خبرگزاری «ریانووستی» - دولت ایران از بانک کوچکی در آلمان برای انتقال میلیاردها دلار پول برای نهادهای مختلف مرتبط با توسعه برنامه های نظامی این کشور و از جمله برنامه هسته ای و موشکی استفاده کرده است. این خبر را Wall Street Journal به نقل از یک منبع مستقل اروپایی گزارش داد.
از سخنان منبع اطلاعاتی این مجله مشخص است که بانک ایرانی European-Iranian Trade Bank AG که شعبه مرکزی آن در آلمان واقع شده بارها میلیاردها دلار پول برای نهادهای مختلف حواله کرده است که طبق اطلاعات تائید نشده سازمان صنایع نظامی ایران، سازمان صنایع هوافضا و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله آنها هستند.
کلیه این سازمان ها مشمول تحریم شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا می باشند. در مورد جزئیات انتقال پول، اسامی خریداران و فروشندگان و همچنین جزئیات انجام معاملات اطلاعاتی فاش نشده است. نمایندگان بانک European-Iranian Trade Bank AG نیز از هرگونه اظهار نظر خودداری کرده اند.
یادآوری می شود که شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۹ ژوئن قطعنامه ای را تصویب کرد که تحریم های جدیدی علیه ایران به خاطر امتناع این کشور از توقف غنی سازی اورانیوم را در نظر دارد.
این چهارمین قطعنامه ایست که توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد به خاطر عدم تمایل تهران در اجرای خواسته های جامعه جهانی مرتبط با برنامه هسته ای این کشور صادر می شود.
قطعنامه مذکور تحریم هایی را علیه بانک های ایرانی خارج از جمهوری اسلامی در نظر دارد در صورتیکه این تردید وجود داشته باشد که آنها ارتباطی با توسعه برنامه هسته ای و برنامه موشکی این کشور دارند. به غیر از این سند مذکور خواستار هشیاری در حین نقل و انتقالات پولی با شرکت بانک های ایرانی از جمله بانک مرکزی شده است.
این قطعنامه همچنین توسعه تحریم های سازمان ملل متحد در خصوص تحویل تسلیحات به ایران و "لیست سیاه" کمپانی های ایرانی را در نظر دارد که در رابطه آنها ممکن است تدابیر محدود کننده ای اتخاذ شود. در آن همچنین از کمپانی های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نام برده شده است.
کنگره آمریکا نیز به اتخاذ تحریم های جدید یکجانبه علیه ایران رای موافق داد. این تحریم ها شامل شرکت های خارجی که به ایران محصولات نفتی صادر کنند نیز می شود. همچنین موسسات مالی خارجی که با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ارتباط دارند نیز مشمول تحریم ها می شوند.
سران اتحادیه اروپا نیز در اجلاس بروکسل تصمیم گرفتند که علیه ایران تحریم های تکمیلی اعمال کنند. در بسته تحریم های جدید که توسط سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا هماهنگ شده است، تدابیری چون مسدود سازی سرمایه گذاری، ممنوعیت ارائه فناوری و تجهیزات و همچنین ارائه خدمات ذیربط در بخش نفت و گاز ایران در نظر گرفته شده است.