نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۱ دی ۲۲, جمعه


قتل سه زن فعال کرد در پاريس و رديابی عاملان آن


در حالی که مذاکرات دولت ترکيه با عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) ادامه دارد، جسد سه فعال زن عضو اين حزب شب گذشته در پاريس يافت شد.

تارنمای روزنامه فيگارو، چاپ فرانسه، امروز، پنج‌شنبه ۲۱ دی‌ماه گزارش داد يکی از سه زن کشته شده‌ در مرکز اطلاع‌رسانی کردستان در پاريس، سکينه جانسيز از بنيانگذاران پ‌ک‌ک است.

حزب کارگران کردستان توسط عبدالله اوجالان در سال ۱۹۷۸ در شهرکی در جنوب شرقی ترکيه به نام فيس تشکيل شد.

فیدان دوغان، که در مرکز اطلاع‌رسانی کردستان در پاریس کار می‌کرد و لیلا سولماز، از نمایندگان کنگره کردستان که مليت بلژيکی داشت دو زن ديگری بودند که در اين رويداد کشته شدند.

اين کشتار در زمان حساسی از تنش‌های ميان آنکارا و پ‌ک‌ک صورت گرفته است، تنش‌ها و درگيری‌هايی که از سال ۱۹۸۴ تاکنون ادامه دارد.

مقامات دولت ترکيه گفت‌وگو با عبدالله اوجالان را که هم‌اکنون در جزيره ايمرالی دريای مرمره در حال سپری کردن دوران محکوميت حبس ابد خود است، به‌رسميت شناخته‌اند.

بنا بر اطلاعاتی که از توافقنامه جديد دولت ترکيه و عبدالله اوجالان به‌دست آمده اما دو طرف آن را تأييد نکرده‌اند، قرار است بر اساس برنامه از ماه مارس آينده جنگجويان کرد در خاک ترکيه کاهش يافته و به عراق منتقل شوند؛ تبعيد کادرهای پ‌ک‌ک به اروپا در قبال آزادی زندانيان سياسی پذيرفته شود و اصلاحاتی به سود مردم کرد ساکن ترکيه که جمعيت آن‌ها ۱۵ميليون نفر برآورد می‌شوند صورت گيرد
از روزهای پايانی ماه دسامبر گذشته، "ميت"، سازمان اطلاعات و امنيت ترکيه از سوی رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير اين کشور مسئوليت مذاکره با اوجالان را به‌منظور پايان بخشيدن به درگيری‌ها بر عهده گرفته است.

دو روز پيش رسانه‌ها اعلام کردند طرفين در اين مذاکرات به توافقنامه‌ای دست يافته‌اند.

بنا بر اطلاعاتی که از اين توافقنامه به‌دست آمده اما دو طرف آن را تأييد نکرده‌اند، قرار است بر اساس برنامه از ماه مارس آينده جنگجويان کرد در خاک ترکيه کاهش يافته و به عراق منتقل شوند؛ تبعيد کادرهای پ‌ک‌ک به اروپا در قبال آزادی زندانيان سياسی پذيرفته شود و اصلاحاتی به سود مردم کرد ساکن ترکيه که جمعيت آن‌ها ۱۵ميليون نفر برآورد می‌شوند صورت گيرد.

فيگارو نوشته است، بسياری از صاحب‌نظران می‌گويند به احتمال قوی کشتار پاريس به همين مذاکرات مربوط می‌شود که اميد به صلح را در ميان مردم خسته از درگيری‌ها افزايش داده است.

از آغاز درگيری‌های نظامی ارتش ترکيه و جنگجويان پ‌ک‌ک در سال ۱۹۸۴ تاکنون ۴۵ هزار نفر جان خود را از هر دو طرف از دست داده‌اند.
حسين چليک، معاون دبيرکل حزب عدالت و توسعه ترکيه، حزب حاکم اين کشور، در اين‌باره گفت: "به‌نظر می‌رسد اين رويداد به يک مبارزه درونی [در پ‌ک‌ک] مربوط باشد. پيش از اين در گذشته نيز رويدادهايی از اين دست رخ داده بود."

وی افزود: "برخی می‌خواهند مانع از روند جاری شوند به همين خاطر بايد کاملا مراقب بود."

به‌نوشته فيگارو، در تاريخ حزب کارگران کردستان چنين اختلافات درونی‌ای در سال‌های ۱۹۹۰ رخ داد اما در آن زمان بيشتر تسويه حساب‌ها با مخالفان استراتژی عبدالله اوجالان بود.

برخی ديگر از صاحب‌نظران نيز گروه ناسيوناليست تندرو و دست راستی "گرگ‌های خاکستری" و گروه‌های کوچک مافيايی در قلب دولت ترکيه را که همچنان در اروپا فعال هستند، عاملان قتل سه فعال کرد زن می‌دانند.

اين گروه‌های دست راستی در طول سال‌های ۹۰ که حکومت ترکيه در جنوب شرقی اين کشور با کردها درگير بود مسئول ناپديد شدن هزاران کرد بودند.

در ترکيه حزب ناسيوناليست و محافظه‌کار اقدام ملی که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ در قدرت حضور داشت نيز با مذاکرات دولت و عبدالله اوجالان مخالف است.

هیچ نظری موجود نیست: