نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۳ آذر ۱۸, سه‌شنبه

خامنه‌ای و فرار به جلو در مبارزه با فساد

خامنه‌ای و فرار به جلو در مبارزه با فساد




خامنه‌ای اولین کسی است که باید در قبال رشد سرسام آور مفاسد اقتصادی در ایران پاسخگو باشد. او متهم است نه مدعی. یکی از محصولات تباه کننده رهبری وی رشد فساد و تخلفات گسترده اقتصادی است.
بیشتر بخوانید
افشاگری و سپس خودسانسوری جواد امام درباره فساد مالی یک «اصلاح‌طلب»
تخلف در دولت اعتدال؛ برداشت ۴ میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی
احتمال سقوط قیمت نفت تا بشکه‌ای ۵۰ دلار
فساد مالی ۱۲ هزار میلیارد تومانی هم کشف شد
آیا خامنه‌ای برای حفظ نظام، بله را خواهد گفت؟
خامنه ای در برخوردی تند و غیر متعارف دولت روحانی را مورد خطاب قرار داد که چرا اقدام قاطع و اساسی در امر مبارزه با فساد صورت نمی‌گیرد؟ این موضع وی در پاسخ به درخواست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گرفته شد که خواهان دریافت پیام برای «همایش ملّی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» گشته بود.

فرازی از اظهارات مکتوب خامنه‌ای بشرح زیر است:

«نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می‌کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»

همایش یاد شده به ابتکار دولت برنامه‌ریزی و اجرا شد. در این همایش مسوولان قوای سه گانه و دستگاه‌های اجرایی و عمومی، تشکل‌های خصوصی، گروه‌های مردم نهاد و اصحاب رسانه  حضور داشته و محورهای کلی همایش  «برنامه و راهبردهای حاکمیت در مبارزه با فساد»، «نقش جامعه مدنی در مقابله با فساد»، «مبارزه مردمی و نقش فرهنگ در مقابله با فساد» بودند.

حسن روحانی در سخنانش به صورت غیر مستقیم سپاه پاسداران را خطاب قرار داد که به دلیل تجمیع  تفنگ، روزنامه، تبلیغات، رسانه و پول  به عنوان مرکزی بالقوه برای  بروز فساد اقتصادی تبدیل شده است. او گفت: «هنگامی که من در مجلس بودم فشار می‌آوردند دستگاه اطلاعاتی را به یک نهاد نظامی بدهیم که ما زیر بار نرفتیم»، سپس با اشاره به مخالفت آیت الله خمینی با قرار گرفتن دستگاه اطلاعاتی کشور زیر نظر سپاه ادامه داد: «در پی آن وزارت اطلاعات تاسیس شد تا مجلس بتواند نظارت کند و در آنجا نیرویی مسلح نباشد تا بتوان نظارت کرد والا اگر تفنگ، روزنامه، قدرت و خبرگزاری را همه در یک نهاد جمع کردیم ابوذر و سلمان هم باشد فاسد می‌شود.»

او مجلس  را هم خطاب قرار داد که باید قوانین شفاف وضع کند و نظارتش نیز شفاف و دقیق باشد. روحانی در نهایت قوه قضائیه را خطاب قرار داد و گفت: «از همه مهم‌تر قوه قضائیه است که باید بتواند به طور دقیق، سالم و عادلانه به موضوعات رسیدگی کند و اگر فساد به قوه قضائیه برسد باید گفت «وای به وقتی که بگندد نمک».

صادق لاریجانی نیز در این همایش بر عدم سیاه نمایی تاکید کرد و اظهار داشت: «باید بگویم که مبارزه با فساد هزینه دارد اما باید از فعالیت تبلیغی خودداری کنیم چراکه در بحث سیاست خارجی ما هم این تبلیغات سوء صورت گرفت و باید بگویم سیاه‌نمایی یک بیماری است و اعتماد را از همه سلب می‌کند و تا جایی پیش خواهد رفت که این اعمال باعث بدبینی و تخریب افکار مردم خواهد شد.»

اما خامنه ای با موضع گیری تند ضمن بی‌اعتبار سازی این همایش و تشکیک در فایده‌مندی آن مثل همیشه خود را در موضع طلب‌کار قرار داد که مطالبه برخورد با مفاسد اقتصادی و سالم‌سازی فضای فعالیت دولت و نهاد های عمومی را دارد. اما بررسی تحولات و ساختار توزیع قدرت  آشکار می‌سازد که خامنه‌ای نه تنها در موضع پرسش‌گر نیست بلکه اولین نفری است که باید در قبال رشد سرسام آور مفاسد اقتصادی در ایران پاسخگو باشد. به عبارت صریح‌تر او متهم است نه مدعی. در واقع یکی از محصولات تباه کننده رهبری وی رشد فساد و تخلفات گسترده اقتصادی است که جامعه را آلوده کرده است. تاثیرات مخرب این آلودگی سالیان زیادی وجود خواهد داشت و بازگرداندن سلامت به  معاملات دولتی و فعالیت های تجاری در ایران فرایند زمان بری خواهد بود.

خامنه‌ای از آن روز که در  جنگ قدرت با هاشمی رفسنجانی و برخورد با جنبش اصلاحی دوم خرداد به برخورد ابزاری با فساد پرداخت زمینه را برای رشد فساد و پایمال شدن اموال عمومی هموار ساخت. برخورد با فساد اهرمی در دست قوه قضائیه و دستگاه امنیتی شد تا مخالفان و نیروهای خودی مزاحم ولایت مطلقه را با این حربه از میدان به در شده و انها بد نام شوند. در اصل مبارزه با فساد گروگان گرو گشی‌های سیاسی شد.

 اما مقربان ولایت نه تنهاحاشیه امنیت داشتند بلکه فرصت پیدا کردند به تحصیل مال نامشروع بپردازند. دوران ریاست جمهوری هشت ساله احمدی‌نژاد اوج گسترش فساد اقتصادی در بین نیرو های منسوب به اصول‌گرایان بودند که متخلفان دوران موسوم به سازندگی را رو سفید کردند.

خامنه ای در حالی دولت احمدی‌نژاد را پاک‌ترین دولت ایران از مشروطه به این طرف معرفی کرد که بزرگ‌ترین اختلاس‌ها و سوء استفاده‌های مالی در این دوره به‌وقوع پیوست. خامنه‌ای حتی در خصوص  اختلاس سه هزار میلیارد تومانی با گفتن اینکه «کشش ندهید» عملا جلوی رسیدگی عادلانه و اصولی به بزرگترین فساد اقتصادی تاریخ ایران را گرفت و سرانجام این پرونده با اعدام مه آفرید خسروی و بدون پرداختن به متهمان اصلی از مسیر دادرسی  درست منحرف شد.

البته لزوما تخلفات و دزدی‌های وحشتناک در دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد متوجه سوء استفاده شخص وی نبود بلکه دیدگاه‌های ساده اندیشانه وغلط اقتصادی زمینه را برای این مفاسد تباه کننده هموار ساخت. دیدگاه خامنه‌ای که مبتنی بر تمرکز قدرت، اقتدارگرایی و توزیع پول و سرمایه‌های عمومی در جامعه بود باعث شد تا به لحاظ ساختاری این فجایع رخ بدهند. جلوگیری از فعالیت آزاد رسانه‌ها  در غیاب نظارت نهاد های مردمی و فضای باز سیاسی، خاست‌گاه رشد و گسترش فساد است.

خامنه ای و نیروهای همسو با وی هنوز نیز اجازه نمی‌دهند که سرنوشت پرونده‌های بزرگ اقتصادی  معلوم شود. اخیرا زنگنه* فاش ساخت که بابک زنجانی هفت هزار میلیارد تومان درآمد های نفتی کشور را در اختیار گرفته  و به خزانه بر نگردانده است. زنگنه از رواج حرام خواری در سیستم اداری می‌گوید  که دیگر این موضوع قبح سابق را ندارد.

این فساد و نمونه‌های مشابه نتایج مستقیم عظمت طلبی اتمی رهبری هستند که به دلیل تحمیل تحریم‌ها و نا توانی دولت در فروش شفاف نفت منجر به رونق بازار سیاه  ومعاملات قاچاقی شد و در نتیجه اموال عمومی قربانی سود جویان شد. رشد فعالیت های تجاری و اقتصادی سپاه و شکل گیری انحصارها دیگر منبع  مهم مولد و موجد فساد است که باز خامنه‌ای در شیوع  وگسترش آن نقش انکار ناپذیری دارد.

طیب‌نیا وزیر اقتصاد از کشف اختلاس ۱۲ هزار میلیارد تومانی در چند بانک کشور خبر داد که به ادعای وی تضمینی وجود ندارد که در آینده اتفاقات مشابهی رخ ندهد.

امروزه حجم و وسعت فساد آنقدر دامن گستر شده است که افکار عمومی به فسادهای هزار میلیارد تومانی عادت کرده و حساسیتش را از دست داده است. پسامد تاسف‌بار آلوده شدن بخشی از جامعه و فعالان تجاری و اقتصادی در چرخه فساد است. حجم فساد‌های افشا شده در اصل نوک قله یخی را نشان می‌دهد که ریشه و دامنه آن تا لایه‌های زیرین جامعه امتداد یافته است. تازه هنوز احتمال زیادی وجود دارد که فساد های افشا نشده دیگری وجود داشته باشد.

این شدت از ارقام فساد اگر در کشورهای توسعه یافته دنیا رخ دهد بحران‌های بزرگی پدید می آورد و منجر به سقوط دولت‌ها می‌شود اما در ایران فقط مدتی سوژه رسانه‌ها و درگیری‌های داخل قدرت شده و بعد موضوع بلا تکلیف باقی می‌ماند. در نهایت تاسف کسانی که باید پاسخگو باشند و مواخده شوند در قالب مدعی و طلبکار حاضر می‌شوند. از این لحاظ جمهوری اسلامی نمونه منحصر به‌فردی در کشورهای دنیا است. شدت فساد در حکومت قابل مقایسه با دوره پهلوی‌ها نیست. با توجه به ادعای مقامات ارشد حکومت در اسلامی بودن حکومت و نیابت امام زمان  ابعاد فاجعه گسترده‌تر می‌شود.

خامنه‌ای با انتخاب سیاست فرار به جلو می‌کوشد تا با توسل به راهکار دوران اصلاحات  تعلل  و ناکامی در مبارزه با فساد اقتصادی را بر دوش دولت و دیگر نهاد ها بیاندازد و به بهره برداری سیاسی بپردازد. در حالی که روحانی به درستی تصریح کرد که جمع شدن قدرت، پول، سلاح و تبلیغات و ساخت قدرت مطلقه ناگزیر به بروز فسادهای گسترده می‌شود. قوه قضائیه، زیر مجموعه خامنه‌ای است  و از وی کاملا فرمان می‌برد. او باید پاسخ دهد چرا در این زمینه ناموفق بوده است. اما خامنه‌ای خود را به تجاهل می‌زند چرا که عمق  و شدت  ابتلای  حکومت به فساد عملا رسیدگی درست و برخورد با مفاسد را ممتنع ساخته است. بدون اصلاحات عمیق سیاسی امکان فساد زدایی وجود ندارد.

البته نگارنده مدعی نیست که فساد فقط در بین اصول‌گرایان و حامیان خامنه‌ای است. دامن برخی نیروهای دیگر نیز آلوده است.  اما ریشه‌کن شدن فساد با بررسی همه جانبه و به‌دور از برخورد سیاسی و گزینشی و از همه مه‌متر قوه قضائیه مستقل شروع می‌شود. اموری که خامنه‌ای و دستگاه ولایت فقیه مهم‌ترین مانع آن هستند. متاسفانه پتانسیل فساد در جامعه ایران افزایش یافته است اما رویکرد و آلودگی حکومت نقش زیادی در گسترش فساد  و عادی شدن این قبح  و زشتی بزرگ دارد و باعث شده اصلاح از مسیر تغییر سیاسی  بگذرد.

ـــــــــ
*بیژن نامدار زنگنه، یکی از وزرایی است که حضور او در دولت‌های هاشمی و خاتمی  را با فساد در قراردادهای داخلی و خارجی مترادف می‌دانند. قراردادهای مشکوک سدسازی و نیز قردادهای معروف نفتی و گازی استات‌اویل، توتال و کرسنت در دوران وزارت او امضا شد.

افشاگری و سپس خودسانسوری جواد امام درباره فساد مالی 


یک «اصلاح‌طلب»


جواد امام چندی پیش در فیس‌بوک خود به فساد مالی یک « اصلاح‌طلب»‌اشاره کرد، اما خیلی سریع پستش را از دید عمومی پنهان نمود. گفته می شود اشاره جواد امام به مدیر کل بانک سپه بوده است.
ماه گذشته، «جواد امام» مدیرعامل بنیاد باران و رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در استاتوسی در فیس‌بوک از فردی سخن گفت که عملکردش موجب ایجاد درآمدهای هنگفت شده است. این استاتوس سریعا حذف شد.
جواد امام نوشته بود:
- سئوال: لطفا با پاسخ خود نسبت به روشن نمودن سره ازناسره اهتمام ورزید؛
شخصی از طریق مقامات ارشد ریاست جمهوری و بانک مرکزی دردولت محمودافغان!(احمدی‌نژاد) در سال‌های۸۸ و۸۹ و در اوج فشارها و بگیر و ببندها و زندان ومحدویت‌هایی‌که برای اصلاح طلبان بود، با توصیه به یکی از بنگاه‌های اقتصادی کشور به عنوان مدیرعامل یک شرکت فاقد فعالیت در کشورعمارات (امارات) منصوب وعلی‌رغم اینکه شرکت فوق عملا فاقد فعالیت و تعطیل بوده ولیکن این شخص ماهانه با زیر فشار قرار دادن مسئولین بنگاه اقتصادی فوق، ماهانه مبلغ 30000 (سی هزار درهم) به‌عنوان حقوق و مزایا دریافت می‌نموده است و پس از آن نیز در سال‌های بعد به‌عنوان عضوهیئت مدیره یکی از شرکت‌های تولید سنگ آهن منصوب و حداقل حقوق و مزایای دریافتی ایشان درشرکت مذکور بدون .... مبلغ 200000000 (دویست میلیون تومان در سال) بوده است. و پس از آن در دولت جدید به‌عنوان مدیرعامل یکی از بنگاه‌های اقتصادی و مالی کشور منصوب می‌گردد.
نامبرده یکی از اقدامات عجیب و غریبش حفظ و حمایت نیروهای رانتی دوره محمود افغان شده است، تا جائی که هر کس به دنبال نقد و افشای روابط ناسالم و عملکرد خلاف آنها برمی‌آید ایشان با توسل به زر، زور، قدرت، جوسازی و توسل به هر نوع دروغ و تهمتی که شده سعی بر حفظ آنها و بدنام کردن سایرین می‌نماید. تا جائی که به دنبال آن برای بعضی از افراد اقدام به تشکیل پرونده‌های قضائی متعدد و برخوردهای قضائی نیز شده‌اند!
سئوالی که مطرح می‌شود؟
«واقعا اسم این شخص را چه می‌شود گذاشت؟»
آیا می‌توان نسبتی بین ایشان با اصلاح‌طلبان تصورکرد؟
البته این مطلب فقط اشاره‌ای کوچک به چند ساله دوران سختی و خانه‌نشینی ایشان بود.
انشاءا... درآینده نزدیک نسبت به معرفی و اقدامات گوهربار!!! ایشان اقدام خواهم نمود.
 منبع خودنویس مدعی است که با جواد امام در این باره صحبت کرده است، و آقای امام، سید کامل تقوی‌نژاد را فرد مورد نظر خود در پست فیس‌بوک مورد نظر معرفی کرده است.  گفته می‌شود تقوی‌نژاد در سال‌های ۸۸ و ۸۹ مدیرعامل شرکتی در امارات متحده عربی بوده وهم‌زمان نیز درشرکت معدنی چادرملو به عنوان عضو موظف هیات مدیره مشغول به کار بوده است. او که اینک مدیرعامل بانک سپه است، با انتصاب علی عباس شکربیگی بازجوی پرونده اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی، به سمت مدیریت حراست در بانک سپه، راه را برای پیگیری این مورد کلان اقتصادی سخت‌تر کرده است. حمید پورمحمد گل‌سفیدی* نیز راه را برای تحقیق و بررسی بیشتر مسدود کرده است.
تا کنون اصلاح‌طلبان نسبت به مسائل مالی مرتبط با صفدر حسینی، رئیس صتدوق توسعه ملی دولت روحانی، سید کامل تقوی‌نژاد مدیرعامل بانک سپه وسید حمید پورمحمد گل‌سفیدی معاون محمدباقر نوبخت درمعاونت برنامه ریزی و نظارت راهبری رییس جمهوری سکوت کرده‌اند. صفدرحسینی درسه سال اول دولت خاتمی، استاندارچهارمحال وبختیاری بود. سیدکامل تقوی‌نژاد و حمید پورمحمد گل‌سفیدی دو تن از معاونان حسینی بوده‌اند. صفدرحسینی در دولت دوم خاتمی، وزیرکار و اموراجتماعی و سپس وزیراموراقتصادی و دارایی شد به گفته منبع خودنویس، او در دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد به فعالیت دربخش خصوصی پرداخت و درسال ۱۳۹۰ به همراه ناصرسیدی، از مجوز اعطایی معاون پیشین خود دراستانداری و قائم مقام وقت بانک مرکزی دولت محمود احمدی‌نژاد (حمید پورمحمد گل‌سفیدی) استفاده کرد و در بحبوحه نوسان نرخ ارز درسال ۹۰، به ثروتی چندهزارمیلیارد تومانی دست یافت.
گفته می‌شود جمعی از اصلاح‌طلبان دنبال تهیه نامه‌ای برای اعتراض به عملکرد«سید صفدرحسینی» به خاطر  «سوء استفاده مالی» و اخراج او از جبهه اصلاحات هستند.
ــــــــــــ
 
*سید حمید پورمحمد گل‌سفیدی دریافت کننده نشان درجه دو لیاقت در دولت قبلی است: «هیئت وزیران درجلسه مورخ ۱۳۹۲/۴/۳۰ بنا به پیشنهاد وزرای عضو کمیسیون بررسی اعطای نشان‌های دولتی و به استناد ماده (۷) قانون تعیین حدود وظایف و اختیارات و مسئولیت‌های ریاست جمهوری - مصوب ۱۳۶۵ - تصویب کرد: نشان دولتی درجه دوخدمت به آقای محمد عباسی، درجه دو لیاقت و مدیریت به آقایان محمد جواد محمدی زاده و سید حمید پورمحمد گل‌سفیدی و درجه دو دانش به آقای فریدون عباسی اعطا می شود.
محمدرضا رحیمی -معاون اول رئیس جمهور».

مکالمات بی سیم سپاه پاسداران در سوریه

https://www.youtube.com/watch?v=V4t5X7l76lw





مکالمات بی سیم سپاه پاسداران در سوریه Syria IRGC

وقتی تفنگ، پول و رسانه در اختیار یک نهاد باشد، فساد می‌آورد

دوشنبه 08 دسامبر 2014 مانا نیستانی

وقتی تفنگ، پول و رسانه در اختیار یک نهاد باشد، فساد می‌آورد


رئیس سازمان بازرسی کل کشور با افشای چند پرونده بزرگ فساد در کشور گفت: در یکی از پرونده ها یک شرکت اقدام به عرضه ۲ میلیارد سهام کرده است.

افشای ۳ پرونده بزرگ فساد / از فروش ۲ میلیارد سهام تا زمین ۲۶۰ میلیاردی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با افشای چند پرونده بزرگ فساد در کشور گفت: در یکی از پرونده ها یک شرکت اقدام به عرضه ۲ میلیارد سهام کرده است.
به گزارش مهر، ناصر سراج عصر دوشنبه در همایش ملی مبارزه با فساد در مورد برخی پرونده های بزرگ در سازمان بازرسی کل کشور گفت: با توجه به عدم محدودیت در عرضه سهام و عدم نظارت سازمان بورس یک شرکت سهامی خاص توانسته سهام ۱۰۰ تومانی خود را به ۲ میلیارد سهام بفروش برساند و امروز قیمت سهام این شرکت به برکت تبلیغات یکهزار میلیاردتومانی در صدا و سیما به هر سهم ۱۱ هزار تومان افزایش دهد.
وی افزود: چون شرکت سهامی خاص بوده قیمت گذاری سهام با سهامداران است و هزینه تبلیغات را هم جزو سرمایه خود می داند و حالا که ۹ شرکت سهامی عام را بعنوان شرکت فرعی زیر نظر خود قرارداده برند خود را به مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان به فروش گذاشته است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین از پرونده دیگری خبر داد که در آن بعنوان سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی اقدام به واگذاری زمین برای فعالیت پارک آبی، شهرک توریستی و آمفی تاتر کرده اند که متراژ این زمین حدود ۱۲۴ هکتار است. حالا این زمینی که متری ۱۰ هزارتومان بوده را می خواهند متری ۱۵۰۰ تومان بفروشند که این شرکت گفته به جای آن جدول کشی خیابان برای منطقه انجام می دهم که نوعی تهاتر است در حالی که همین زمین متری ۲۱۰ هزارتومان در حال خرید و فروش است. (یعنی قیمت زمین حدود ۲۶۰ میلیارد تومان می شود)
سراج گفت: در پرونده دیگری در یکی از استانها اراضی گسترده ای از منابع ملی به دست سودجویان افتاده و حالا در حال فروش به خود دستگاه های دولتی و بخش خصوصی هستند که تمام این پرونده ها در سازمان بازرسی در حال بررسی است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به سفر خود به چین اشاره کرد و گفت: در این کشور کنگره ای با جمعیت ۳ هزار نماینده وجود دارد که ۱۲۵ منتخب کنگره ۲۵ نفر را انتخاب کرده و از میان ۲۵ نفر ۷ نفر بعنوان سکاندار حکومت چین انتخاب می شوند. مسئول بازرسی و نظارت چین می گفت: به تازگی معاون کمیسیون نظامی چین را دستگیر کرده ایم که در خانه اش ۱۰ کامیون اسکناس به وزن یک تن پیدا کردیم که همراه وی یک وزیر و شهردار هم دستگیر شده اند. در این پرونده چین هیچگونه اغماضی صورت نمی گیرد و به قول آنها تحملشان در فساد به صفر رسیده است.

انک مرکزی: فساد اخیر بانکی از 85 تا 91 بوده است

انک مرکزی: فساد اخیر بانکی از 85 تا 91 بوده است

وی افزود: مبلغ سوء استفاده شده در طول چهار؛ پنج سال از یک مبلغی کوچک به این رقم تبدیل شده و این رقم در یک دوره زمانی 7 تا 10 روزه یا حداکثر دو هفته ای به 70 میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش ایرنا، رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه فساد اخیر بانکی از سال های 85 تا اوایل سال 91 رخ داده است، گفت: این فساد مالی اواخر سال 92 کشف شد و پرونده آن در مرجع قضایی در جریان است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، ولی الله سیف درباره کشف فساد اخیر مالی در سیستم بانکی، افزود: البته همزمان با کشف این فساد مالی برای حفظ منابع بانک اطلاع رسانی انجام نشد.

وی اظهار داشت: 12هزار میلیارد تومان هم حجم سوء استفاده نیست بلکه گردشی است که اتفاق افتاده و بالاترین مبلغی که در دوره ای در اختیارشان بوده 70 میلیارد تومان و آن هم به مدت یک هفته بوده است.

وی افزود: مبلغ سوء استفاده شده در طول چهار؛ پنج سال از یک مبلغی کوچک به این رقم تبدیل شده و این رقم در یک دوره زمانی 7 تا 10 روزه یا حداکثر دو هفته ای به 70 میلیارد تومان رسیده است.

سیف با اعلام اینکه در فساد اخیر بانکی سه بانک دخالت داشته اند و این فساد بسیار شبیه به فساد 3 هزار میلیارد تومانی است، گفت: در این پرونده نیز سوءاستفاده از طریق ضمانت و گردش چک صورت گرفته است.

25 درصد از جمعیت ایران در زاغه ها زندگی می کنند

25 درصد از جمعیت ایران در زاغه ها زندگی می کنند



 سایت صدای اقتصاد : سازمان جهانی برنامه توسعه انسانی، هر ساله شاخص توسعه انسانی جوامع مختلف را اعلام می کند. طبق آمار سال 2014 این سازمان، ایران در بین کشورهای جهان، هفتاد و پنجمین کشور است. البته کشور از سال 1980، روند رو به صعودی را در این شاخص طی کرده است.

شاخص توسعه انسانی، در کشور های مورد بررسی دارای چند زیرمجموعه است. زیر مجموعه هایی که شامل سلامت، آموزش، درآمد، نابرابری، جنسیت، فقر، اشتغال، امنیت، تجارت و سرمایه و امور مالی در جریان، تحرک اجتماعی و ارتباطات، جمعیت شناسی و محیط زیست. البته هرکدام از این زیرمجموعه ها، بخش های خود را  دارند و در هر کدام از آنها درصد و آمار و ارقام نوشته شده است.

در شاخص محیط زیست، سرانه انتشار دی اکسیدکربن ایران 7.68 تن است. طبق بررسی UNDP، 99.52 درصد از منابع انرژی اصلی ایرانی ها، سوخت های فسیلی است. همین طور، براساس این گزارش، 19.6 درصد از منابع طبیعی ایران در سال 2014 کاهش پیدا کرده است. البته 6.8 درصد از مساحت کل زمین ایران، منطقه جنگلی است. اما طبق آن چیزی که سازمان جهانی برنامه توسعه انسانی اعلام کرده، 67.85 درصد از کل منابع آب تجدید پذیر ایران برداشت می شود.

همین طور، گزارش سازمان ملل می گوید، 25.1 درصد از جمعیت ایران در زاغه ها زندگی می کنند. به عبارتی این میزان، می شود یک چهارم از جمعیت 77 میلیون نفری کشور. علاوه بر این، تعداد مرگ و میر ایرانی ها براثر بلایای طبیعی هرسال در هر یک میلیون نفر، 1.8 نفر تخمین زده شده است.

70 درصد سهام سه بانک متعلق به یک فرد خاص است

70 درصد سهام سه بانک متعلق به یک فرد خاص است

ایرنا : سیدرمضان شجاعی کیاسری نماینده مجلس گفت: 70 درصد سهام دو بانک تازه تاسیس و یک موسسه اعتباری متعلق به یک فرد خاص است.

شجاعی کیاسری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا افزود: برپایه قانون اساسی، تملک این میزان سهام خلاف بوده و به همین دلیل اختلاس در این بانک ها محرز است.

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ادامه داد: هیچ فرد حقیقی نمی تواند بالای 50 درصد سهام بانک ها را در اختیار داشته باشد، ولی برخی افراد 60 تا 70 درصد سهام برخی بانک ها را در اختیار خود و خانواده خویش دارند.

وی با بیان اینکه «متاسفانه نظارتی بر این بانک ها وجود ندارد» گفت: این افراد که 70 درصد سهام این مراکز را در اختیار دارند با سرمایه ها و پول مردم اقدام به ساخت و ساز شخصی می کنند و به دارایی های خود می افزایند.

عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تصریح کرد: دستگاه های نظارتی، کمیسیون اصل 90 مجلس، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی کل کشور باید در این زمینه ورود کرده و به این موضوع رسیدگی کنند.

شجاعی کیاسری ادامه داد: نبود نظارت دقیق بر بانک های متخلف باعث شده تا سال 90 و 91 سهام این بانک ها به یک فرد خاص، خانواده و عشیره اش منتقل شود در حالیکه براساس اصل 44 قانون اساسی هر فرد حقیقی فقط می تواند 5 درصد سهام یک بانک را در اختیار داشته و فرد حقوقی نیز فقط مجاز به در اختیار داشتن 20 درصد سهام یک بانک است.

وی یادآور شد: اما یک فرد خاص و خانواده اش 70 درصد سهام سه بانک را در اختیار دارند که در طول این سال ها از سپرده هایی که مردم در اختیار آنها می گذاشتند اقدام به ساخت و ساز و افزایش سرمایه شخصی خود کرده اند، در صورتی که سپرده گذاران برای گرفتن 5 میلیون تومان وام از این بانک ها دچار مشکل می شوند. 

عفو بین‌الملل اسرائیل را به جنایت جنگی در غزه متهم کرد

عفو بین‌الملل اسرائیل را به جنایت جنگی در غزه متهم کرد


'مجتمع ایتالیایی' که در گزارش عفو بین‌الملل به آن اشاره شده، ساختمان شانزده طبقه‌ای بود که در حملات اسرائیل تخریب شد
سازمان عفو بین‌الملل، اسرائیل را به ارتکاب جنایت جنگی در جریان عملیات نظامی تابستان گذشته در غزه متهم کرده است.
این سازمان در گزارش تازه‌اش می‌گوید که حملات هوایی اسرائیل به چند ساختمان‌ شاخص غزه در اواخر جنگ با حماس، تهاجم عمدی و مستقیم به محل سکونت غیرنظامیان بوده و مصداق جنایت جنگی است.
گزارش تازه عفو بین‌الملل با عنوان "هیچ جا امن نیست: تخریب ساختمان‌های شاخص غزه توسط اسرائیل" امروز سه شنبه ۹ دسامبر منتشر شده است.
این گزارش به طور مشخص حملات هوایی اسرائیل به چهار ساختمان چندطبقه در چهار روز آخر عملیات نظامی در غزه را مغایر قوانین بین‌المللی خوانده و خواهان تحقیقات مستقل و بی‌طرف درباره این حملات شده است.
در جریان جنگ ۵۰ روزه اسرائیل علیه حماس در غزه، حدود ۲۲۰۰ فلسطینی کشته شدند که بیش از دو سوم آنها غیر نظامی بودند. ۱۱ هزار نفر هم در حملات اسرائیل زخمی شدند.
در طرف اسرائیلی ۶۷ سرباز و شش غیر نظامی کشته و تعداد بیشتری زخمی شدند.
در طی چهار روزِ منتهی به آتش‌بس، جنگنده‌های اسرائیلی چهار ساختمان بزرگ را به شدت بمباران کردند: برج دوازده طبقه ظفر، ساختمان ۱۶ طبقه "مجتمع ایتالیایی"، برج سیزده طبقه البشا و مرکز تجاری شهرداری در رفح.
عفو بین‌الملل می‌گوید با این که اسرائیل قبل از حمله به این ساختمان‌ها به ساکنان آن هشدار داده، اما تعداد زیادی از ساکنان ساختمان‌های اطراف در جریان حملات زخمی شدند و صدها نفر خانه و زندگی و دارایی‌هایشان را از دست دادند.
اسرائیل در واکنش به گزارش تازه عفو بین‌الملل گفته است که نیروهایش عمدا به اهداف غیرنظامی یا مسکونی حمله نکرده‌اند و حملاتش متوجه اهداف نظامی بوده است.
پیش از این سازمان دیده‌بان حقوق بشر هم اسراییل را متهم کرده بود که با حمله به سه مدرسه سازمان ملل متحد در نوار غزه مرتکب جنایات جنگی شده است.