رائف بدوی، وبلاگ‌نویس سعودی به اتهام ارتداد به تحمل هزار ضربه شلاق محکوم شده و در زندان به‌سر می‌برد. به همین خاطر ۱۸ تن از برندگان جایزه نوبل در نامه‌ای آزادی او را درخواست کردند.رائف بدوی، وبلاگ‌نویس سعودی
رائف بدوی، وبلاگ‌نویس سعودی
به‌گزارش رویترز، نامه سرگشاده برندگان جایزه نوبل،سه‌شنبه ۲۰ ژانویه / ۳۰ دی‌ منتشر شده و خطاب آن به همکاران علمی‌شان در دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله عربستان است. آن‌ها خواسته‌اند مخاطبان این نامه، علیه حکم شلاق رائف بدوی اقدام کنند.
رائف بدوی ۳۰ سال دارد. او به خاطر صفحه‌ای که در اینترنت تحت عنوان «شبکه عربستان سعودی لیبرال» ایجاد کرده بود و در آن از سختگیری‌های مذهبی انتقاد می‌کرد، بازداشت و محاکمه شد.
بدوی در سال ۲۰۱۲ به اتهام ارتداد، توهین به شخصیت‌های مذهبی، توهین به دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود، راه‌اندازی وب‌سایت برای ایجاد بحث پیرامون وهابیت، تشویش اذهان عمومی و بر هم زدن امنیت عمومی به ۱۰ سال زندان و تحمل هزار ضربه شلاق و همچنین پرداخت جریمه نقدی‌ معادل ۲۶۷ هزار دلار محکوم شد.
برندگان نوبل حکم قضائی رائف بدوی را «ظالمانه» توصیف کرده و آن را «شوکی برای تمام جهان» خوانده‌اند. آن‌ها گفته‌اند «محدودیت‌های جدی» آزادی بیان و عقیده، جامعه علمی عربستان سعودی را به منزوی شدن تهدید می‌کند.
رائف بدوی در دو جمعه گذشته هر بار ۵۰ ضربه شلاق خورده است و در ماه‌های آینده نیز ۹۰۰ ضربه شلاق دیگر در انتظار اوست.
انصاف حیدر، همسر وی که اکنون در کانادا زندگی می‌کند وضع جسمانی بدوی را وخیم گزارش کرده است.
برندگان نوبل نوشته‌اند چنان‌چه افراد بانفوذ در دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله بتوانند از حق مخالفت دفاع کنند، این پیام شنیده شده است.
آن‌ها تأکید کرده‌اند که زمان برای «تفکر جدید» در عربستان فرارسیده است.
برندگان جوایز نوبل شیمی، فیزیک و پزشکی به همراه جان ماکسول کوتسی، نویسنده اهل آفریقای جنوبی و برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۰۳ این نامه را امضا کرده‌اند.
پیش از این نهادهای حقوق بشری مانند عفو بین‌الملل، گزارشگران بدون مرز و دیدبان حقوق بشر، و همچنین اتحادیه اروپا و دولت آمریکا حکم هزار شلاق وبلاگ‌نویس سعودی را محکوم کرده‌اند.
******************************************************

رکورد تازه عربستان در سال ۲۰۱۴ در زمینه گردن زدن متهمان


بستان سعودی روز چهارشنبه ۱۰ دی ماه حکم اعدام یک تبعه پاکستان را به جرم قاچاق «مقادیر زیادی» هروئین از طریق گردن زدن، اجرا کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این کشور طی سال ۲۰۱۴ طریق گردن زدن ۸۳ متهم را به اجرا گذاشته است که نسبت به پنج سال گذشته رکورد تازه‌ای در زمینه اعدام با این شیوه بر جای گذاشته است.
بر اساس این گزارش، اغلب کسانی که در عربستان گردن زده شده‌اند متهم به جرایم مربوط به مواد مخدر بوده‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید عربستان یکی از کشورهایی است که بیشترین آمار اعدام را در جهان را دارد.
بر اساس گزارش این نهاد بین‌المللی، عربستان در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی ۷۹ اعدام، در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ نیز ۸۲ اعدام داشته است.
این کشور در سال ۲۰۰۹ نیز ۶۹ مورد اعدام داشته است.
عفو بین‌الملل گزارشی در مورد چین که بزرگترین کشور دارای موارد اعدامی‌ در جهان است منتشر نکرده، اما به غیر از این کشور، بیشترین آمار اعدام‌ها در سال  ۲۰۱۴ مربوط به ایران، عربستان و آمریکا بوده است.
این گزارش می‌افزاید شمار اعدامی‌ها در چین موضوعی محرمانه است که منتشر نمی‌شود، اما انتظار می‌رود که در سال ۲۰۱۴، هزاران چینی اعدام شده باشند.
عربستان اجرای احکام اسلامی از جمله حکم اعدام برای جرایمی مانند تجاوز به عنف، ارتداد، جادوگری، قتل و قاچاق مواد مخدر را در قوانین خود دارد.
این کشور سالهاست که به خاطر اجرای احکام اعدام برای این نوع جرایم مورد انتقاد قرار دارد.
در این گزارش، آماری درباره شمار اعدام‌ها در ایران نیامده است، اما نهادهای ناظر، از جمله احمد شهید، گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران می‌گویند که روند صدور احکام اعدام در ایران طی ده سال گذشته روند افزایشی داشته است، به طوری که از ۹۹ مورد در سال ۲۰۰۴ به ۶۸۷ مورد در سال گذشته میلادی رسیده است.