/ سبزواری به رئیس جمهور
مجله اینترنتی سبزوارنگارکه به تازگی فعالیت خود را در جمع رسانه های محلی غرب خراسان رضوی آغاز کرده است، در مدت حدود دو ماه فعالیتش ، با انتشار متن نامه ای اعتراضی از سوی معلمان سبزواری خطاب به رئیس جمهور ایران، ظاهرا توانسته است جایگاه خوبی در میان مخاطبان سبزواری و حتی غیرسبزواری پیدا کند.
به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه، سبزوارنگار با پشتوانه مدیریت مجید دواچی یکی از فرهنگیان پرکار و فرهیخته دیار سربداران با سابقه 9 سال وبلاگ نویسی، فعالیت خود را آغاز کرده است و به نظر می رسد همین پشتوانه فرهنگی و سابقه چندساله کار رسانه ای، به این مجله کمک کرده تا بتواند به سرعت زبان مخصوص و جامعه هدف خاص خود را از میان قشر بزرگ معلمان به ویژه معلمان منطقه سبزواربزرگ پیدا کند. (نگاه کنید به یادداشت تحلیلی اسرارنامه در ابتدای راه اندازی مجله سبزوارنگار – کلیک کنید-)
اما آنچه به نظر می رسد در ماه های اولیه راه اندازی مجله خبری سبزوارنگار، به نقطه عطفی در فعالیت رسانه های سایبری سبزوار تبدیل شده است، انتشار نامه اعتراضی یک معلم سبزواری به ریاست جمهوری ایران دراین مجله است، که با امضای الکترونیک چندهزارنفر از معلمان سراسر کشور تأیید شده است.
جمع آوری امضای الکترونیک ، برای یک نامه اعتراضی اقدامی ابتکاری است که برای اولین بار در میان رسانه هایسبزوار انجام شده و در همین اولین مرتبه با استقبال گسترده ای در سطح کشور مواجه شده است.
فقط نگاهی به تعداد بیش از چندصد (نزدیک به دو هزار) نظر که در مدت یک هفته برای این مطلب مجله سبزوار نگار از سرتاسر کشور ارسال شده است ، علاوه بر انسجام، قدرت و پتانسیل بالای اجتماعی قشر معلمان در ایران اسلامی، نشان دهنده رابطه گسترده و موفقیت مدیریت سبزوارنگار در به راه انداختن جریان های اجتماعی در فضای مجازی است.
هرچند تا کنون هیچ پژوهش دقیقی درباره شناسایی پربازدیدترین و پرنظرترین مطالب منتشر شده در سایت های خبری و تحلیلی سبزوار انجام نشده است، اما حداقل بر اساس آنچه نویسنده این یادداشت به خاطر می آورد، احتمالا نامه اعتراضی معلم سبزواری در مجله سبزوارنگار رکورددار این عرصه است.
در واقع قشر شریف معلمان که از پرجمعیت ترین کارمندان دولتی و پرنفوذترین اقشار اجتماعی ایران هستند، در راستای احقاق حقوق خود که معمولا با نوعی بی مهری و کم توجهی از سوی دولت ها مواجه بوده است، مرزبندی های شهری و استانی را کنار گذاشته و همه به صورتی متحدانه با آقای کاظم پارسیان یکی از معلمان خدوم سبزواری که با انتشار فیش حقوقی خود در مجله اینترنتی سبزوارنگار جرقه این حرکت صلح جویانه مدنی را روشن کرده است، همراه و همدل شده اند تا اعتراضشان را با روشی قانونمند و متمدنانه به گوش دولتمردان کشور برسانند.
این نامه البته علاوه بر سبزوارنگار در تعدادی دیگر از رسانه های کشوری نیز انتشار یافته و تقریبا در آن سایت ها به مطالب داغ و پربحث تبدیل شده است.
به نظر می رسد، دارالمومنین سبزوار شهر دانشوران بیدار و دیار سربداران که همواره یکی از کانون های فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در ایران بوده است، این بار نیز با ابتکار مدیران مجله سبزوارنگار در جمع آوری امضای الکترونیک اعتراض معلمان کشور، یک بار دیگر در حال ایفای نقش فرهنگی و اجتماعی خود در گستره کشوری است.
امید می رود دولتمردان تدبیر و امید به این جریان و به این درخواست معلمان سراسر کشور توجه کرده و در راستای تأمین حقوق حقه فرهنگیان خدوم و دلسوز نهایت تلاش خود را انجام دهند.
خبرنگار اسرارنامه، به واسطه این اتفاق بی سابقه در سایت سبزوارنگار با محسن تدینی ثانی، یکی از دست اندرکاران آن گفتگو کرده و آمارهایی از میزان بازدید سبزوارنگار و تغییر سریع رتبه بندی این مجله براساس سایت الکسا به دست آورده است که تا ساعاتی دیگر در اسرارنامه منتشر می شود.
اینک متن نامه اعتراضی معلم سبزواری به رئیس جمهور ایران در سبزوارنگار:
بسمه تعالی
نامه ی سرگشاده ی جمعی از معلمین به رئیس جمهور
نامه ی سرگشاده ی جمعی از معلمین به رئیس جمهور
رئیس جمهور محترم!
با تشکر از حضرت عالی جهت اجرای طرح نظام سلامت و تبریک به جامعه ی زحمتکش پرستاران عزیز، به خاطر اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، و تشکر از این که مقوله ی سلامت جسمانی مردم در اولویت برنامه های دولت قرار گرفته است. شکی نیست سلامت روحی و روانی جامعه نیز از جایگاه بالایی برخورداراست. چرا که به اعتراف اکثر پزشکان؛ مشکلات روحی و عصبی؛ ریشه ی بسیاری از بیماریهاست. همه واقفیم جامعه ی معلمان و خانواده هایشان و نیز جمعیت دوازده ونیم میلیونی دانش آموزان (بدون احتساب خانواده هایشان) بیش از یک چهارم جمعیت کشور را تشکیل می دهند و عدم آرامش روحی معلمان چه لطمه ای به پرورش نسل آینده کشور می زند. لذا توجه به دغدغه های معلمین می تواند در تأمین این مقوله مؤثر واقع شود.
متن زیر بخشی از خواسته ها و سؤالات و درد دل های اکثریت معلمین کشور می باشد که با زبانی ساده و به دور از تعارفات و ملاحظات مرسوم آمده است قبلاً بابت آن عذر خواهیم.
جناب رئیس جمهور!
امروزه اداره ی زندگی و تأمین هزینه های کمر شکن آن برای اکثر معلمین شاغل و بازنشسته غیر ممکن شده و اکثریت آن ها خسته از بی عدالتی و تبعیض و شرمنده ی همسر و فرزندان خود می باشند.
رئیس جمهور محترم
خود می دانید زمانی که قیمت دلار از ۱۲۰۰تومان به ۳۵۰۰تومان و تورم هم به ۴۵درصد رسید، قدرت خرید ما معلمین نصف و حتی به یک سوم کاهش یافت و هزینه های زندگی سرسام آور شد.
هزینه هایی که بنا بر اعلام اخیر بانک مرکزی در یک خانواده ی تهرانی ۳۵میلیون ریال و یک خانواده ی شهرستانی ۲۵میلیون ریال برآورد شده است.
جناب رئیس جمهور!
چند ماه قبل، لایحه ی نظام رتبه بندی معلمان به دلیل بار مالی در مجلس تصویب نشد اما اخیراً قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا شد که به موجب آن حداقل حقوق پرستاران بدون احتساب کارانه و حق شیفت و پاداش و مزایای دیگر هیجده میلیون ریال تعیین و حکم آن ها از اول آبان۹۳ اجرایی شده است همچنین کارانه ی ماهیانه آن ها از ۲میلیون ریال به ۴میلیون ریال افزایش یافت.
حال از حضرت عالی این سؤال را داریم که چطور می شود این طرح با وجود پرسنل زیاد پرستاران عزیز بار مالی آن تأمین شد؟ چرا این طرح احتیاج به مجوز مجلس نداشت، اما طرح رتبه بندی معلمان دارد؟
آقای رئیس جمهور!
یک معلم؛ نه کارانه ی ماهیانه دارد نه اضافه کار، نه حق مسکن دارد و نه حق ایاب و ذهاب، نه حق مأموریت دارد و نه حق شیفت، نه بن خرید کالا دارد و نه کمک های غیر نقدی ماهیانه، نه پاداش آخر سال دارد و نه مانند شرکت های دولتی پاداش بستن حساب ها، نه مانند کارکنان زحمتکش بانک ها، وام های چند ده میلیونی با درصدهای پایین جهت خرید خودرو و آپارتمان دارد که در آخر خدمت هم تمام آن وام ها بخشیده شوند و در هنگام بازنشستگی صاحب چندین واحد آپارتمان و خودرو شود،
نه مؤسسات مالی و اعتباری همانند قوامین و حکمت ایرانیان و میزان که وام های متعدد با درصدهای پایین به پرسنل خود بدهند.
آقای رئیس جمهور!
ما معلمین فقط و فقط یک حقوق ثابت ماهیانه داریم که حداقل ۳میلیون ریال آن بابت انواع و اقسام بیمه های درمانی، تکمیلی، عمر و خودرو، بازنشستگی و مالیات، کسر می شود و البته یک عیدی ۵میلیون ریالی که به همه ی کارکنان پرداخت می شود و همچنین یک پوشه پر از تقدیر نامه های کاغذی مسؤولین، فرمانداران، استانداران و نمایندگان مجلس که در روز معلم اهدا می شود.
جناب رئیس جمهور!
مگر بین یک فوق لیسانس یا دکترای تخصصی در آموزش و پرورش با همنام خود در وزارت علوم چه تفاوتی است که میانگین حقوق این عزیزان در آموزش و پرورش ۱۵تا۲۰میلیون ریال با ۲۴ساعت موظف در هفته می باشد اما در آموزش عالی ۴۰ تا یکصد میلیون ریال با ۱۲ساعت موظف در هفته می باشد؟!
مگر تعطیلات ۳ماهه ی تابستان شامل اساتید محترم و زحمتکش دانشگاه نمی شود؟ مگر غیر از این است که در دانشگاه به دلیل داشتن دانشجویان شهرستانی چند هفته از اول ترم و چند هفته قبل از امتحانات و چند هفته قبل از عید و چند هفته بعد از عید کلاس ها تعطیل است؟
آقای رئیس جمهور!
دولتمردان گذشته و نمایندگان قبلی و فعلی مجلس معتقدند آموزش و پرورش مصرف کننده است و منبع درآمدی ندارد و یا این که پرسنل آموزش و پرورش بسیار زیاد است حال ما این سؤال را داریم مگر وزارت علوم مصرف کننده نیست؟
مگر تعداد پرسنل نیروهای محترم نظامی و انتظامی و پرستاران و… کمتر از تعداد کل معلمین است؟
چرا همیشه آموزش و پرورش با کسری بودجه میلیاردی مواجه است؟
چرا یک بار در این ۳۰سال اخیر، در جراید و اخبار و رسانه ها و سایت های خبری از کسری بودجه وزارتخانه های دیگر دیده یا شنیده نشده است؟!
جناب رئیس جمهور!
چرا پاداش آخر خدمت یک بازنشسته ی فرهنگی باید یک دوم یا یک سوم دیگر کارکنان دولت باشد که آن هم به صورت قسطی طی چند سال به حساب آنان واریز شود که با احتساب تورم سال های اخیر ارزش آن به مرور زمان نصف شود اما پاداش دیگر کارکنان دولت به صورت یک جا به حساب آن ها واریز شود و با این پاداش می توانند در شهرستان ها یک آپارتمان تهیه کنند و یا برای دوران بازنشستگی شغلی دست و پا کنند.
جناب رئیس جمهور!
ما معلمین؛ فراموش شده ایم نه فقط در دولت شما که در دولت های قبلی هم و ضع به همین منوال بوده است تا کی چشم و گوش خود را در برابر این همه تبعیض ببندیم؟ کارد به استخوان ما رسیده است. صورتی برایمان نمانده که بخواهیم آن را با سیلی سرخ نگه داریم. اگر سمعکی از جنس انصاف باشد صدای له شدن و خرد شدن استخوان هایمان زیر چرخ هزینه های زندگی به گوش می رسد.
در پایان، جناب رییس جمهور، ما فقط خواهان رفع تبعیض بین کارکنان تحت امرتان هستیم و نیز خواستار اجرای سریع تر طرح رتبه بندی معلمان قبل از پایان سال و اعمال آن در حکم سال جاری هستیم. البته نه طرحی مانند طرح نظام هماهنگ پرداخت حقوق، که حقوق معلمان را با خودشان هماهنگ کرد و همچنین بیشتر دستگاه های دولتی خودرا از آن مستثنی کردند، و آن هایی که نتوانستند، فیش های مخفی برای پرسنل خود صادر کردند و نیز نه آن طرحی که معلمان برای رسیدن به مزایای آن، از هفت خوان رستم بگذرند، یا به جان یک دیگر بیفتند.
منبع: مجله سبزوارنگا
ر
ر
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر