نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۴ شهریور ۴, چهارشنبه

بهروز سورن: گوشه ای از پشت صحنه مهاجرت و جابجائی انسانی!


مجارستان در مرزهای خود با صربستان صد و هفتاد و پنج کیلومترسیم خاردار تعبیه کرده است و برای این پروژه و مقابله با پناهندگان قریب سی میلیون یورو سرمایه گذاری کرده است. به نقل از یک مهاجرسیم های خاردار در برابر امواج مهاجران تاب نیاورده و بسیار شکننده هستند. ناگفته نماند که در دهه شصت قرن بیستم و با هجوم نظامی اتحاد جماهیر شوروی به مجارستان بیش از دویست هزار  تن از اهالی مجارستان به اتریش که مرزهای خود را باز گذاشت ویوگوسلاوی قدیم پناهنده شدند که در نوع خود یکی از بزرگترین امواج مهاجرت بود.
..................
یافتن علل مهاجرت توده ای به سوی کشورهای غربی چندان دشوار نیست. کافی است به عقب برگردیم و تحولات سیاسی و اجتماعی در خاورمیانه و همچنین در میان کشورهای آقریقائی را بازخوانی کنیم. این گونه از مهاجرت ها با تاریخ کشورگشائی دول قدرتمند بلحاظ نظامی و همچنین جنگهای داخلی کشورها رابطه ای مستقیم داشته اند. تحولات بینالمللی در دو دهه اخیر نیز مولد مهاجرت میلیونی مردم کشورهای آسیائی و آفریقاست. اشغال نظامی دو کشور بزرگ آسیایی, جنگ افروزی در تعدادی از کشورهای خاورمیانه و آفریقا و همچنین دست اندازی به منابع ملی و زیر زمینی کشورها, بازارگشائی و سودجوئی امپریالیسم جهانی و بتبع آن به ورشکستگی کشاندن اقتصاد کشورهای منطقه آسیا و آفریقا از آنجمله اند.
پیداکردن بازار جدید برای فروش تولیدات اروپا و بویژه در میان کشورهای آفریقائی در سوق دادن هر چه بیشترمردم این کشورها بزیر خط فقر نقش بارزی ایفا کرده است.
تنها آلمان در سال 2013 فروش دست و پای مرغ های بسته بندی شده به کشورهای افریقائی را به بیش از دو برابر افزایش داده است. بابت فروش هر کیلو هشتاد سنت دریافت میکرده است. قیمت پائین این صدور مرغ نتیجه ای بسیار مخرب بر زندگی صدها هزار کارگر ماهیگیر و دام پرور گذاشته و بخشهای بزرگی از ساکنین این نواحی را بیکار و خانه خراب کرده است و مراکز تولیدی مزرعه ای و یا شیلات را تحت فشار قرار داده و به نابودی می کشاند.

دولتهای منطقه, شخصیت ها و نهادهای سیاسی و مدنی این کشورها سالها با این قراردادهای اقتصادی مخالفت نمودند و اعتراضات بسیاری از سوی مسئولین دولتی و اتحادیه ها برگزار شده است زیرا علم به آن داشتند که پیامد این قراردادها موج ورشکستگی فروشندگان خرده پا و بیکاری نجومی کارگران خواهد بود. اما سرانجام با فشارهای دول اروپائی از جمله آلمان به پذیرش آن تن دادند. بخش بزرگی از مهاجران به کشورهای اروپائی همان ها هستند که هستی شان طعمه  مال اندوزی سرمایه داران اروپائی شد.

در نظر بگیرید که چنانچه 133 میلیون کیلو گوشت ارزان به کشورهای آفریقایی فروخته شود چه تاثیرات عظیمی بر تولیدات مرغ و تخم مرغ و گوشت گاو و ماهی خواهد گذاشت؟ و چگونه قدرت خرید آنها را پائین میاورد
کشورهای مصر, نیجریه, کنگو,  کنیا و سنگال قربانیان اصلی آن هستند. صادرات گوشتی اروپای متحد در طی سالهای اخیر به کشورهای آفریقائی و دستیابی به این بازارها چند برابر شده است.  گفته میشود که گوشت های یخ زده و دست و پای مرغ صادراتی اساسا از کیفیت استاندارد در آفریقا نیزبرخوردار نیستند.

صعود پرشتاب صادرات اروپا بویژه گوشت باقیمانده مرغ ارزان علاوه بر اینکه موج ورشکستگی مراکز تولیدی داخل این کشورها را بدنبال داشته است بلکه بنظر میرسد که  این سیاست قطعا با حمایت های مالی دولتی در اروپا همراه بوده است و قیمت های بسیار پائین گوشت مرغ تنها بشکل موقت و برای دستیابی و وابسته کردن دولتهای و مردم آفریقا می باشد. این نکته از بزرگترین عوامل مهاجرت انسانی از این کشورها به اروپا میباشد. هم از اینرومهاجران آفریقا را مهاجران اقتصادی می نامند.
رقم بیکاری در کشور کنیا با بیش از 44 میلیون جمعیت حدود 40 درصد بوده است و این رقم با پروژه های صادراتی جدیدتری  که از سوی اروپای متحد برنامه ریزی شده و هدفی جز یافتن بازارهای جدید به هر قیمت در آفریقا ندارد, بمراتب افزایش یافته است.
نکته قابل توجه اینجاست که با فشارهای اروپای متحد به کشورهای آفریقائی  و تهدید دولتهای این کشورها به تحریم اقتصادی سالهاست که تولیدات پایه ای این کشورها جای خود را به واردات اروپائی داده است. شیر خشک نستله جایگزین شیر گاو محلی شده است. همین سرنوشت را قهوه داشته است و رب گوجه وارداتی با افزایش چند برابری خود محصولات گوجه آنها را با ورشکستگی روبر کرده است.
جنگ, انهدام و کشتار غیرنظامیان چنانچه از زوایای کلاسیک آن مذموم و اقدامی ناشایست بلحاظ عرف عمومی محسوب میشد اما با آغاز بحرانهای جنگی در خاورمیانه و اشغال کشورهای منطقه از سوی غرب دست در دست فقر و عقب ماندگی های فرهنگی, مذهبی و سنتی بعنوان امری عادی و روزمره درآمده است. کشتار غیرنظامیان و بمب گذاری های کور در مناطق رفت و آمد عمومی, سربریدن غیرنظامیان و... موجب شده است که ناامنی عمومی شود و مهاجرت و آواره کردن غیرنظامیان بعنوان یک ابزار در دست نیروهای مسلح موجود قرار گیرد.
اعمال فشار به  طرف مقابل و تضعیف پشت جبهه آنها از طریق ایجاد رعب و وحشت و آواره کردن آنها هدفی است که امروزه و بویژه  در دست داعش قرار دارد. دست پنهان و آلوده امپریالیست ها به سرکردگی آمریکا در تمامی این جنایات آشکار است. داعش خانه زاد آنها با بربریت هر چه تمام تر بخش بزرگی از عراق و سوریه را که میلیونها ساکن آن بوده اند با حملات و عملیات وحشیانه خود تخلیه و مخروب کرده است. زیر ساخت های اقتصادی را از میان برده است و آنچه امروز در این دو کشور با نام اقتصاد شناخته میشود مناسباتی بشدت میلیتاریزه شده و حرف اول آن خرید و فروش اسلحه و تاراج منابع ملی و نفتی ایندو کشور است.
مهاجران آفریقائی در پی این سیاست ها و نتایج آن به سوی اروپا برای زنده ماندن کوچ می کنند. برای نان, آزادی و کار  و افکار عمومی مردم از سوی برخی از رسانه های اروپائی چنان هدایت می شود که باید در برابر این موج ایستاد و در مرزها سیم خاردار بروی زنان و کودکان و انسانهای دردمند تعبیه کرد. هم اکنون تعداد زیادی از مراکز در نظر گرفته برای این پناهجویان در کشورهای اروپائی بویژه آلمان مورد حمله قرار گرفته و تعدادی از این بناها  نیز در آتش سوخته اند.
مجارستان در مرزهای خود با صربستان صد و هفتاد و پنج کیلومترسیم خاردار تعبیه کرده است و برای این پروژه و مقابله با پناهندگان قریب سی میلیون یورو سرمایه گذاری کرده است. به نقل از یک مهاجرسیم های خاردار در برابر امواج مهاجران تاب نیاورده و بسیار شکننده هستند. ناگفته نماند که در دهه شصت قرن بیستم و با هجوم نظامی اتحاد جماهیر شوروی به مجارستان بیش از دویست هزار  تن از اهالی مجارستان به اتریش که مرزهای خود را باز گذاشت ویوگوسلاوی قدیم پناهنده شدند که در نوع خود یکی از بزرگترین امواج مهاجرت بود.
سیاست های دوگانه کشورهای اروپائی در آفریقا جای تردید نمی گذارد که کمک های باصطلاح بشردوستانه آنها تنها شعاری برای راهیابی عوامفریبانه به بازارهای این قاره است. دولتها طرح ایجاد چاه های آبی میریزند و سرمایه گذاری می کنند تا کشاورزان آفریقائی برای محصولات زراعتی و دامی خود آب داشته باشند و از سوی دیگر آنها را تحت فشار میگذارند تا محصولات کنسرن های اروپائی را بخرند! و بدین ترتیب آنها را به ورشکستگی سوق میدهند. قابل ذکر است که پیش تر ها نیز طرح صادرات سبزیجات ارزان ریخته و به منصه عمل رسیده بود.
همین سیاست را در زمینه ارسال لباس های دست دوم با قیمتهای ارزان به کشورهای آفریقائی در پیش گرفتند و تولیدات پوشاکی محلی را با وضعیت فوق العاده مواجه و منکوب کردند و هزاران بیکار شده را به مجموعه مناسبات اجتماعی تحمیل نمودند.
بدون شک نقش تحجر و ارتجاع مذهبی را در شکل گیری چنین اوضاعی نمیتوان از نظر دور داشت. ماجراجوئی, رهبری طلبی و پیاده کردن اوامر و قوانین الهی و شریعت در طول تاریخ همراه  و بخشا مولد آسیبهای انسانی و فجایع همگانی بوده است. امروزه این ارتجاع همانند هیولائی به جان کردها و سایر رگه های قومی و مذهبی افتاده است و فرار از دهان چنین هیولائی جای تعجب و تردید ندارد.
26.08.2015


عکس از
Die Zeit

هیچ نظری موجود نیست: