«دیلی بیست» حلقه سری رابط بین نایاک و جمهوری اسلامی را افشا کرد
وبسایت خبری «دیلی بیست» با انتشار مقالهای "حلقه رابط پنهان بین جمهوری اسلامی و گروه شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک) که به لابی گری برای جمهوری اسلامی متهم است" را افشا کرده
خبرگزاری ایرانشهر - در این مقاله که زیر عنوان «خانوادهای در سایه، پشت پرده لابی ایران در آمریکا» به رشته تحریر در آمدهاست، نویسنده کوشیده است تا از اطلاعات و مدارک در اختیار خود برای اثبات نقش خانواده «نمازی» در احیای قدرت لابیگری برای مقامات جمهوری اسلامی در پایتخت آمریکا و کوشش برای آنچه نویسنده مقاله فشار بر دولت آمریکا برای برقراری ارتباط حسنه با تهران می خواند پرده بردارد.
نویسنده با توصیف خانواده نمازی به افرادی که تمایلی به حضور در صحنه رسانهها ندارند، آنها را نمادی از قدرت سیاسی در تهران توصیف کرده و میگوید: «کسانی که به نمازیها نزدیکند میگویند که آنها کارگزاران مالی زیرک و کارآمدی هستند که بیشتر ترجیح میدهند به جای مردانی ایدئولوژیک، خود را بازرگانانی مشتاق به تجارت به دنیای غرب و بهرهمند از آزادیهای رایج آن جلوه دهند.»
اشاره نویسنده این مقاله به خانواده نمازی مشخصا انگشت اتهام را به سوی «سیامک نمازی» پسر ارشد محمدباقر نمازی به عنوان مغز متفکر و فعالترین عضو این خانواده نشانهرفته است. کسی که خانواده نمازی را در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی در ایران، میزبان بزرگترین شرکتهای نفتی جهان کرد. شرکتهای وابسته به این خانواده از جمله آتیه بهار در بزرگترین قراردادهای نفتی سه دهه گذشته به انحای مختلف نقش ایفا کرده و در پرونده کرسنت از شرکای لاینفک مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی بودهاند که به دلیل اخذ رشوه در پرونده استات اویل هم اکنون در زندان اوین به سر می برد.
موسسه «آتیه بهار» یک مجموعه دلالی نفت در سطح بینالمللی است که در بررسی مدیران سابق و فعلی آن به اسامی قابل توجه زیادی بر میخوریم. علیرضا امیدوار، قائممقام شل در ایران سالها با باقر نمازی، بزرگخاندان نمازیها در مجموعه آتیهگروپ و تشکیلات سازمانهای مردمنهاد غیردولتی (NGO) مشغول به کار بودهاست. علی قزلباش که از مدیران برجسته شرکت نفت و گاز هیدرو استاتاویل نروژ به شمار میرفت، پیش از این در سالهای 2006- 2003 مدیر آتیه بهار بوده است. محمد منظر پور سردبیر فعلی صدای امریکا نیز از کارگزاران این مجموعه بوده است و حتی تریتا پارسی، مدیر تشکیلات دلالی روابط ایران و آمریکا که توسط شورای روابط خارجی آمریکا با پول مجموعهای از شرکتهای نفتی و غیرنفتی ناراضی از تحریم فعالیت میکند، پیش از این در آتیه بهار سابقه فعالیت داشته است. در واقع آقای پارسی، نایاک را نیز با تلاش برادرانه سیامک نمازی و همفکران او راه اندازی کرده است.
بخشهایی از مقاله دیلی بیست به روند فعالیت خانواده نمازی در سیاست پنهان و اقتصاد نفتی جمهوری اسلامی پرداخته و از روابط این خانواده با نزدیکان اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و گروهی از اطرافیان محمود احمدی نژاد در برهههای زمانی مختلف پرده برداشته است.
نویسنده مقاله دیلی بیست و با افشای روابط خانواده نمازی با مقامات تهران از یک سو و تقارن این مناسبات با عملکرد نایاک و نیز توضیح جایگاه و اقدامات این گروه که لابی غیر رسمی جمهوری اسلامی در واشنگتن شناخته میشود، از سوی دیگر کوشیده است تا نشان دهد دوستی و همکاری تریتا پارسی و سیامک نمازی چیزی بیشتر از دوستی به سبک خانوادگی است و اهداف خاصی را دنبال کرده است. به همین روی چندین پاراگراف از این مقاله با ارائه اسناد و اطلاعات دست اول، میکوشد تا ابعاد این روابط را بهتر از پیش افشا سازد.
از این بین اشاره به اسامی برخی افراد شناخته شده، مانند هادی قائمی(عضو سابق هیئت مدیره نایاک و سخنگوی فعلی کمپین حقوق بشر برای ایران) ، سحر نوروززاده (عضو سابق هیئت مدیره نایاک و عضو مشاور شورای امنیت ملی کاخ سفید)، بیژن خواجه پور(کارگزار ارشد اقتصادی نزدیک به اصلاح طلبان و داما خانواده نمازی)، محمد منظرپور (سردبیر فعلی صدای آمریکا و کارمند پیشین گروه آتیه بهار) و... در این مقاله، متضمن به کارگیری از همه توانایی و نیروی کارکنان و مدیران سابق گروه آتیه بهار، برای به کارگماری در پستهای حساس است، به گونهای که نایاک و دیگر کریدورهای ارتباطی تهران بتوانند از آن در کنترل رفتار دولتمردان آمریکا درباره تصمیمات مهم در خصوص جمهوری اسلامی به نفع خود استفاده کنند.
این افشاگری وقتی به نقطه حساس خود میرسد که هویت پدر خانواده نمازی فاش میگردد. محمدباقر نمازی دولتمرد پیشین ایران که قبل از انقلاب استاندار خوزستان و معاون عمرانی وزارت کشور ایران بوده است. فردی که واقعه تلخ آتش سوزی سینما رکس آبادان در 28 مرداد 1357 خورشیدی در زمان استانداری او در خوزستان روی داد. او در حالی تا سال 1362 خورشیدی(1983 میلادی) به عنوان یک مدیر عالی رتبه نظام شاهنشاهی در ایران به راحتی به زندگی ادامه داد که بسیاری از مدیران و کارکنان دون رتبه رژیم پیش در دادگاههای انقلاب به مرگ محکوم شدند. برخی گروههای حقوق بشری با ارائه اسنادی معتقدند که آن آتش سوزی از سوی رهبران انقلابی و با اطلاع روح الله خمینی و برخی نزدیکان وی رخ داده است. این افراد دستگیری، محاکمه و اعدام تنی چند از شهروندان آبادان پس از انقلاب به جرم آتش زدن سینما رکس را نمایشی و پرده پوشانه تلقی میکنند.
لازم به یادآوری است محمد باقر نمازی در سال 1983 به آمریکا مهاجرت کرد و تنها چند سال بعد در دوران ریاست جمهوری اکبرهاشمی رفسنجانی به ایران بازگشته و زمینه تشکیل گروه اقتصادی آتیه بهار، آتیه گروپ، سازمان غیر دولتی همیاران و .. را به سکانداری یکی از دو پسر خود «سیامک نمازی» طرح ریزی کرد.
مقاله یاد شده که با اسم مستعار «الکس شیرازی» در «دیلی بیست» منتشر شدهاست، از نگاه کارشناسان رسانه به قلم فردی بسیار نزدیک به سیستم کاری آتیه بهار، نایاک و خانواده نمازی به رشته تحریر درآمده است. کسی که از مناسبات پشت پرده بین خانواده نمازی و کارکنان آتیه بهار که حالا پستهای کلیدی برای اعمال فشار به دولتمردان آمریکایی را به عهده دارند، آگاهی کافی دارد. دیلی بیست در توضیحی کوتاه درباره نویسنده مقاله، واهمه از شناسایی و آسیب به نویسنده و یا خانواده او در ایران را از دلایل مخفی نگه داشتن نام وی عنوان کردهاست.
همین نویسنده پیش از این در مقالهای دیگر که در «دیلی بیست» منتشر شده بود، برخی حامیان مالی هیلاری کلینتون را به ارتباط تجاری پنهانی با جمهوری اسلامی و نقض تحریمها برای فروش تجهیزات صنایع هواپیمایی به ایران متهم کرده بود، رابطهای که حالا پس از اعلام توافق هستهای دیگر سری قلمداد نمیشود.
وب سایت خبری دیلی بیست که یکی از لیبرالترین خروجیهای خبر در ایالات متحده آمریکا شناخته میشود، از ششم اکتبر 2008 و با سرمایه «تینا براون» سردبیر پیشین نشریه نیویورکر کار خود را آغاز کرد و هم اکنون در مالکیت یک بنگاه مهم اینترنتی به اسم IAC قرار دارد. کارشناسان اهمیت دیلی بیست را به اندازه نیوزویک در دوران اوج خود محاسبه میکنند.
به گزارش «تابناک»، نایاک سازمانی غیر انتفاعی برای پیشبرد منافع جامعه ایرانیان آمریکاست؛ آن گونه که در وبسايت اين گروه لابی گر، ادعا شده که از بدو تأسیس در سال ۲۰۰۲ تا کنون، نایاک (NIAC) مستمر و مأثر صدایی پرنفوذ به جامعه ایرانیان آمریکا در صحن کنگره داده است. نایاک (NIAC) و اعضای آن در هر دو سواحل و منطقه مرکزی آمریکا حضور دارند.
بنا بر این گزارش، در روزهای اخیر همزمان با انتشار مقاله ای در سایت «دیلی بیست» آمریکا که به افشاگری علیه نایاک (شورای ملی ایرانیان آمریکا) پرداخته، برخی سایت های فارسی زبان خارج نشین به استقبال این گزارش افشاگرانه رفته و در گزارش هایی هماهنگ با هم، گزارش هایی را علیه نایاک روی خروجی خود گذاشته اند.
«دیلی بیست» در این مقاله با عنوان «خانواده ای در سایه، پشت پرده لابی ایران در آمریکا»، می کوشد خانوده ای را که در آمریکا برای ایران لابی می کند تا بر مقامات آمریکایی برای داشتن رابطه ای بهتر با ایران فشار وارد کند، معرفی نماید و اطلاعاتی از آنان را در اختیار مخاطب خود گذارد.
نویسنده با توصیف خانواده نمازی به افرادی که تمایلی به حضور در صحنه رسانهها ندارند، آنها را نمادی از قدرت سیاسی در تهران توصیف کرده و میگوید: «کسانی که به نمازیها نزدیک اند، میگویند که آنها کارگزاران مالی زیرک و کارآمدی هستند که بیشتر ترجیح میدهند به جای مردانی ایدئولوژیک، خود را بازرگانانی مشتاق به تجارت به دنیای غرب و بهرهمند از آزادیهای رایج آن جلوه دهند.
اشاره نویسنده این مقاله به خانواده نمازی مشخصا انگشت اتهام را به سوی «سیامک نمازی» پسر ارشد محمدباقر نمازی به عنوان مغز متفکر و فعالترین عضو این خانواده نشانه رفته است؛ کسی که خانواده نمازی را در دوران ریاست جمهوری آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی در ایران، میزبان بزرگترین شرکتهای نفتی جهان کرد.
در این مقاله همچنین مدعی شده که شرکتهای وابسته به این خانواده از جمله آتیه بهار در بزرگترین قراردادهای نفتی سه دهه گذشته به انحای مختلف نقش ایفا کرده است.
این افشاگری وقتی به نقطه حساس خود میرسد که هویت پدر خانواده نمازی فاش میشود؛ محمدباقر نمازی دولتمرد پیشین ایران که قبل از انقلاب، استاندار خوزستان و معاون عمرانی وزارت کشور ایران بوده است. وی در سال 1983 به آمریکا مهاجرت کرد و تنها چند سال بعد در دوران ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی به ایران بازگشته و زمینه تشکیل گروه اقتصادی آتیه بهار، آتیه گروپ، سازمان غیر دولتی همیاران و .. را به سکانداری یکی از دو پسر خود «سیامک نمازی» طرح ریزی نمود.
مقاله یاد شده که با نام مستعار «الکس شیرازی» در «دیلی بیست» منتشر شده است، از نگاه کارشناسان رسانه به قلم فردی بسیار نزدیک به سیستم کاری آتیه بهار، نایاک و خانواده نمازی به رشته تحریر درآمده است؛ کسی که از مناسبات پشت پرده بین خانواده نمازی و کارکنان آتیه بهار ـ که حالا پستهای کلیدی برای اعمال فشار به دولتمردان آمریکایی را به عهده دارند ـ آگاهی کافی دارد. دیلی بیست در توضیحی کوتاه درباره نویسنده مقاله، واهمه از شناسایی و آسیب به نویسنده و یا خانواده او در ایران را از دلایل مخفی نگه داشتن نام وی عنوان کرده است.
همین نویسنده پیش از این در مقالهای دیگر که در «دیلی بیست» منتشر شده بود، برخی حامیان مالی هیلاری کلینتون را به ارتباط تجاری پنهانی با جمهوری اسلامی و نقض تحریمها برای فروش تجهیزات صنایع هواپیمایی به ایران متهم کرده بود؛ رابطهای که حالا پس از اعلام توافق هستهای دیگر سری قلمداد نمیشود.
در سال ۲۰۰۹، سناتور مارک کرک نایاک را «همدل با جمهوری اسلامی» خواند و گفت که «آنها به کنگره آمدند تا بودجههای مربوط به برنامههای [ایجاد و توسعه] دموکراسی در ایران قطع شود» نایاک به دنبال پایان دادن به «بودجههای ایجاد دموکراسی» دولت بوش در مورد ایران بود، چرا که این بودجهها را ابزاری برای کمک به براندازی جمهوری اسلامی میدید. نایاک در پاسخ به حرفهای سناتور کرک، این بودجهها را ساخته و پرداختهی دولت بوش و سیاست شکستخوردهی این دولت در خاورمیانه خواند که میخواست با تأمین [بودجه] مؤسسات غیر دولتی ایرانی نهایتا دولت ایران را براندازد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر