش از مقدار تعیین‌شده در اجلاس وین از تولید نفت خود کاسته‌اند. به این ترتیب، میانگین تولید نفت کشورهای عضو اوپک در ماه ژانویه ۳۲ میلیون و یکصد هزار بشکه در روز اعلام شده است. روسیه نیز ۱۲۰ هزار بشکه از تولید نفت خام خود کم کرده است. تولید روزانه نفت خام روسیه در ماه ژانویه عملا به ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسیده است.
افزایش بهای نفت خام
در اثر کاهش میزان تولید نفت خام، روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت از انبارهای کشورهای صنعتی کاسته می‌شود. گرچه این کاهش با توجه به موجودی انبارهای نفتی کشورهای صنعتی رقم چشمگیری نیست، اما باعث افزایش بهای نفت خام شده است. بهای نفت خام در ماه ژانویه از مرز ۵۲ دلار برای هر بشکه عبور کرد.

عربستان: یک حمله تروریستی به مسجد مکه خنثی شد!"شهزاده جنگ"؛ داستان صعود محمد بن سلمان

عربستان: یک حمله تروریستی به مسجد مکه خنثی شد

وزارت کشور عربستان سعودی می‌گوید نیروهای امنیتی این کشور یک حمله تروریستی به مسجد الحرام مکه را خنثی کردند. مطابق این گزارش یکی از تروریست‌ها خود را منفجر کرده و پنج نفر دیگر دستگیر شده‌اند.
Terror-Anschlag in Mekka verhindert (Picture alliance/AA/Saudi Interior Ministry)
به گزارش شبکه خبری العربیه، منصور الترکی سخنگوی امنیتی وزارت کشور عربستان سعودی از خنثی شدن یک عملیات تروریستی خبر داد که "امنیت مسجد‌ الحرام و زائران آن را هدف قرار داده بود".
به گفته‌ی الترکی روز گذشته (جمعه ۲۳ ژوئن/ ۲ تیر) چند عضو یک گروه تروریستی در دو شهر مکه و جده شناسایی و دستگیر شدند.
ظاهرا یکی از تروریست‌ها که در محله اجیاد المصافی در نزدیکی مسجد الحرام در محاصره ماموران امنیتی قرار گرفته بود خود را منفجر کرده است.

مطابق گزارش منابع خبری عربستان در این حادثه عامل انفجار کشته شده و سه زائر و پنج مامور امنیتی مجروح شده‌اند.
Terror-Anschlag in Mekka Verhindert (Getty Images/AFP/B. Aldandani)
وزارت کشور عربستان اعلام کرده که ماموران امنیتی در شهرهای جده و مکه پنج مظنون به عملیات تروریستی از جمله یک زن را بازداشت کرده‌اند و تحقیقات درباره آنها ادامه دارد.
تا کنون گزارشی درباره هویت بازداشت‌شدگان و عامل انتحاری انفجار مکه منتشر نشده است. وزارت کشور عربستان این افراد را "اعضای یک گروه تروریستی" معرفی کرد.
********************************************************

"شهزاده جنگ"؛ داستان صعود محمد بن سلمان

سرویس اطلاعاتی آلمان زمانی درباره حرص محمد بن سلمان برای رسیدن به قدرت هشدار داده بود. تندروی در سیاست خارجی، خصومت با ایران و تلاش برای اصلاحات داخلی از ویژگی‌های قدرتمندترین چهره آینده عربستان شمرده می‌شود.
Saudi Arabien - Kronprinz Mohammed bin Salman (picture-alliance/AA/B. Algaloud)
محمد بن سلمان اینک در اوج زندگی سیاسی حرفه‌ای خود قرار دارد. این تازه‌کار ۳۱ ساله هم مثل بقیه هم‌نسل‌های خود بایستی از پس مشغله‌های کاری و خانوادگی هم‌زمان برآید؛ تکلیفی که او تاکنون با تسلط کامل و شتابی باورنکردنی از عهده آن بر آمده است.
او از تنها همسرش چهار فرزند، دو دختر و دو پسر دارد. پادشاه آینده عربستان سعودی برخلاف بسیاری از دیگر مردان در این کشور، بنا به گفته خودش، تک‌همسری را برگزیده است.
زندگی حرفه‌ای او هم خوب پیش می‌رود: پدرش ملک سلمان روز چهارشنبه (۲۱ ژوئن/ ۳۱ خرداد) او را به مقام ولیعهدی عربستان و جانشینی رئیس دولت منصوب کرد. در این تحول محمد بن نایف، ولیعهد پیشین، سلب قدرت شد و ریاست‌اش بر وزارت کشور را هم از دست داد.
مرد قدرت
منطقا هم بایستی کار به اینجا می‌کشید. این نظر تحلیل‌گر هفته‌نامه آلمانی "اشپیگل" در روز ۲۲ ژوئن (اول تیرماه) در رابطه با تحولات اخیر دستگاه حکومتی عربستان است.
محمد بن سلمان پس از تحصیل حقوق در دانشگاه ملک سعود، از طریق پدر ۸۱ ساله‌اش خیلی زود و کاملا حساب‌شده و سیستماتیک وارد چرخه قدرت شد.
سال ۲۰۰۹ زمانی که فرماندار ریاض بود، مشاور ویژه‌ی پدر شد. زمانی که پادشاه کنونی در سال ۲۰۱۳ ولیعهد شد، پسرش ریاست دیوان ولیعهد را برعهده گرفت و سال ۲۰۱۵ هم با رسیدن پدر به قدرت وزیر مشاور و نیز رئیس شورای توسعه و اقتصاد شد؛ امری که از جمله برایش کنترل بر شرکت ملی نفت "سعودی آرامکو" را به ارمغان آورد.
صعود جهشی
محمد بن سلمان همچنین بانی پروژه هزاران میلیاردی "چشم‌انداز ۲۰۳۰" و مبتکر تأسیس "بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری دولتی جهان" به ارزش ۲ تریلیون دلار نیز هست. عربستان سعودی در نظر دارد با این طرح بلندپروازانه وابستگی خود به درآمد نفتی را در دهه‌های آتی به شکل چشمگیری کاهش داده و جامعه را مدرنیزه کند.
در حالی که ولیعهد کنونی به تندروی در سیاست خارجی شهرت دارد، در مقیاس ملی اصلاح‌طلبی محسوب می‌شود که در صدد گشایش‌هایی در جامعه به‌شدت محافظه‌کار عربستان است.
هنگامی که دو سال پیش ملک سلمان به پادشاهی رسید، فرزندش را در مقام وزیر دفاع منصوب کرد. چنین بود که صعود پرشتاب این شهزاده پرانرژی در مرکز توجه جهانیان قرار گرفت. این توجه در آلمان اما با حسی ناخوشایند همراه بود.
هشداری قدیمی درباره قدرت‌گیری سیاستی "مداخله‌جویانه"
سرویس اطلاعاتی فدرال آلمان (BND) همان زمان درباره قدرت‌گیری او هشدار داد. این نهاد اطلاعاتی آلمان در گزارشی تحلیلی در همین مورد در دسامبر ۲۰۱۵ گفته بود که قدرت‌گیری فرزند ملک سلمان «این خطر پنهان را در بر دارد که او در جریان تلاش برای تثبیت موقعیت خود به عنوان جانشین پادشاه، در زمان حیات پدرش نیز زیاده‌روی کند».
 
تماشای ویدیو01:54

جنگ لفظی ایران و عربستان؛ جنگ "شجره الملعونه" با "فرزندان مجوس"

کارشناسان امور کشورهای عربی و تحلیل‌گران سرویس اطلاعاتی آلمان، علاوه بر این به این نتیجه رسیده بودند که محمد بن سلمان طرفدار نوعی "سیاست فعال مداخله‌جویانه" است و تلاش می‌کند فضای تأثیرگذاری خود را در حوزه نظامی نیز گسترش دهد؛ امری که می‌تواند "مناسبات با دولت‌های دوست و به‌ویژه دولت‌های مؤتلف در منطقه" را به خطر بیندازد.
دولت آلمان در آن زمان، دست‌کم نزد افکار عمومی، از این ارزیابی فاصله گرفت. پشت درهای بسته اما ممکن است در وزارت خارجه و دفتر صدراعظم هم به همین نظر رسیده باشند، زیرا این ارزیابی کاملا دقیق بوده است.
پادشاهی به غایت محافظه‌کار عربستان از سال ۲۰۱۵ بدین‌سو بیش از پیش تلاش کرده تا موقعیت خود را در موضع رهبری جهان عرب تثبیت کند. به ارزیابی نویسنده اشپیگل، اینک حکومت ریاض جنگ را ادامه سیاست با وسایل دیگر می‌داند و در همین راستا نیز چندین ائتلاف منطقه‌ای می‌سازد.
دعوی سرکردگی جهان عرب
از زمانی که محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۵ وزیر دفاع شد، عربستان رهبری ائتلافی نظامی را برعهده گرفت که در کشور همسایه یمن علیه شبه‌نظامیان حوثی می‌جنگد. شورشیان این گروه در سپتامبر ۲۰۱۴ صنعا را تصرف کردند و عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری مورد حمایت عربستان در یمن را از آنجا راندند. حوثی‌ها مورد حمایت ایران هستند و ریاض هم ایران شیعی را دشمن شماره یک عربستان سنی می‌داند.
چند هفته پیش هم عربستان سعودی بحران قطر را به وجود آورد. از محمد بن سلمان به عنوان مبتکر "محاصره" قطر یاد می‌شود. حاکمان ریاض ائتلافی از کشورهای عربی را دور خود جمع کردند تا روابط دیپلماتیک خود با دوحه را قطع کنند و مرزهای زمینی، هوایی و دریایی خود را به روی قطر ببندند.
هدف رسمی این اقدام متمرکز و مشترک، قطع حمایت قطر از تروریست‌های اسلام‌گرا در سراسر جهان عنوان شده است. به نظر نویسنده اشپیگل اما هدف عربستان که خود یکی از "پرورشگاه‌های نفرت‌پراکنی" است، مطیع کردن امیر جوان قطر، تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی است. ریاض می‌خواهد نشان دهد که چه کسی در جهان عرب حرف آخر را می‌زند.

بانک بارکلیز بریتانیا به فساد در رابطه با قطر متهم شد


بانک بارکلیزحق نشر عکسGETTY IMAGES
Image captionبارکلیز یکی از چهار بانک عمده بریتانیا است
دفتر تحقیقات فساد در بریتانیا بانک بارکلیز، یکی از چهار بانک بزرگ این کشور و مدیران سابقش را متهم کرده است که در جریان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ تبادل‌های مالی با قطر داشته که در آنها تخلف و فساد رخ داده است.
بانک بارکلیز گفته است که منتظر جزئیات بیشتری از پرونده است تا موضع خود را روشن کند.
این بانک در جریان بحران سال ۲۰۰۸ از سرمایه‌‎گذاران قطری حدود ۱۲ میلیارد سرمایه جلب کرد و اکنون رسما متهم شده که پرداخت‌هایی اعلام‌نشده به این سرمایه‌گذاران انجام داده است. این بانک می‌خواست با تقویت منابعش ناچار به دریافت کمک از دولت نشود و یک بانک خصوصی باقی بماند.
این اولین باری است که بانکی در بریتانیا در ارتباط با تحولات بحران مالی ۲۰۰۸ به دادگاه کشیده می‌شود.

شعار علیه : 'روحانی، بنی‌صدر پیوندتان مبارک'

حق نشر عکسISNA
Image captionدر این مراسم شماری از منتقدان دولت در تظاهرات علیه رییس جمهور ایران شعار دادند و او را "منافق خواندند".
محمود احمدی‌نژاد در راهپیمایی روز قدسحق نشر عکسISNA
Image captionمحمود احمدی‌نژاد در راهپیمایی روز قدس
علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی در راهپیمایی روز قدسحق نشر عکسISNA
Image captionهنگام مصاحبه علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، شماری از منتقدان دولت (سمت راست) او را "منافق" و "فتنه‌گر" خواندند
ترامپ
روزشمار 'نابودی اسرائیل'حق نشر عکسMIZAN
Image captionروزشمار 'نابودی اسرائیل'
روز جهانی قدسحق نشر عکسISNA
روز جهانی قدسحق نشر عکسMEHR
Image captionسپاه موشک‌های ذولفقار را که در حمله اخیر به دیرالزور سوریه استفاده شده در میدان ولی عصر نمایش داد
روز جهانی قدسحق نشر عکسISNA
Image captionدارزدن نمادین در یزد؛ از راست دونالد ترامپ، بنیامین نتانیاهو، ملک سلمان بن عبدالعزیز و ابوبکر بغدادی
جنتی در راهپیمایی روز قدسحق نشر عکسISNA
Image captionاحمد جنتی، دبیر شورای نگهبان گفته که قدرت حضور مردم از هر موشکی بیشتر بوده است
صادق لاریجانی در راهپیمایی روز قدسحق نشر عکسMEHR
Image captionصادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه
روز جهانی قدسحق نشر عکسMEHR
روز جهانی قدسحق نشر عکسMEHR
روز جهانی قدسحق نشر عکسMIZAN
روز جهانی قدسحق نشر عکسMEHR
روز جهانی قدسحق نشر عکسMEHR
Image captionامضای طومار علیه سند ۲۰۳۰ آموزش و پرورش در تظاهرات. شماری از مقام ها از جمله محمدرضا نقدی، معاون فرهنگی سپاه هم این طومار را امضا کرد
روز جهانی قدسحق نشر عکسTASNIM
روز جهانی قدسحق نشر عکسTASNIM
روز جهانی قدسحق نشر عکسTASNIM
روز جهانی قدسحق نشر عکسTASNIM
روز جهانی قدسحق نشر عکسMEHR
روز جهانی قدسحق نشر عکسISNA