نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۲ مرداد ۳۱, پنجشنبه

قتل تروتسکی؛ ارنست مندل، برگردان آبتین

قتل تروتسکی؛ ارنست مندل، برگردان آبتین
 به مناسبت سالگرد ترور لئون تروتسکی
 
تروتسکی شخصیتی بی‌ نظیر در تاریخ تا کنونی است: او نویسنده‌ای زبر دست است. برشت بر این نظر است که در آن دوران "در میان زندگان، نویسنده‌ای به عظمت تروتسکی وجود ندارد". در زمینه سازمانده‌ای نظامی و تهیج توده‌ها و سخنوری چیره دست است. با آن قطار معروف وقتی‌ که به پتروگراد در محاصره می‌رسد، ویکتور سرژ مینویسد که کاملا همه پتروگراد را از دست رفته تلقی‌ میکردند، حتی لنین و زینویف، تنها با ورود تروتسکی جوّ عوض میشود:"سازمنده پیروزی از راه می‌رسد و اوضاع به یک باره رنگ پیروزی می‌گیرد" (نقل به مفهوم). در زمینه تئوری برای نمونه نوشته‌های او در باره فاشیسم تا به امروز همتا ندارد. در مقایسه با استالین، تامارا دویچه مینویسد که تروتسکی متفکری تمام عیار و چند بعدی بود و تصور او در لباس نظامی با تفکری خشک، به اوهام بیشتر شبیه میشود (نقل به مفهوم). کورت توخلسکی نویسنده سرشناس آلمانی، که در دهه ۲۰ قرن گذشته در آلمان  ناشر نشریه معتبر "Weltbühne" بود، بعد از خواندن "پرتره ناسیونال سوسیالیسم" که نوشته تروتسکی در رابطه با قدرت گیری فاشیزم بود، تعجب خود را به این شکل بیان می‌کند:" چگونه کسی قادر است با چند صد کیلومتر فاصله از آلمان اینگونه تحلیل کند، در این نوشته همهٔ چیز همانگونه که رخ داد تحلیل شده است. در آینده چه پیش خواهد آمد؟ من نمی‌دانم، تروتسکی اما میداند، انقلاب یا جنگ" (نقل دقیق اما به مفهوم). تروتسکی در آن زمان در ترکیه در تبعید بود.

با آغاز فروپاشی سرمایه داری در سال ۲۰۰۸، تاریخ به عصر "انقلاب مداوم" پا نهاد. بیرق خونینی که تروتسکی برافراشت، طبقهٔ کارگر جهانی‌ را، اگر اضمحلال سرمایه داری به نابودی نسل انسانی‌ منجر نشود، در انقلاب جهانی‌ آتی به پیروزی خواهد رساند. تروتسکی یعنی‌ امید. درود بر "سازمانده پیروزی" لئو تروتسکی!

 قتل تروتسکی

ژاک مورنار ادعا می کرد بلژیکی است،در واقع نام اش رامون مرکادور بود و اهل کاتالان اسپانیاست،وی از سال 1937 به مکزیک پناهنده شده بود و بازوی هدایت کننده استالین بشمار می رفت.
در 19  اوت سال 1940 با یک تبر کوهنوردی یخ شکن  رمون مرکادور،جممجمهِ لئون تروتسکی را متلاشی کرد،این نقشه از بدو ورود مرکادورپناهجو از سال  1937 به مکزیک طرح ریزی شده بود.
قاتل به پلیس گفت،نامش ژاک مورنارو شهروند بلژیک است.بازیگر وعامل قتل  تروتسکی، سازمان دهنده اش به تنهایی نبود. قاتل آینده ی تروتسکی از طریق رابطه با تروتسکیست جوان به نام سیلویا اگلوف  زیر فرنام فرانک جکسون و برآمده و پناهنده  از جنگ داخلی اسپانیا اعتماد محافظین تروتسکی را بسوی خود جلب می کند و چندین بار به خانه ی مستحکم و حفاظ شده(در حومه مکزیکوسیتی) رفت و آمد می کرد.
چند ماه پیشتر از قتل تروتسکی ،سو قصد به جان تروتسکی به شکست منتهی گشت. در 24 ام می 1940،در ساعت 4 صبح یک کمانده ی بیست نفره به خانه ی تروتسکی هجوم می برند،برای چند دقیقه ای آنان با تیربارخودکار اتاق خواب تروتسکی را زیر رگبار قرار می دهند و دو نارنجک آتش زا را بسوی اتاق خواب  تروتسکی پرتاب می کنند که بطور معجزه آسایی نارنجکها منفجر نمی شوند و تروتسکی و همسرش زیر تخت پناه می آورند و نوه ی آنها  به نام "سیوا"همین کار را می کند.براستی
جکسون چه کسی بود؟ مطبوعات استالینیستی هیجان زده به خشم در آمدند،سوقصد را به تروتسکی منتسب کردند تا تروتسکی خودنمایی خودش را برجسته  کند تا به حزب کمونیست مکزیک و استالین اتهام زده شود.یک ماه بعد ازاین رویداد،30 نفر پشت میله های زندان قرار گرفتند، که بخش اعظم آنها عضو حزب کمونیست اسپانیا بودند. مسئول این تیم ترور فرار را برقرار ترجیح داد و آن نقاش معروف اسپانیایی به نام" دیوید آلفارو سیه کیه روس"،سرهنگ قدیمی در ارتش اسپانیا و به داوری تروتسکی وی از سال 1928 به خدمت گ.ژ.پ پلیس سیاسی استالین درآمده بود؛بعدها تحقیقات نشان دادند که دیوید الفار سیه کیه روس، با جکسون از اسپانیا همدیگر را می شناختند.
هویت فرانک جکسون

براستی فرانک جکسون چه کسی بود؟
از آن زمان ده سال  گذشت تا به ماهیت واقعی جکسون پی برده شد. به ناگهان در جیب لباس اش نامه ای پیدا می شود که انگیزهِ به قتل رساندن تروتسکی را توضیح می دهد:جکسون یک  تروتسکیست مایوسی است،از تروتسکی نفرت داشت که چرا که از طرف تروتسکی  به وی پیشنهاد می شود  به شوروی رهسپار شود، به خرابکاری دست بیازد، به تضعیف روحیه ی ارتش سرخ  مبادرت بورزد  و دست آخر تلاش کند   استالین را به قتل برساند.برای انجام اینکار باید از یک کشور بزرگ حمایت  شود(به همانند ایالت متحده ی آمریکا،زیرا تروتسکی نمی توانست عامل و جاسوس نازیها باشد،چرا که معاهده ی شوروی ـ ژرمنی برای تقسیم لهستان امضا شده بود، و از آن نمی توانستند بهره برداری بکنند).
همه ی این اتهامات جعلی و واهی  به وسیله ی احزاب کمونیست جهان  کم و بیش به مدت 40سال تکرار شد.در سال 1969 رهبر حزب کمونیست فرانسه "لئو فیگیر" در کتاب اش از این جعلیات استفاده کرد وباز هم نوشت"تروتسکیسم ،ضد لنینیسم است" .به هنگامیکه فرتورهای قاتل تروتسکی در مطبوعات منتشر شد،چندین اسپانیایی سابق از جنگ داخلی(که بیشترینشان به مکزیک پناهنده شده بودند) رامون مرکادر را به عنوان فعال مبارز  کمونیست تجلیل کردند. با این وجود باید تا سال 1950 به حقیقت پی برد: یک جرم شناس مکزیکی ـ دولتی  به تحقیقات گسترده ای در اسپانیا دست یازید و نشان داد که  مرکادور جوان باز داشت شده در ژوئن 1935 اثر انگشتش با قاتل تروتسکی مرکادور یکسان است، و در یک کنگره ی اروپایی این تحقیقات جرم شناسی اش  را در ملا عام برملا کرد.
در سال 1953 که با مرگ استالین رقم خورده است،همه ی اسناد و مدارک رسمی نام مرکادور به جکسون منار تغییراسم پیدا کرده است.مادر قاتل "کاریداد مرکادر"یک فعال اتحادیه سوسیالیستهای کاتالون و به کمینترن استالین متصل بوده است.وی بوسیله پلیس سیاسی استالین کا.ژ.اوپلیس سیاسی استالین به نام "ژِرو"و یکی از رهبران استالینیست  مجارستانی و دیپلمات سیاسی  بصورت رسمی در اسپانیا کار می کرده است،به خدمت پلیس سیاسی استالین در می آید.مادر قاتل تروتسکی همزمان معشوقه ی"اینیگون" عضو گا. ژ او در می آید ،نقش او شناسائی دیپلمات  های شوروی و ترور آنها که به مخالفت استالین درآمده باشند،مشهور بود.رامون مرکادور در مکزیک به بیست سال زندان محکوم می شود(اشد حکم جزائی در قانون مکزیک)،وی پس از بیست سال زندان،در سال 1960 از زندان آزاد می شود و از طریق کوبا به چکسلواکی رفت و از آنجا به شوروی رهسپار می شود،در آنجا از او به عنوان"قهرمان اتحاد جماهیر شوروی" قدردانی می شود و"مدال نظم لنین"ی به وی اعطا می شود.در سال 1978 ،مرکادور در گذشت و به خاک سپرده شد ،بی آنکه  از چگونگی به قتل رسیدن تروتسکی سخنی براند.

فرمان استالین
استالین پیشوای جرم و جنایت در حال حاضر برای همه شناخته شده است، از جمله برای اتحاد جماهیر شوروی و بویژه برای حزب کمونیست فرانسه.والنتین کامپا،یکی از رهبران سابق حزب کمونیست مکزیک خاطرات خود را منتشر کرد،براین باور بود که حزب کمونیست خود را در ترورهای سال 1940بنا نکرده بود و هیچ شوق و شوری در ترورها نمی دید و نمی خواست در آنها شریک باشد.
اومانیته ارگان حزب کمونیست فرانسه در روزنامه ی رسمی اش در روز 26 ام و 27 ام  1978 خطوطی از خاطرات والنتین کامپا به رشته ی تحریر در آورد و تاکید کرد  که دستور قتل تروتسکی ،به فرمان مستقیم   استالین صورت گرفت.معهذا در این دایره باقی می ماند و آن چیزهایی که افشا شده است ،تکرار می کند و اینرا نمی گوید و بویژه ادغان نمی کند که استالین یکی از سازماندهندگان اصلی  این جنایت بوده است.
رسوایی کامل از آنجا آغاز می شود که ژرژ فورینال استالنیست قدیمی ،مسئول ارائه اسناد و مدارک می شود،( بعد از به قتل رسیدن تروتسکی می شود) ،معذالک، وی  در فوریه 1938 "معلم جوان ژرژ فورینال" درآن زمان بوسیله مطبوعات تروتسکیستی به عنوان عامل ژ.پ.او. افشا می شود،برحسب اتفاق به تعطیلات شش ماهه به مکزیک سفر می کند تا کنگره انترناسیولیستی کارگران در زمینه ی آموزش و پرورش شرکت بکند،وی در سازماندهی جنایت نقش مستقیمی داشت...
با این وجود،به شکرانه ی ولانتین کمپا ،فعالان قدیمی احزاب کمونست جهانی ،بعد از38 سال با تاخیر دریافتند که رهبران احزاب کمونیست نه تنها دروغگو هستند،بلکه آدم کش هم هستند.
یک چیز جالب توجه وجود دارد و آن این است که کتابی در باره ی تروتسکی در مسکو در حال منتشر شدن است.ژنرال ولکولونوف ،مدیرانستیتوِ تاریخ نظامی اتحاد شوروی  و اخیرن نویسنده زندگینامه استالین است ،در یک مصاحبه با خبرنگار ستامپا(شماره ی 26 ژوئیه 1990)ادعا می کند به آرشیو ن.ک.و.د*  دسترسی پیدا کرده است،از جمله به آرشیو استالین و تروتسکی. او می گوید که به بزرگترین مجموعه از اسناد مربوط به تروتسکی دست یافته است که شامل 40000 قطعه ،هزاران فرتور(عکس)، و ده ها تن  شاهد  دسترسی دارد ،وی قصد دارد  برخی از این اسناد و مدارک را منتشر  کند،از جمله دستور کشتن تروتسکی به تاریخ 1931قید شده  است و  توسط استالین،وروشیلوف،مولوتف، و اوردژویکیدزا امضا شده است و در سال 1934 تمدید گردید ـ منتشر خواهد کرد.
سرانجام ولگوکونوف نام سازماندهنده و قاتل تروتسکی و تحت فرمان چه کسی کار می کرده است را فاش کرد: انیتگون (ژنرال گ.پ.او. و معشوقه ای به نام کاریداد مرکادور ـ مادر قاتل تروتسکی بود).اینک مردی 85 ساله است که 15 سال آنرا به همت و ابتکار خروشچف در زندان بسر برده است. افزون بر این ولگوکونف موفق شد،انتیگون را به سخن گفتن وا دارد.اولین بار در سپتامبر 1931 طرح نقشه بطور عمومی گرفته شد تا تروتسکی را به قتل برساند،و سپس یگان ویژه برای شکار تروتسکی ساخته شد...رسالت یگان ویژه آن بود که مخالفین استالین را در مقیاس جهانی سربه نیست بکند و فقط مختص کشتن تروتسکی نبود. شاخکهای اختاپوس پلیس سیاسی استالینی در همه جا بودند.این سرویس مخفی در سازمان مخوف مخفی پلیس سیاسی شکل گرفت و مختص پناهجویانی بود که بر علیه رژیم استالینیستی مبارزه می کردند،این افراد برای استالین خطرناک قلمداد می شدند ،چرا که اطلاعات زیادی داشتند و باید به قتل برسند.

"تراژدی ـ کمیک"

ولگوکونف وفادار به اندیشه های گورباچف است کسی، که بسیاری از اندیشه های تروتسکی را ستایش می کند(از جمله ضد استالینیسم بودنش از دهه های بیست به این طرف) را پنهان نمی کند،
لیکن ولگوکونف،بوراون گِله ای سخت با خود دارد."تروتسکی خویشتن خویش را در یک تصویر بزرگ و به غلط از ایده ی انقلاب جهانی سوسیالیستی داشته است. حتا یک هفته قبل از مرگش براین باور و بر این ایده انقلاب سوسیالیستی جهانی پافشاری می کرد و می نوشت".  آری ،رفیق ژنرال! تروتسکی باورهایش با لنین مشترک بود  و شاید این  نقطه ضعف اش محسوب بشود.این شاید موضوع کتاب بعدی شما در آینده باشد. اما استالین بوارون ،در سال 1935 به "روی هاوارد"اظهار کرد،اتحاد جماهیر شوروی بعنوان یک ایده ،می تواند مشوق انقلاب سوسیالیستی جهانی باشد و این بیشتر به یک "کمدی ـ تراژدی" شباهت دارد. شاید شما یک روزی به این نقطه عطف برسید و پیشاپیش به شما تبریک می گویم،بطور آزادانه بنویسید،اگر امثال استالین ،در همه جای اروپا ،باورهای آنها جاروب در نیستی بشوند،آنگاه "تصورات بزرگ و به غلط" که حاوی حزن انگیز و خنده دار"اند، به قوت خود زنده هستند و در گذرگاه تاریخ از انقلاب سوسیالیستی جهانی هر آینه از آن سخن گفته می شود.

ارنست مندل،برگردان آبتین

*
nkdv 
پلیس سیاسی استالین که مردم شوروی را تحت کنترل کامل خود داشت و رهبر آن ژوزف استالین بود و در سراسر کشور حکومت پلیسی را اعمال می کرد. ان .کا.د.و شامل هزاران افسر،پلیس و ارتشی بود.در بحبوحه ی جنگ دوم جهانی مسئولیت اردوگاهای کار اجباری را بعهده گرفت. به گفته ی رئیس کا.گ.ب،  الکساندر کاربانف ، این سازمان مسئول مرگ بیش از3 میلیون و  نیم انسان بوده است و در سالهای تسویه بزرگ و به فرمان "رهبرکبیر  پرولتاریای جهانی"!؟ ژوزف استالین ، جنایت علیه بشریت آفرید.(م)

تلاش بریتانیا برای پنهان کردن نقش خود در کودتای ۲۸ مرداد

تلاش بریتانیا برای پنهان کردن نقش خود در کودتای ۲۸ مرداد

شصت سال از عملیات مشترک سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا علیه دولت ملی‌گرای دکتر محمد مصدق گذشته و همچنان بریتانیا از افشای جزئیات نقش این کشور در این تحول مهم تاریخی، می‌هراسد. هراس بریتانیا از چیست؟
در شصتمین سالگرد اجرای موفقیت‌آمیز عملیات موسوم به "آژاکس" که کودتایی نظامی علیه دولت محمد مصدق بود، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، با انتشار بخشی دیگر از اسناد مرتبط با این رویداد تحول‌ساز تاریخی، برای نخستین بار رسما نقش‌آفرینی آمریکا در طراحی و اجرای این کودتا را تایید کرد.
با این حال، اگرچه تا کنون بارها در اسناد و روایت‌های گوناگون اشاره شده که عملیات آژاکس محصول مشترک سیا و ام‌‌آی۶، سازمان اطلاعاتی بریتانیا بوده، این کشور همچنان مصرانه و سیستماتیک در تلاش است تا نقش خود در این ماجرا را پنهان کند و در تبلیغات رسانه‌ای خود هم عمدتا بر محوریت آمریکا در اجرای این عملیات تاکید می‌کند.
پیش از تایید رسمی نقش سیا در طرح‌ریزی و اجرای عملیات آژاکس که در شصتمین سالگرد کودتا صورت گرفت، دو رئیس‌جمهور آمریکا (بیل کلینتون و باراک اوباما) با اشاره مستقیم به نقش‌آفرینی این کشور در کودتای ۲۸ مرداد، بابت اجرای آن از ملت ایران عذرخواهی کرده بودند. جک استراو، وزیر اسبق امور خارجه بریتانیا، تنها مقام رسمی این کشور بود که در طول این سال‌ها با اشاره‌ای گذرا به نقش این کشور در کودتای ۲۸ مرداد، آن را از موارد بارز مداخله بریتانیا در امور داخلی ایران خواند.
بیشتر بخوانید: تایید رسمی نقش سیا در هدایت کودتای ۲۸ مرداد، پس از شصت سال
آرشیو امنیت ملی آمریکا که روز دوشنبه، ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ اسناد مرتبط با نقش‌آفرینی سیا در کودتای ۲۸ مرداد را بر اساس قانون آزادی اطلاعات در آمریکا (Freedom of Information Act) به دست آورده و منتشر کرده، گزارش داده که مقامات بریتانیا در سال‌های گذشته بارها در مکاتبات محرمانه و آمیخته به هشدار خود با مقامات آمریکایی، افشای این اسناد را "مایه شرمساری" خوانده و از آنها خواسته‌اند از انتشار آن دسته از اسنادی که مستقیما به نقش بریتانیا و سیستم اطلاعاتی این کشور اشاره دارند، خودداری کنند.

پنهان‌کاری "مقصر اصلی" درباره "آنچه همه می‌دانند"
مرور اسناد منتشرشده نشان می‌دهد که مقامات آمریکایی ملاحظات ویژه وزارت امور خارجه بریتانیا را در نظر گرفته‌اند، اما در کنار همه ناشناخته‌های دیگری که درباره کودتا علیه دولت نخست‌وزیر منتخب ملت ایران وجود دارد، آنچه هنوز مبهم است علل هراس بریتانیا از انتشار اطلاعاتی است که آن‌طور که معاون آرشیو امنیت ملی آمریکا می‌گوید "حالا دیگر بسیاری از کودکان دبستانی در ایران هم عمده واقعیت‌های مرتبط با آن را می‌دانند".
اگرچه آرشیو امنیت ملی آمریکا، در حاشیه‌ای که بر انتشار اسناد کودتا نوشته، نتیجه گرفته که اصرارهای مقامات بریتانیایی علت اصلی خودداری آمریکا از خارج کردن کامل این اسناد از طبقه‌بندی محرمانه است، دکتر عباس میلانی در گفت‌وگو با دویچه‌وله می‌گوید «در هر صورت بخش اعظم اطلاعات مهم پیرامون این ماجرا هرگز منتشر نخواهد شد.
منبع:دویچه‌وله

پاسخ محمدرضا روحانی به پرسش‌های صدای وجدان

پاسخ محمدرضا روحانی به پرسش‌های صدای وجدان
محمدرضا روحانی
یکی از زندانیان سیاسی سابق با نام مستعار صدای وجدان سؤالاتی را از آقای روحانی مطرح کرده بودند که پاسخ‌های ایشان در پی می‌آید.
سوالات «صدای وجدان» را در لینک زیر می‌توانید ببینید:‌

http://www.pezhvakeiran.com/maghaleh-54354.html
پاسخ محمدرضا روحانی به پرسش‌های صدای وجدان
با درود از این که به گفتگوی من با پژواک و ... دکتر قصیم در خصوص ناگفته‌های شورا توجه کرده‌اید خوشحالم.
۱۵ کلمه از نوشته‌ی مورخ ۱۵ خرداد ما مربوط به استعفا بود و بقیه آن توضیحی کوتاه برای عموم. بخش اخیر حدوداً صد برابر جمله مربوط به استعفا بود.
تصور می‌کنم توانستیم موارد اختلافات را بطور خلاصه بنویسیم و اما به سوالات بپردازیم.
۱- از هیجده سالگی، ۱۳۴۰ تاکنون فعالیت سیاسی و اجتماعی داشتم در حزب ایران، جبهه ملی، وکلای جوانان، وکلای پیشرو، جمعیت حقوقدانان، کمیته دفاع از زندانیان سیاسی، جنبش، جبهه دموکراتیک ملی ایران، کمیته برای دفاع از حقوق بشر و پیشبرد آن در ایران (پاریس) کمیته مستقل وکلای ایرانی در تبعید و بالاخره شورای ملی مقاومت ایران. غیر از حزب ایران در بقیه موارد با زنان و مردانی از عقاید مختلف فعالیت داشتم. یعنی فعالیت جبهه‌ای بود. این نوع فعالیت‌ها بر دو محور استوار است. ۱- به رسمیت شناختن اختلاف عقیده ۲- اتحاد عمل. اختلاف عقیده در جنبش جبهه‌ای نباید مانع اتحاد عمل شود. دستاوردهای بی‌نظیر شورای ملی مقاومت ایران در چنین جبهه‌ای تحصیل شد.
۲- پس وجود اختلاف در جبهه مشکل نیست. شرط ضروری آن است. ما سکوت نکردیم. وظایف اجرایی محوله را انجام دادیم که مربوط به اتحاد عمل است. نظرات خود را با استفاده از امکانات موجود از طریق شرکت در تظاهرات، راهپیمایی‌ها، سخنرانی‌ها، مقالات، ملاقات‌ها، نشست‌های شورایی یا با هواداران، در روزنامه، مجله، رادیو و تلویزیون در حدودی که در اختیار ما قرار می‌گرفت تبلیغ می‌کردیم. دکتر قصیم بیش از هر ایرانی دیگر شنونده یا خواننده داشت در موضوع مهم و جدید محیط زیست به مدت ۲۰ سال. این فقط یک وجه است. در امر تبلیغ نظرات از طریق کتاب، جزوه، مقالات، سخنرانی‌ها. یا من در مورد سندیکاها، حقوق بشر مسائل دانشجویان، دادگستری، قوانین، زنان، مسائل اجتماعی و سیاسی گفتم و نوشتم. در حد لیافت و بضاعت خود نسبت به وجدان خود و مردم میهن انجام وظیفه کردم. این ادای دین در کار شورا ممکن بود و نه جای دیگر. در جلسات شورا هم در حدود فهم و درک خود بیان نظر کردیم. شرایط جنگ، حملات دائم دشمن، خیانت ضد بشری سیاست مماشات، بمباران‌ مجاهدین، حمله به مقر مقاومت، پرونده تروریستی، شرایط اشرف و لیبرتی همراه کم‌کاری در ارتباط با هموطنان داخل و خارج از کشور مسئولین شورا را آنقدر آسیب پذیر کرد که متأسفانه امکان هرگونه تجدید نظر و نوسازی از آنان سلب شد. از نظر من مجموعه این شرایط موجبات استعفا را فراهم کرد. ما اگر کوچکترین امیدی برای پیشبرد حدا‌قل نظرات خود داشتیم، خانه‌ای که طی سی سال در بنای آن شرکت داشتیم را رها نمی‌کردیم. فرانسوی‌ها می‌گویند « قبل از وقت زمانش نیست. بعد از آن دیگر وقتش نیست» این دیگر بستگی به تشخیص ما داشت. ما حالا نمی‌توانیم به مصدق بگوییم اگر بعد از کودتای ناموفق ۲۵ مرداد می‌رفت به فارس نزد عشایر قشقایی ۲۸ مرداد اتفاق نمی‌افتاد. ای بسا اگر ۲۰ سال پیش از شورا کناره می‌گرفتیم امروز عده‌ای می‌گفتند اگر آن‌ها شورا شکنی نمی‌کردند، آخوندها رفته بودند. صدای وجدان گرامی، آدمی که اشتباه نمی‌کند خطرناک است. من حتماً اشتباهات زیادی کرده‌ام ولی فکر نمی‌کنم اگر بیست سال پیش استعفا می‌دادم بهتر بود. این استعفا هم از ناچاری بود.
۳- درباره‌ی حرکت عظیم سال ۱۳۸۸، شورا ظرف مناسب آنرا در طرح جبهه‌ی همبستگی فراهم کرده بود و اگر به آن عمل می‌کردیم می‌توانستیم در سمت و سو دادن به آن جنبش بزرگ سهمی شایسته داشته باشیم. نتوانستیم. من در آن زمان با پژواک ایران مصاحبه‌ی مفصلی داشتم درباره این جنبش که نقطه نظرهای خودم را گفته‌ام. قول می‌دهم اگر با نظر انتقادی بخوانید و مرا آگاه کنید فوراً شما را دشمن لقب نمی‌دهم.
۴- بخش آخر نامه شما سؤال نیست. اظهار نظر است. من به عنوان یک عضو مستعفی شورا هنوز خیرخواه شورا و مجاهدین هستم. راه آن را هم انتقاد سازنده می‌دانم. از کم و کیف اختلافات اعضا و هواداران سابق مجاهدین اطلاع روشنی ندارم. حرف‌های یک طرف را شنیده‌ایم. اقای حنیف حیدرنژاد بعد از ۲۵ سال گزارشی نوشت. پاسخ مربوطه را نمی‌دانم. این یک؛ آخرین و جدی‌ترین اختلاف‌های ما با مجاهدین این بود که می‌خواستند شورا و شورائیان را که هیچ صلاحیت و اطلاعی ندارند بفرستند به مصاف اعضا و هم‌رزمان سابق خودشان مثل آقای یغمایی و آقای مصداقی. ما دو نفر تن ندادیم. حالا خواهش من از شما این است از من یکی نخواهید درباره‌ی مطالبی اظهار نظر کنم که چیزی از آن نمی‌دانم.
درودهای مرا بپذیرید.
محمدرضا روحانی

فرمانده جنگجویان حامی بشار اسد در ایران +



خبرگزاری «ابنا» با اعلام اینکه دو تیپ «ابوالفضل العباس» و «ذوالفقار» در سوریه با مخالفان بشار اسد مشغول جنگ هستند٬ تصویر یکی از فرماندهان ارشد تیپ «ذوالفقار» در ایران را منتشر کرد.

به گزارش دیگربان، این خبرگزاری روز سه‌شنبه (۲۹ امرداد) از «ابوشهد» و «ابوهاجر» به ترتیب به عنوان فرمانده کل و معاون فرمانده تیپ «ذوالفقار» نام برده است.
«ابنا» از این تیپ بعد از تیپ «ابوالفضل العباس» به عنوان دومین گروه مسلح شیعی در دمشق نام برده که مشغول «دفاع» از آرامگاه دختر امام اول شیعیان است.
آن‌طور که این خبرگزاری نوشته است اعضای تیپ «ابوالفضل العباس» را نیروهایی موسوم به «گردان‌های حزب الله عراق» تشکیل می‌دهند که فرماندهی آن را فردی به نام «ابو مهدی المهندس» برعهده دارد.
این خبرگزاری ادعا کرده که اعضای این گردان را اتباع عراقی و لبنانی تشکیل داده‌اند.
«ابنا» در بخش دیگری از گزارش خود با انتشار گفتگوی کوتاهی از «ابو هاجر»٬ تصاویری از حضور وی در مشهد و قم منتشر کرده است.
سپاه «قدس» با آغاز درگیری‌ها در سوریه مسئولیت سازماندهی آموزش و حمایت از برخی گروه‌های مسلح حامی بشار اسد در این کشور را بر عهده گرفته است.
آن دسته از اعضای سپاه و بسیج که برای جنگ به سوریه اعزام می‌شوند٬ در دمشق تحت فرماندهی این دو گروه مسلح فعالیت می‌کنند.

جمهوری اسلامی نیرو‌های داوطلب جنگ در سوریه را تحت عنوان گروه «مدافعان حرم زینب» از طریق خاک عراق به این 

مشهد


سوریه


مشهد

سوریه

 

فهرست کامل افراد تحریم شده ایران



1.             عباس جعفری دولت‌آبادی - دادستان کل تهران از شهریور 1388
2.             عبدالله عراقی - جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
3.             ابوالقاسم صلواتی - رییس دادگاه انقلاب تهران شعبه 15
4.             احمدرضا رادان - جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
5.             علی‌اکبر یساقی - قاضی دادگاه انقلاب مشهد
6.             علی فضلی - جانشین فرمانده بسیج، فرمانده سابق لشگر سیدالشهدا استان تهران تا بهمن 1389
7.             عزیزالله رجب‌زاده - فرمانده سابق نیروی انتظامی تهران تا دی 1389
8.             بهرام حسینی مطلق - فرمانده لشگر سیدالشهدا استان تهران
9.             اسماعیل احمدی‌مقدم - فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
10.        غلام‌حسین اسماعیلی - رئیس سازمان زندان‌های کشور
11.        غلام‌حسین محسنی اژه‌ای - دادستان کل جمهوری اسلامی ایران از مهر 1388 و سخنگوی قوه قضاییه، وزیر سابق اطلاعات در سال 1388
12.        قربانعلی دری نجف‌آبادی - دادستان کل سابق جمهوری اسلامی ایران تا مهر 1388، وزیر اطلاعات در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی
13.        حسن حداد دهنوی - قاضی شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران
14.        حسین الله‌کرم - فرمانده انصار حزب الله
15.        حسین همدانی - فرمانده لشگر رسول الله از آبان 1388
16.        حسین ساجدی‌نیا - فرمانده نیروی انتظامی تهران، جانشین سابق عملیاتی فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران
17.        حسین طائب - فرمانده سابق بسیج تا مهر 1388
18.        مالک اژدرشریفی - رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی
19.        سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری - فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
20.        محمد‌علی زنجیره‌ای - معاون رئیس سازمان زندان‌های کشور
21.        محمدرضا نقدی - فرمانده بسیج ، معاون سابق تحقیقات لجستیک و صنعتی ستاد كل نیروهای مسلح ، رییس سابق ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز
22.        سعید مرتضوی - رییس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز،دادستان سابق تهران تا شهریور 1388
23.        سید احمد زرگر - قاضی، دادگاه تجدید نظر تهران شعبه 36
24.        سید امیر مرتضوی - معاون دادستان مشهد
25.        سید حسن شریعتی - رییس کل دادگستری استان خراسان رضوی
26.        محمد مقیسه‌ای - قاضی، رییس دادگاه انقلاب تهران شعبه 28
27.        علی خلیلی - فرمانده واحد پزشکی قرارگاه ثارالله
28.        سید محمد سلطانی - قاضی دادگاه انقلاب مشهد
29.        علی‌اکبر حیدری‌فر - قاضی دادگاه انقلاب تهران
30.        عباس پیر‌عباسی - دادگاه انقلاب تهران شعب 26 و 28
31.        مصطفی بزرگ‌نیا - رییس بند 350 زندان اوین
32.        فرج‌الله صداقت - معاون اداره کل زندانهای تهران، رییس سابق زندان اوین تا آبان 1389
33.        محمود عباس‌زاده مشکینی - مدیرکل دفتر سیاسی‌ و انتخابات وزارت کشور
34.        علیرضا اکبرشاهی - فرمانده انتظامی استان تهران
35.        سید علیرضا آوایی - رئیس کل دادگستری استان تهران
36.        جابر بانشی - دادستان شیراز
37.        سید حسن فیروزآبادی - فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح ایران
38.        مصطفی برزگر گنجی - دادستان شهرستان قم
39.        محمدرضا حبیبی - دادستان عمومی و انقلاب اصفهان
40.        محمد حجازی - فرمانده قرارگاه  ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
41.        نبی الله حیدری - رئیس پلیس فرودگاههای کشور
42.        یدالله جوانی - رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
43.        مسعود جزایری - معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح
44.        محمد صالح جوکار - رئیس سازمان بسیج دانش آموزی و فرهنگیان
45.        بهروز کمالیان - مدیر گروه امنیت سایبری آشیانه، مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ متولد 1983
46.        موسی خلیل‌اللهی - دادستان عمومی و انقلاب تبریز
47.        صادق محصولی - وزیر کشور سابق تا ماه اوت سال 2009
48.        مجتبی ملکلی - دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه
49.        مهرداد امیدی - مدیر کل جرایم خاص و رایانه ای معاونت آگاهی نیروی انتظامی
50.        محمود سالارکیا - معاون دادستان تهران در امور زندانها
51.        حسین طلا - فرماندار تهران تا سپتامبر 2010
52.        مرتضی تمدن - استاندار تهران و از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
53.        حسین ذبحی - معاون قضایی دادستان کل کشور
54.        محمد کاظم بهرامی - رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح
55.        سید مرتضی بختیاری - وزیر دادگستری؛ فرماندار سابق اصفهان؛ و مدیر سازمان زندانها تا ژوئن 2004
56.        سید محمد حسینی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سپتامبر 2009؛ از اعضای سابق سپاه پاسداران
57.        حیدر مصلحی - وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران
58.        حجت‌الله سوری - مدیر بازداشتگاه اوین
59.        عزیز حاج‌محمدی - قاضی سابق شعبه یک دادگاه اوین و قاضی فعلی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران
60.        محمدباقر باقری - معاون دادگستری استان خراسان جنوبی
61.        حسن آخریان - رئیس بند 1 زندان رجایی‌شهر
62.        احمد عزیزی - معاون رییس و مدیرعامل بانک ملی لندن
63.        داوود بابایی - رییس کنونی « موسسه تحقیقات لجستیکی نیرو های مسلح وزارت دفاع » که توسط « محسن فخری زاده » اداره می‌ شود
64.        سید شمس‌‍‌الدین بوربوردی - معاون سازمان انرژی اتمی ایران
65.        کامران دانشجو - وزیر علوم تحقیقات و فن اوری
66.        عبدالناصر همتی - مدیرعامل بانک سینا
67.        میلاد جعفری - بازرگان کالا به ویژه فلزات
68.        علی کریمیان - بازرگان فلزات
69.        مجید خوانساری - مدیرعامل شرکت بازرگانی کالای الکتریک
70.        محمدرضا مسکریان - مدیرعامل بانک بین‌المللی پرشیا
71.        محمد محمدی - مدیرعامل  MATSA
72.        محمدصادق ناصری - رییس موسسه تحقیقات فیزیکی که پیش تر با نام موسسه فیزیک کاربردی شناخته می‌ شد
73.        محمدرضا رضوانی‌زاده - مدیرعامل شرکت سوخت رآکتور هسته‌ ای سوره
74.        صدقی - مدیرعامل شرکت ساخت نیروگاه هسته‌ ای ( مانسا  )
75.        جواد آل یاسین - رییس مرکز تحقیقات فن اوری انفجار و ضربه
76.        زوار - مدیرعامل بانک بین المللی پرشیا در دبی
77.        ابوالقاسم مظفری شمس - فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا
78.        قاسم نبی‌پور - مدیرعامل و سهام دار شرکت کشتیرانی راهبران امید دریا
79.        محمد طلایی - مدیر اجرایی خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در اروپا
80.        محمد مقدمی‌فرد - مدیر منطقه‌ ای خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در امارات متحده عربی
81.        کاپیتان علیرضا قزلایق
82.        غلام‌حسین گل‌پرور - مدیر تجاری و معاون مدیرعامل و سهامدار شرکت کشتیرانی راهبران امید دریا
83.        حسن جلیل‌زاده - مدیرعامل و سهام دار خطوط کشتیرانی حافظ دریا
84.        محمدهادی پاژند - مدیر مالی سابق خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران
85.        سید علاء‌الدین سادات‌رسول - مشاور مدیر قانونی گروه  IRISL ، مدیر شرکت کشتیرانی راهبران امید دریا
86.        احمد تفضلی - مدیرعامل شرکت کشتیرانی  Santeliners
87.        احمد سرکندی - مدیر مالی خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۱۱
88.        منصور اسلامی - مدیرعامل شرکت کشتیرانی Royal Med
89.        ناصر باطنی - رییس سابق کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران  ( IRISL )
90.        محمد قنادی - معاون تحقیقات و فناوری سازمان انرژی اتمی ایران
91.        بهنام عسگرپور - مدیرعامل تأسیسات هسته ای اراک
92.             داوود آقاجانی - رئیس مرکز آزمایشی غنی سازی سوخت در تأسیسات نطنز
93.             احسان منجمی - مدیر پروژه ساخت تأسیسات هسته ای نطنز
94.             جعفر محمدی - مشاور فنی سازمان انرژی اتمی ایران
95.             علی حاجی نیا لیل آبادی - مدیرعامل پیشین شرکت مصباح انرژی
96.             محمد مهدی‌نژاد نوری - رئیس پیشین دانشگاه فنون دفاعی مالک اشتر
97.             رضاقلی اسماعیلی - مدیر امور بازرگانی و روابط بین الملل سازمان صنایع هوافضا
98.             مرتضی بهمن‌یار - مدیر امور مالی سازمان صنایع هوافضا
99.             فریدون عباسی دوانی - وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
100.        محسن فخری‌زاده مهابادی - وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و استاد فیزیک در دانشگاه امام حسین
101.        سید جابر صفدری - مدیر نیروگاه غنی سازی نطنز
102.        امیر رحیمی - رییس مرکز تولید و تحقیق سوخت هسته‌ای اصفهان
103.        محسن حجتی - رییس گروه صنعتی فجر
104.        مهرداد اخلاقی کتاب‌‍چی - رییس گروه صنعتی شهید باقری
105.        ناصر ملیک - رییس گروه صنعتی شهید همت
106.        احمد درخشنده - رییس هیئت مدیره و مدیر عامل بانک سپه
107.        سرتیپ مرتضی رضایی - معاون فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
108.        سرلشگر یحیی رحیم صفوی - فرمانده کل پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
109.        دریابان علی اکبر احمدیان - رییس ستاد مشترک
110.        سرتیپ محمدرضا زاهدی - فرمانده نیروی زمینی
111.        دریادار مرتضی صفاری - فرمانده‌ نیروی دریایی
112.        سرلشگر قاسم سلیمانی - فرمانده سپاه قدس
113.        سرتیپ محمدباقر ذوالقدر - سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
114.       حسین سلامی - فرمانده پیشین نیروی هوایی سپاه پاسداران
115.       احمد وحید دستجردی - رییس پیشین سازمان صنایع هوافضا
116.       جواد رهیقی - رییس مرکز فن اوری هسته‌ای اصفهان
117.       امیر موید علایی - مشارکت در مدیریت و مهندسی سانتریفیوژها
118.       محمد فدایی آشتیانی - مشارکت در تولید كربن آمونیوم اورانیل و مدیریت مجموعه غنی سازی نطنز
119.       عباس رضایی آشتیانی - از مقامات ارشد اداره اكتشافات و استخراج معادن سازمان انرژی اتمی ایران
120.       هاله بختیار - مشارکت در تولید مگنزیوم با غنای 99.9 درصد
121.       مرتضی بهزاد - مشارکت در تولید اجزاء دستگاه های سانتریفیوژ
122.       محمد اسلامی - رییس موسسه تحقیقاتی و آموزشی صنایع دفاع
123.       سید حسین حسینی - مشارکت در پروژه رآكتور تحقیقاتی آب سنگین اراک
124.       محمدجواد كریمی ثابت - رییس شركت انرژی نوین
125.       حمیدرضا مهاجرانی - مشارکت در مدیریت تاسیسات تبدیل اورانیوم
126.       هوشنگ نوبری - مشارکت در مدیریت مجموعه غنی سازی نطنز
127.       عباس رشیدی - مشارکت در فعالیت های مربوط به غنی سازی در نطنز
128.       قاسم سلیمانی - مدیر عملیات حفاری اورانیوم در معدن اورانیوم ساقند
129.       جمشید خلیلی - مدیرعامل شرکت کشتیرانی ایران و هند
130.       محسن چیذری - فرمانده ستاد عملیاتی و آموزشی سپاه قدس
131.       رستم قاسمی - فرمانده پیشین قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران
132.       علی اشرف نوری - معاون فرماندهی کل سپاه پاسداران و رییس اداره سیاسی سپاه پاسداران
133.       علی سعیدی - نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در سپاه پاسداران
134.       امیرعلی حاجی زاده - فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران
135.       عزت‌الله ضرغامی - رییس سازمان صدا و سیما
136.       رضا تقی‌پور - وزیر ارتباطات و فن‌ آوری اطلاعات
137.       تورج کاظمی - معاون مبارزه با جرايم پلیس فتا
138.       صادق لاریجانی - رییس قوه قضاییه
139.       اصغر میرحجازی - معاون امنیتی سیاسی دفتر آیت‌الله خامنه‌ای
140.       محمدعلی رامین - معاون مطبوعاتی پیشین وزارت ارشاد
141.       سید صولت مرتضوی - معاون سیاسی وزارت کشور
142.       غلام علی رضوانی - معاون سیاسی امنیتی استانداری گیلان
143.       موسی خلیل اللهی - دادستان عمومی و انقلاب تبریز
144.       علی فرهادی - دادستان عمومی و انقلاب شهر کرج
145.       علی رضوان منش - معاون دادستان کرج
146.       غلام حسین رمضانی - رییس پیشین سازمان حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران
147.       محمد صادقی (شادمند) - رییس مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته سپاه پاسداران
148.       رضا جعفری - معاون دادستان تهران و سرپرست پیشین دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم رایانه ای و فن آوری ارتباطات
149.       بهرام رشته احمدی - سرپرست مجتمع قضايی شهيد مقدس (اوين) و معاون دادستان تهران در امور زندان ها
150.       اسماعیل غنی (اکبرنژاد) - یکی از معاونان نیروی قدس سپاه پاسداران
151.       علی اکبر طباطبایی (علی طهماسبی) - یکی از معاونان نیروی قدس سپاه پاسداران
152.       حسین (عظیم) آقاجانی - از اعضای سپاه پاسداران
153.        سید علاءالدین سادات رسول - از مقام های شرکت کشتیرانی ایران
154.        علی عزتی - از مقام های شرکت کشتیرانی ایران
155.        علی‌اشرف رشیدی‌اقدم - رییس زندان اوین
156.        مرتضی کیاستی - قاضی شعبه چهار دادگاه انقلاب اهواز
157.        محمدباقر موسوی - قاضی شعبه دو دادگاه انقلاب اهواز
158.        محمد سرافراز - مدیر بخش بین‌المللی صدا و سیمای ایران و رئیس شبکه انگلیسی پرس تی‌وی
159.        حمیدرضا عمادی - رئیس اتاق خبر شبکه پرس تی‌وی
160.        اسدالله جعفری - دادستان استان مازندران
161.        رضا موسوی‌تبار - سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب شیراز
162.        رحیم حملبر - قاضی شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز
163.        عبدالصمد خرم آبادی - دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای
164.        مجید نامجو - وزیر نیرو
165.        دکتر دیمیتریس کامبیس - رییس شرکت کشتیرانی امپایر
166.        محمد رضا محمدی بنایی - مدیر عامل باشگاه حمایت و غرامت کیش(Kish P&I)
167.        سید محمد کریم - رئیس بیمه مرکزی ایران
168.        رحیم مصدق - معاون بیمه مرکزی ایران
169.        مینا صدیق نوحی - معاون بیمه مرکزی ایران
170.        اسماعیل مهدوی نیا - معاون بیمه مرکزی ایران
171.       سید مرتضی حسنی عقدا - بازرس بیمه مرکزی ایران
172.       بابک زنجانی
173.       پرویز خاکی
174.       مسعود بهادری - مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروسوییس
175.       فرزاد بازرگان - مدیرعامل شرکت بازرگانی هنگ کنگ
176.       فرهاد بوجار - مدیرعامل شرکت تکنولوژی سانتریفوژ ایران (تسا)
177.       احمد قلعه‌بانی - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و عضو هیات مدیره شرکت‌ تجاری پترو سوییس و شرکت تجاری هنگ‌کنگ
178.       سیف‌الله جشن‌ساز - رییس هیات مدیره شرکت‌های نفتیران و پترو سوییس و عضو هیات مدیره‌ی شرکت هنگ‌کنگ ، مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت ایران
179.       علی مهدوی
180.       رضا مظفری‌نیا - معاون وزارت دفاع و رییس دانشگاه مالک اشتر
181.       محمود نیکوسخن - مدیر امور مالی شرکت ملی نفت ایران و عضو هیات مدیره‌‌ی شرکت‌های پترو سوییس و هنگ‌کنگ
182.       فرهادعلی پرورش
183.       هاشم پورانصاری - مدیرعامل شرکت بازرگانی عمومی آسیا ، مدیرعامل سابق شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران
184.       حسین وزیری (نصرت‌الله) - از مدیران شرکت پتروگرین
185.       بهاره میرزا حسین یزدی
186.       حمید عرب نژاد - مدیرعامل شرکت هواپیمایی ماهان
187.       Michael Karner - شهروند اسلوونی
188.       Lidia kim - شهروند قرقیزستان
189.       Rodrigue Elias merhej - شهروند لبنان
190.       Haji Kotwal NOORZAI - شهروند پاکستان
191.       Luis Fernando SANCHEZ ARELLANO - شهروند مکزیک