نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۶ دی ۲, شنبه

سیروس بینا: ضرورت بازخوانی مفهوم امپریالیسم (به مناسبت صدمین سال انتشار کتاب لنین – امپریالیسم: بالاترین مرحله سرمایه داری)



دکتر سیروس بینا
درس گفتارهائی در ٦ بخش
ضبط و انتشار: گروه پروسه - ژانویه – فوریه ۲۰١٥ تنظیم و بازپخش: گفتمان سیاسی اجتماعی
بخش نخست: پیش در آمد و طرح انتقادی مسئله
بخش دوّم: دو نگرش کاملأ متفاوت به مفهوم "رقابت" در سرمایه داری در دیدگاه هابسون و مارکس
بخش سوّم: نقد و بررسی مفهوم امپریالیسم در دیدگاه لنین
بخش چهارم: استعمار کهن، استعمار نو و پیدایش نظام (هژمونیک) پاکس امریکانا
بخش پنجم: پایان دوران امپریالیسم و آغاز دوران گلوبالیزاسیون سرمایه در لوای تئوری ارزش مارکس
بخش ششم: دوران گلوبالیزاسیون (پسا-امپریالیسم)، جهان شمولی تئوری ارزش، و چالشی علیه چپگرایان سنتی، مارکسیت های خودخوانده، و دیگر منتقدان مارکس

سياستی که اين رژيم درپيش گرفته "زمين سوخته" است

هفت کشوری که در سازمان ملل به نفع اسرائیل رأی دادند

در جریان رای‌گیری روز پنج‌شنبه ۳۰ آذر در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر سر قطعنامه‌ای در مورد تصمیم اخیر دونالد ترامپ در به رسمیت شناختن اورشلیم/بیت‌المقدس به عنوان «پایتخت اسرائیل»، تنها چند کشور با رأی خود اعلام کردند که در این زمینه با آمریکا و اسرائیل هم‌نظرند.
به جز آمریکا و اسرائیل هفت کشور دیگر مخالف قطعنامه مجمع عمومی عبارتند از گواتمالا، هندوراس، توگو، جزایر مارشال، میکرونزی، نائورو و پالائو.
این هفت کشور عبارتند از گواتمالا و هندوراس در آمریکای مرکزی، توگو در غرب آفریقا، و جزایر مارشال، میکرونزی، نائورو و پالائو در اقیانوسیه.
با بیشترین تلاش‌های سیاسی آمریکا و اسرائیل و از جمله تهدید رئیس‌جمهوری آمریکا به قطع کمک به کشورهای وابسته به یاری‌های آمریکا، ۲۱ عضو سازمان ملل از شرکت در رای‌گیری در مورد قطعنامه یاد شده خودداری کرده؛ ۳۵ کشور رای ممتنع دادند اما ۱۲۸ کشور با هر گونه تغییر در جایگاه بیت‌المقدس مخالفت کردند.
البته رسانه‌های اسرائیل پنج‌شنبه نوشته بودند که کیریباتی، یکی دیگر از جزایر واقع در اقیانوس آرام هم قول داده بود که به قطعنامه رای مخالف بدهد اما نماینده کیریباتی در آخرین لحظه دستوری متفاوت از دولت خود در تاراوای جنوبی (نام پایتخت کیریباتی) گرفته بود تا رای این کشور را به ممتنع مبدل کند.
آمریکا به عنوان قدرت جهانی که رهبر عملی پیمان‌های مهمی مانند ناتو محسوب می‌شود، به گزارش رسانه‌های اسرائیل، از دولت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این کشور خواسته بود با بهره‌گیری از روابط حسنه خود با کشورهای آفریقایی، سعی کند که شماری از دولت‌های آن قاره را دست‌کم به دادن رای ممتنع یا غیبت از رای‌گیری پنج‌شنبه متقاعد کند؛ تلاشی نه چندان موفق.
مدت‌های مدید است که همگامی میکرونزی با اسرائیل و آمریکا در قطعنامه‌های سازمان ملل در مسائلی که به نزاع اسرائیل و فلسطینیان مربوط می‌شود، دست‌مایه بخش طنز در رسانه‌های اسرائیل بوده و اسرائیلی‌ها به خوبی با میکرونزی آشنا شده‌اند اما ثبت دگربار نام میکرونزی و چند جزیره دیگر در اقیانوس آرام در تابلوی مجمع عمومی سازمان ملل در رای‌گیری روز پنج‌شنبه این نهاد، توجه بسیاری را به این اعضای کم‌آشنای سازمان جلب کرد.
وای.نت، وب‌سایت روزنامه اسرائیلی یدیعوت آخرونوت بلافاصله بعد از رای‌گیری، در گزارشی با مضمون زیر به معرفی این «هم‌پیمانان» پرداخت:
گواتمالا، در آمریکای مرکزی، با شانزده و نیم میلیون جمعیت و با پیشینه دولتی از سال ۱۸۲۱ میلادی، بزرگ‌ترین کشوری است که همراه با آمریکا و اسرائیل به قطعنامه مجمع عمومی رای مخالف داد؛ جیمی مورالس رئیس‌جمهوری گواتمالا در نخستین سفر خارجی خود به خارج از قاره آمریکا بعد از انتخابش به این مقام، سال گذشته به اسرائیل آمده بود.
جیمی مورالس کمدین پیشین است که پیش از رسیدن به مقام رهبری کشورش، سال‌ها در سریال تلویزیونی با نام «مورالس» با مشارکت برادرش سامی به تقلید چهره‌ها می‌پرداخت و مردم گواتمالا را می‌خنداند؛ به نوشته وای.نت، انتخاب مورالس به ریاست جمهوری مانند آن بود که الی یاتسپان کمدین مشهور اسرائیلی به عنوان رهبر سیاسی اسرائیل انتخاب شود؛ اما جیمی مورالس از دیرباز دوستدار اسرائیل بوده و در سفر به اسرائیل نیز هنگام گرفتن دکترای افتخاری دانشگاه عبری اورشلیم گفت «در برابر بزرگی مردم اسرائیل و دستاوردهایش باید سر تعظیم فرود آورد».
هُندوراس در آمریکای مرکزی نیز با ۹ میلیون جمعیت، مانند گواتمالا از سال ۱۸۲۱ میلادی کشوری مستقل است؛ رسانه‌های اسرائیل می‌نویسند: نزدیک بود که اسرائیل در انتخابات اخیر هندوراس، هم‌پیمانی مهم را در سازمان ملل از دست بدهد زیرا سالوادور نصرالله یک عرب و فلسطینی‌تبار با نام خانوادگی مشابه حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله، به عنوان رئیس‌جمهوری هندوراس انتخاب شد اما شورای انتخابات هندوراس در روزهای گذشته با بازشماری آرا مدعی شد که هرناندز رئیس‌جمهوری پیشین باید در مقام خود بماند و بدین ترتیب هندوراس از حیز انتفاع اتحاد سیاسی با اسرائیل ساقط نشد.
به گزارش وای.نت، هرناندز، در سال ۱۹۹۲ میلادی یکی از دانشجویان کارآموزی دوره رهبری بود که از سوی هیستدروت اتحادیه کارگری اسرائیل برگزار شد و با وزارت خارجه اسرائیل نیز همکاری داشت و بعد از انتخابش به ریاست جمهوری هندوراس نیز بارها از اسرائیل دیدار کرده‌است. هندوراس از این نظر برای اسرائیلی‌ها جذابیت دارد که سفیر افتخاری هندوراس در اسرائیل، یورام گائون خواننده مشهور یهودی ساکن اورشلیم است.
توگو با هشت میلیون جمعیت در غرب آفریقا از سال ۱۹۶۹ کشوری مستقل است؛ توگو تنها کشور این قاره است که همراه با اسرائیل و آمریکا به قطعنامه مجمع عمومی در مورد قدس رای مخالف داد. پائوره گناسینگبا رئیس‌جمهوری توگو چند بار از اسرائیل دیدار کرده و هر چند که یک بار نیز در راه سفر دچار سکته قلبی شد اما از ادامه دیدار صرف نظر نکرد. او خواهان میزبانی نخستین کنفرانس اسرائیلی- آفریقایی در کشورش بود. نتانیاهو پیشتر در پیامی به گناسینگبا گفته بود «دوستی پیگیر شما با اسرائیل بارها ثابت شده‌است».
نائورو با ۹۷۰۰ تن جمعیت در اقیانوس آرام با ۱۴ «استان» از سال ۱۹۶۸ میلادی عضو سازمان ملل است؛ مفهوم نام پیشین آن «جزایر دلپذیر» بود اما ممکن است نام نائورو از زمانی برای ایرانی‌ها آشنا شده باشد که پناهجویان ایرانی را که می‌خواستند به استرالیا بروند، در نائورو محبوس کردند تا به زندانی غیر دلپذیر برای این گروه از ایرانیان ناکام مبدل شود.
به‌نوشته وای.نت، ۴۰ درصد از ۹۷۰۰ فرد ساکن نائورو از بیماری قند رنج می‌برند و با داشتن ۷۱ درصد از کسانی که بیش از حد متوسط فربه هستند، نائورو را چاق‌ترین کشور دنیا لقب داده‌اند؛ رئیس‌جمهوری نائورو همین تابستان به اسرائیل آمد و نتانیاهو نیز با او ملاقات کرد؛ نائورو از امکانات داشتن سفارت در اسرائیل برخوردار نیست اما یک کنسولگری افتخاری در شهرک شمالی «روش هاعین» دارد. شاید یک وجه مشترک دیگر نائورو با یهودیان این باشد که هر دو تبار خود را از سوی مادر مشخص می‌کنند.
جزایر مارشال با ۷۵ هزار تن جمعیت در اقیانوس آرام، یک سال بعد از عضویت در سازمان ملل در سال ۱۹۸۶، با اسرائیل رابطه سیاسی برقرار کرد؛ هشت سال پیش نیز همگام با اسرائیل شد و یکی از هشت کشوری بود که علیه یک قطعنامه دیگر رای داد که فلسطین را در جایگاه کشور ناظر سازمان ملل تثبیت می‌کرد. اما اسرائیل و مارشال در هدف خود در اقلیت کامل ماندند و فلسطین عضو ناظر شد. کسای نوتا رئیس‌جمهوری جزایر مارشال در دیدار سال ۲۰۰۵ از اسرائیل گفت: «به همگامی با اسرائیل در حملات تروریستی که علیه اسرائیل صورت می‌گیرد، افتخار می‌کند».
میکرونزی در اقیانوس آرام با وجود مفهومی که ممکن است در مورد کوچک بودن از بخشی از نامش تداعی شود، چند برابر نائورو جمعیت دارد؛ میکرونزی دارای ۱۰۵ هزار تن جمعیت است و مانند جزایر مارشال از سال ۱۹۸۶ عضو کامل سازمان ملل بوده‌است؛ نام کاملش «ایالات فدرال میکرونزی» است که در بسیاری از قطعنامه‌هایی که برای اسرائیل جنبه حیثیتی داشته، همگام با این کشور رای داده و در برابر، اسرائیل را در «سختی‌ها» در کنار خود دیده‌است؛ در سال ۱۹۹۹ شیمون شینهار سرمربی تیم ملی فوتبال اسرائیل مدتی رایگان تیم فوتبال میکرونزی را آموزش می‌داد.
پالائو با ۲۲ هزار جمعیت از سه تبار پالائویی، فیلیپینی و چینی که در ۱۶ «ایالت» این کشور در اقیانوس آرام زندگی می‌کنند، از سال ۱۹۹۴ عضو سازمان ملل بوده‌است؛ اسرائیل نخستین کشوری در خارج از اقیانوسیه بود که با پالائو بعد از استقلال آن رابطه سیاسی برقرار کرد؛ این روابط گرم در ۲۳ سال اخیر کماکان ادامه یافته‌است؛ رئیس‌جمهوری پالائو در سال ۲۰۰۶ از اسرائیل دیدار کرد؛ اسرائیل با کمک‌های کشاورزی و صیادی، خود را شریک شکوفایی اقتصادی پالائو می‌داند.

obamaNObelPeace_12222017.jpg

پولیتیک نوشت: دولت اوباما در حالی که سخت می‌کوشید با ایران به توافق هسته‌ای برسد، به طور پنهانی تلاش‌های «اداره مبارزه با مواد مخدر» دولت آمریکا را در هدف گرفتن تروریست‌های مورد حمایت ایران در گروه حزب الله لبنان ناکام گذاشت.
اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا از سال ۲۰۰۸ در «پروژه کاساندرا» قاچاق مواد مخدر و اسلحه، پولشویی و دیگر فعالیت های مجرمانه حزب الله را، که سالانه بر یک میلیارد دلار بالغ می‌شد و بخشی در داخل آمریکا اتفاق می‌افتاد، ردیابی می کرد.
آقای «یائیر لاپید» گفته، اگر داستان مجله پولیتیکو درست باشد، اوباما باید جایزه صلح نوبل را پس بدهد.
باراک اوباما در اولین سال ریاست جمهوری در ۲۰۰۹ از سوی کمیته نوبل، جایزه صلح این نهاد را دریافت کرد.

«هانگبی» گفت تا زمان دولت اوباما، همه رئیس جمهوری های آمریکا با تروریسم مبارزه ای بی چون و چرا می کردند ...من مطمئنم که دولت ترامپ از این سنت باز نخواهد گشت. من مطمئم که سیاست خشم انگیز و اشتباهی که این هفته در آمریکا فاش شد، دیگر تکرار نخواهد شد.
هنوز آقای اوباما به این خبر واکنشی نشان نداده است.

پشت پرده ماجرای رها کردن پرونده حزب‌الله لبنان توسط اوباما

گزارشی تحقیقی از جاش مِیِر در وبسایت پولیتیکو
دولت اوباما در حالی که سخت می‌کوشید با ایران به توافق هسته‌ای برسد، به طور پنهانی تلاش‌های «اداره مبارزه با مواد مخدر» دولت آمریکا را در هدف گرفتن تروریست‌های مورد حمایت ایران در گروه حزب الله لبنان ناکام گذاشت.
اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا از سال ۲۰۰۸ در «پروژه کاساندرا» قاچاق مواد مخدر و اسلحه، پولشویی و دیگر فعالیت های مجرمانه حزب الله را، که سالانه بر یک میلیارد دلار بالغ می‌شد و بخشی در داخل آمریکا اتفاق می‌افتاد، ردیابی می کرد.
ماموران این پروژه محموله های کوکایین، بعضی از آمریکای لاتین به غرب آفریقا و سپس به اروپا و خاورمیانه و بقیه از ونزوئلا و مکزیک به ایالات متحده را دنبال می کردند. ماموران با کمک شاهدان عینی این فعالیت ها را به درونی ترین حلقه های حزب الله و کشور حامی آن، ایران، ارتباط دادند.
در حالی که بازرسان «اداره مبارزه با مواد مخدر» از مقام های وزارت دادگستری و وزارت خزانه داری خواهان صدور مجوز پیگرد، بازداشت و وضع تحریم های مالی علیه این افراد بودند، این درخواست ها به تعویق افتاده و مورد موافقت قرار نمی گرفت.
وزارت دادگستری دولت اوباما درخواست های «پروژه کاساندرا» و دیگر مقام های مسول برای اعلام جرم علیه بازیگران عمده مانند فرستاده باسابقه حزب الله به ایران، یک بانک لبنانی ظاهرا درگیر در میلیاردها دلار پولشویی مواد مخدر، یک بازیگر محوری نیروی قدس در خاک آمریکا را رد کرد. وزارت خارجه دولت اوباما هم درخواست‌ها برای کشاندن اهداف با ارزش به کشورهایی که امکان دستگیری شان بود را نپذیرفت.
باراک اوباما سال ۲۰۰۹ با وعده بهبود روابط با ایران و جهان اسلام پا به کاخ سفید گذاشت و در رقابت های انتخاباتی به دفعات تکرار کرده بود که سیاست دولت جرج بوش در قبال ایران جواب نداده است.
جان برنن، مشاور ارشد ضدتروریسم اوباما، که بعدتر مدیر سی‌آی‌ای شد، در یک گزارش از ادغام گسترده حزب الله در سیاست لبنان سخن گفته بود. برنن ماه مه ۲۰۱۰ در یک سخنرانی تایید کرد که دولت اوباما در پی راه هایی برای تقویت «عناصر میانه‌رو» درون حزب الله است.
دیوید اشر، تحلیلگر فعالیت‌های مالی غیرقانونی در وزارت دفاع، می گوید: «این تصمیمی برآمده از یک سیاستگذاری بود. آن ها به شکلی پیاپی تمام این تلاش را که بسیار خوب مورد حمایت قرار داشت و منابعی به آن تخصیص داده شده بود متلاشی کردند. این امر از بالا به پایین انجام می گرفت.»
اعضای «پروژه کاساندرا» می‌گویند مقام‌های اوباما مانع تلاش های آنها در تعقیب عواملی مانند علی فیاض شدند. فیاض سال ۲۰۱۴ در پراگ دستگیر شده بود. او را با وجود محکومیت در دادگاه های آمریکا پس از دو سال به بیروت منتقل کردند.
از جمله این ممانعت ها درباره یکی از بزرگترین قاچاقچیان کوکایین به آمریکا انجام شد. عبدالله صفی الدین موسوم به «روح» تامین کننده عمده تسلیحات متعارف و شیمیایی برای بشار اسد رییس جمهوری سوریه بود. تسلیحاتی که علیه مردم سوریه استفاده شد. ظاهرا وزارت دادگستری دولت اوباما با صدور دستور پیگرد او موافقت نکرده بود. عبدالله صفی الدین در مصاحبه ای با خبرگزاری فرانسه گفته بود: «ما نیازی نداریم از تهران خودمان را مسلح کنیم. وقتی می‌توانیم از هر کجای دنیا اسلحه بیاوریم، چرا از طریق سوریه از ایران بیاوریم؟»
اعضای پیشین دولت اوباما به پولیتیکو گفتند تصمیم های آنها معطوف به بهبود روابط با ایران، توقف برنامه جنگ افزار هسته ای و آزادی چهار آمریکایی از زندان در ایران بود. آنها این را رد می کنند که تلاش های «پروژه کاساندرا» به دلایل سیاسی از مسیر منحرف شد.
یک مقام پیشین امنیت ملی معتقد است: «جهان بسیار پیچیده تر از آن است که از لنز باریک قاچاق مواد مخدر به آن نگاه شود. شما نمی گذارید سازمان مرکزی اطلاعات در این باره تعیین تکلیف کند، اما اجازه هم نخواهید داد اداره مبارزه با مواد مخدر نیز چنین کند. رویکرد به امری به پیچیدگی حزب الله مستلزم روندی درون سازمانی است، زیرا وزارت خارجه، جامعه اطلاعاتی، وزارت خزانه داری و وزارت دفاع هر یک در آن سهمی دارند.»
اما دیوید اشر می گوید هر چه آمریکا به امکان رسیدن به توافق با ایران بر سر برنامه جنگ افزار هسته ای اش نزدیک تر می شد، تحقیقات درباره حزب الله از مسیر فاصله می‌گرفت: «از بخش عمده ای از توان، چه نیروهای عملیات ویژه، چه نیروهای مجری قانون، چه اعمال تحریم ها، حتی از نظر ظرفیت و پرسنل اختصاص یافته به این ماموریت تا آخرین قطره از سوی دولت اوباما کاسته می شد.»
پس از اعلام توافق هسته ای ایران در ژانویه ۲۰۱۶، شماری از اعضای ارشد «پروژه کاساندرا» از جمله جک کلی، مامور ارشد باسابقه «اداره مبارزه با مواد مخدر»، که «پروژه کاساندرا» را شکل داد و رهبری کرد به ماموریت های دیگری منتقل شدند. دیوید اشر مدت ها پیش وقتی وزارت دفاع قرارداد او را تمدید نکرد این پروژه را ترک کرده بود.
در نتیجه این تصمیم، دولت آمریکا بینش خود را نسبت به نه تنها فعالیت های قاچاق و مجرمانه در سراسر جهان بلکه توطئه های غیرقانونی حزب الله با مقام های ارشد دولت های ایران، سوریه، ونزوئلا و روسیه از دست داد.
دولت ترامپ و جمهوریخواهان در کنگره بعد از گزارش ویژه قبلی پولیتیکو در این باره در ماه آوریل به دور از هیاهو با جک کلی، دیوید اشر و دیگر مقام های درگیر در «پروژه کاساندرا» تماس گرفتند.

صفحه دو آخرهفته: دلایل لزوم حمایت مجدد خاتمی از روحانی

UN Defies Trump Threats on Jerusalem Vote

حسن داعي ـ پرويز کاردان « احمدي نژاد ـ لاري جاني ـ علي ماردوش » ايران؛

غزنویان،جهان فرهنگ وشعرپارسی وخورشیدزوال ناپذیرش فردوسی بروایت اسماعیل و...

ازخبر تکاندهنده نشریه پولیتیکوتا قطعنامه سازمان ملل در باره اورشلیم و وض...