نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۴ مرداد ۷, چهارشنبه

یک مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه ۱۲ استان کشور در تنش شدید آبی قرار دارند، گفت: مخازن ۱۶۰ سد بزرگ مخزنی کشور نصف شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا راعی‌عزآبادی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تا به امروز ۲۶.۲ میلیارد مترمکعب آب وارد سدها شده است، گفت: در حالی‌ که در همین تاریخ در سال گذشته ۳۰.۱۱ میلیارد مترمکعب ورودی سدهای کشور بوده است.
مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب اظهارداشت: نزدیک به ۱۶۰ سد مخزنی عمده در کشور داریم که وظایف تامین آب شرب، بهداشت، کشاورزی و صنعت کشور را به عهده دارند که هم‌اکنون نیمی از ظرفیت مخازن این سدها خالی است.
راعی عزآبادی ادامه داد: ۴ استان وضعیت مناسبی از نظر منابع آب ندارند و در گروه استان‌های کم‌آب قرار می‌گیرند که این استان‌ها شامل بوشهر، فارس، گلستان و هرمزگان است.
وی با بیان اینکه یکی از کارهای دفتر مطالعاتی منابع آب کشور تحقیق و مطالعه وضعیت بارش در استان‌های مختلف است، بیان داشت: ۵ استان از ابتدای سال آبی تا امروز بیشترین بارش را داشته‌اند که شامل استان گیلان با یک هزار و ۶۸ میلیمتر، مازندران ۶۰۶ میلیمتر، چهارمحال و بختیاری ۶۶۸ میلیمتر، لرستان ۴۷۲ میلیمتر و کهگیلویه و بویراحمد ۴۱۹ میلیمتر بوده اند.
وی اضافه کرد: استان‌هایی که کمتر از ۱۰۰ میلیمتر بارندگی شده شامل، استان‌های خراسان جنوبی با ۹۸ میلیمتر، هرمزگان با ۷۰ میلیمتر، سمنان با ۹۴ میلیمتر، ‌سیستان و بلوچستان با ۷۶ میلیمتر و استان یزد با ۹۶ میلیمتر است و ۵ استانی هستند که کمترین میزان بارندگی را داشته‌اند و این به‌ خاطر طبیعت منطقه است، زیرا بیشتر این استان‌ها در ایران مرکزی و جنوب کشور یا در ناحیه کویری هستند.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان این مطلب که از بین ۳۱ استان کشور، ‌۱۲ استان نسبت به سال گذشته افزایش بارندگی داشته‌اند و ۱۹ استان با کاهش بارندگی روبرو بودند، گفت: مردم و مسئولان بدانند افزایش نسبی بارندگی در این ۱۲ استان به این معنی نیست که وضعیت آب این مناطق خوب است و هر طور که بخواهیم می‌توانیم مصرف کنیم، بلکه باید با نگاه قناعت که یکی از خصوصیات خوب ما ایرانیان است، نسبت به مصرف آب در شرب و بهداشت و صنعت و کشاورزی استفاده کنیم تا ماه باقیمانده تابستان را به‌خوبی سپری کنیم و دچار مشکل و بحران نشویم.
وی از ۴ استان که از نظر منابع آب وضعیت مناسبی ندارند و در گروه استان‌های کم‌آب قرار می‌گیرند یاد کرد و افزود: این استان‌ها شامل بوشهر، فارس، گلستان و هرمزگان است. این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: ۱۲ استان نیز با تنش شدید آبی روبرو هستند که در این خصوص می‌توان به استان‌های یزد، ایلام، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و همدان اشاره کرد.
راعی عزآبادی گفت: ۱۵ استان بقیه جزو استان‌هایی هستند که در تنش آبی قرار دارند. این مقام مسئول در وزارت نیرو دسته‌بندی استان‌ها را بر اساس پارامترهایی دانست که از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب در نظر گرفته شده ادامه داد: این پارامترها عبارتند از وضعیت ذخایر منابع آبی زیرزمینی، وضعیت ذخایر سدها در حال حاضر، وضعیت میزان بارندگی کشور، وضعیت میزان تبخیر، وضعیت جریان آب‌های سطحی و وضعیت منابع و مصارف که از همه مهم تر وضعیت مصرف است که با کمک اطلاعاتی که روزانه و ماهیانه در اختیار داریم، استان‌ها را در این شش دسته تقسیم‌بندی می‌کنیم.

هیچ نظری موجود نیست: