نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۱ خرداد ۱۹, جمعه

حمید شجائی: در حرف بر عليه اپورتونيسم اما در عمل نشستن در کنار آن!

حمید شجائی: در حرف بر عليه اپورتونيسم اما در عمل نشستن در کنار آن!



چند وقت پيش در برنامه پرگار تلويزيون بی بی سی شاهد کنار هم نشستن فرخ نگهدار عضو سابق (فدائيان اکثريت) و حسن بهزاد عضو و نماينده فدائيان اقليت و دو شخص ديگر که در اين بحث شرکت داشتند بودم. 
از آنجا که من يکی از هواداران سابق فدائيان اقليت هستم و تا آنجا که به ياد دارم موضع اين جريان (فدائيان اقليت) همواره در قبال جرياناتی مانند حزب توده و اکثريت طرد و افشاء اين جريانات بود، از این رو  مشاهده اين برنامه برايم بسيار بسيار تاسف بار بود. آنهم جريانی که به ياد دارم در خارج از کشور در مبارزه با اپورتونيستها، اکثريت خائن که جای خود دارد،  برخورد هوادارانش به برخورد های فيزيکی شديدی هم  انجاميد. (درست يا غلط بودن اين روشها بحث ديگری است) به همين خاطر پيش خود می گويم چه شده است آيا اکثريتی های خائن عوض شده اند و ديگر خائن نيستند يا اقليت تغيير کرده و ديگر حتی قادر به دفاع از مواضع اقليت سابق هم نمی باشد؟ اين فکر مرا به تاريخ جنبش انقلابی کشورمان می برد و به ياد می آورم که چگونه اپورتونيسم چه ضربات بسيار بسيار سنگينی که به جنبش وارد نساخت و هم امروز هم وارد نمی کند!
به عقيده من بحثی که از بی بی سی بخش فارسی پخش شد نه برای روشن نمودن حقيقت بلکه برای خاک پاشيدن به چشم بينندگان و نمايش دمکراسی بود و به همين دليل هم نماينده اقليت مجاز نبود در کنار کسی بنشيند که خود اقليتی ها همواره وی را خائن خطاب می کردند  و احتمالا می کنند.
از آنجا که بحث اين برنامه در رابطه با درستی و يا نادرستی مبارزه مسلحانه در سالهای 57-60 بود و در اين مقطع همانطور که اقليت هميشه می گفت جامعه با کشمکش انقلاب و ضد انقلاب مواجه بود، و يکی از حساس ترين لحظات تاريخی در کشورمان در حال ورق خوردن بود،  بنابرين بدون توجه و تاکيد بر اين واقعيت چنين بحثی بی پاسخ می ماند. درست در همين سالها بود که رژيم جمهوری اسلامی شروع به قلع و قمع توده ها و پس گيری دستاوردهای انقلابی آنها نمود. و درست در همين کشاکش بود که جريانی مانند اکثريت حمايت خود را از اين رژيم شروع می کند و در اين حمايت تا آنجا پيش می رود که در سرکوب مردم مددکار وی می گردد. و به همين دليل هم  يکی از چيز هائی که در اين گفتگو مرا به انديشه واداشت  حرفهای آقای حسن بهزاد است چرا که تنها چيز مهمی که در مورد فرخ نگهدار (خائن) می گويد اين است که شما در کنار رژيم جمهوری اسلامی با اين رژيم همکاری کرديد. اما اين حرفی است بسيار بسيار ساده که هر کسی اين را می داند و احتياج به توضيح نيست، چيزيکه احتياج به توضيح بود نتايجی است که از اين همکاری حاصل شد و حد اين همکاری و جناياتی که اين جريانات در همکاری با رژيم انجام دادند.
اينکه باز مردم را به کشتارگاهها و قتل گاههای جمهوری اسلامی کشاندن، اينکه رفقای سابق خود را لو دادن، اينکه در در و ديوار های شهر و خيابانها نوشته شده بود سپاه پاسداران را به سلاح سنگين مسلح کنيد، ضد انقلابیون را به کميته ها معرفی کنيد، اين واقعيتها بايد گفته می شد. در شرايطی که زندانهای رژيم پر از مبارزانی بودکه برای آزادی و دمکراسی مبارزه می کردند و شکنجه های ددمنشانه رژيم را ديديم و می بينيم و صد ها فاجعه ديگر و  در همه اين وقايع اکثريت دست خود را به خون مردم آعشته می کند و باز جنايت و خيانت اکثريتی که بيداد می کند. و اينها همه در مقابل چشم اکثر ما اتفاق افتاد.
آقای بهز اد در بحث خود اين احساس را به من داد که درک درستی از مبارزه طبقاتی ندارد چرا که در شرايطی که تلاش مجری برنامه اين بود که خشونت های جمهوری اسلامی را به حساب مبارزه مسلحانه خلق کرد و ترکمن صحرا و سازمانهای سياسی بگذارد و سرکوب های رژيم را توجيه کند نتوانست از نظريه خود مبنی بر درست بودن مبارزه مسلحانه بعد از قيام به درستی دفاع کند. در حاليکه بر هيچ کس پوشيده نيست که جمهوری اسلامی اساسا به اين دليل به قدرت رسيد که انقلاب مردم ما را سرکوب کند همانطور که کرد. بنابراين وقتيکه رژيمی را روی کار آورده اند که انقلابی را سرکوب کند ساده لوحانه است که  سازمانهای سياسی و خلق کرد و ترکمن صحرا را مسبب خشونت جلوه دهيم  و توضيح ندهيم که چرا و از کجا اين سياستهای ارتجاعی و ضد بشری ناشی می شود. تنها در اين صورت بود که می شد اراجيف فرخ نگهدار خائن که مدعی بود جامعه شرايط مبارزه مسلحانه را نداشته و هم از ادعای گوينده بی بی سی که می گويد اگر جامعه شرايط مبارزه مسلحانه را نداشته پس گروههای سياسی اشتباه کرده اند را افشاء نمود.

در تمام طول بحث فرح نگهدار خائن مخالف کوچکترين مبارزه راديکال عليه رژيم جمهوری اسلامی بود. که البته امر دور از انتظاری نبود. و هر کس می دانست که چنين مهره بد نامی چه خواهد گفت پس آيا کسانی که حسن بهزاد را به چنين ميدانهائی می فر ستند که کاری کاملا در مغايرت با مواضع انقلابی بود حداقل نمی بايست از وی بخواهند  که فرخ نگهدار خائن را به پرتگاه برده و عمل ننگين آنان را به توده ها نشان دهد؟
امروز نماينده  فدائيان اقليت کنار يک خائن می نشيند که معتقد است بايد با قانون پيش رفت يعنی با قانون جمهوری اسلامی، خودتان مقايسه کنيد ، اگر فردی با شما وارد يک بحث بشود و از شما بخواهد قانون ارتجاعی جمهوری اسلامی را رعايت کنيد و مبارزات قهرمانانه خلق کرد و ترکمن صحرا و خلقها ی ديگر را محکوم اعلام کند و دادن سلاح به جمهوری اسلامی را تائيد کند، با چنين جانوری شما چگونه برخورد خواهيد کرد؟
در واقع به نظر من زوايای زيادی در اين شو تلويزيونی وجود داشت که می شود به آنها پرداخت. از ناتوانی نماينده فدائيان اقليت حتی درتوضيح درستی جوخه های رزمی گرفته تا روش نوين طرد و افشاء خائنين اکثريتی که حسن بهزاد ها در پيش گرفته اند! اما چون مطلب را طولانی می کند از آن می گذرم. و تنها تاسف عميق خودم را از آنچه که ديدم بار ديگر بيان کرده  و متاسفم که امروز بايد شاهد صحنه ای باشم که ديدنش خوش آيند نيست. همانطور که قبلا تجربه کرده ايم حزب توده نقش معلم را برای فدائيان اکثريت داشت و متاسفانه در اين برنامه شاهد بوديم که فرح نگهدار خائن هم دارد در نقش معلم آقای حسن بهزاد ظاهر می شود!
حميد شجاعی، يکی از هواداران سابق اقليت
خرداد

هیچ نظری موجود نیست: