نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۸۹ بهمن ۲۵, دوشنبه


۲۵,۱۱,۱۳۸۹
25bahmanbazdasht
دویچه وله - امروز، ۲۵ بهمن فضایی امنیتی بر خیابان‌های تهران حاکم است و حامیان جنبش سبز درهمبستگی با مردم تونس و مصر به خیابان‌ آمده‌اند. این گزارشی است لحظه به لحظه از فضای تهران با تکیه بر نوشته‌های کاربران فضای مجازی.
تجمع‌های اعتراضی در برخی مناطق تهران
کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌نویسند که حدود دوهزارنفر از مردم در میدان صادقیه تهران جمع شده و شعار «مرگ بردیکتاتور» سر داده‌اند. از سوی دیگر توئیت‌ها و یادداشت‌هایی در شبکه اجتماعی «توئیتر» و «گوگل‌ریدر»  منتشر شده است که حاکی از جمع شدن دانشجویان دانشگاه تهران جلوی درب ورودی دانشکده‌ی فنی این دانشگاه است. یک کاربر هم از نزدیکی دانشگاه صنعتی شریف گزارش می‌دهد که دانشجویان این دانشگاه در محوطه‌ی دانشگاه جمع شده و شعار «یا حسین،میرحسین» سر داده‌اند. 

تعویق در به‌روزرسانی توئیتر برای همبستگی با کاربران ایران

«وزارت امورخارجه‌ی ایالات متحده‌ی آمریکا اهمیت نقش تاریخی شبکه‌های اجتماعی برای ایرانیان در دنیای امروز را درک می‌کند. می‌خواهیم در این گفت‌و‌گو به شما بپیوندیم.» این اولین توئیت شناسه‌ی کاربری وزارت امورخارجه‌ی آمریکا به زبان فارسی در روز یک‌شنبه بود.
این اقدام وزارت امورخارجه‌ی آمریکا کاربرمحورترین اقدام امریکا برای ارتباط با کاربران فضای مجازی جامعه‌ی ایران است. این شناسه در توئیت دیگری می‌نویسد:«ایالات متحده‌ی آمریکا به دولت ایران هشدار می‌دهد که اجازه دهد مردم کشور ایران از حقوق جهانی برابر برای گردهمایی و تظاهرات مسالمت‌جویانه و ابزارهای ارتباطی که در قاهره استفاده شد بهره‌مند شوند.»
از دیروز که این شناسه‌ی کاربری به راه افتاد تا این لحظه ۱۰۹۱ نفر این شناسه را دنبال می‌کنند. از سوی دیگر مدیران توئیتر اعلام کردند که در پی درخواست وزارت امورخارجه‌ی آمریکا، توییتر به‌روز رسانی سیستم‌هایش را به تعویق انداخته است. توئیتر اعلام کرده این تعویق به دلیل اهمیت نقش این شبکه در اطلاع‌رسانی برای منتقدان حاکمیت ایران است.
معترضی بالای جرثقیل

از ساعاتی پیش کاربران فضای مجازی در تهران به گزارش وقایع و اوضاع و احوال خیابان‌های تهران پرداخته‌اند. اولین اتفاق مهم امروز، بالا رفتن مرد جوانی با سربند و مچ‌بند سبز از جرثقیلی واقع در تقاطع خیابان عباس‌آباد و شریعتی بود. مرد جوان که پلاکاردی با مضمون اعتراضی و عکسی از میرحسین موسوی در دست داشت، از بالای جرثقیل تهدید می‌کرد که در صورت تلاش برای پایین آوردنش، خود را به پایین پرت کرده و خودکشی می‌کند.

ماموران نیروی انتظامی ساعت ۱۰:۱۵ دقیقه صبح موفق شدند مرد جوان معترض را از بالای جرثقیل پایین آورده و دستگیر کنند.
گزارش‌های متفاوت از حضور نیروهای امنیتی
برخی گزارش‌های تاییدنشده از شروع ناآرامی‌ها در اطراف پردیس اصلی دانشگاه تهران خبر می‌دهد. کاربرانی که در اطراف این منطقه هستند در توئیتر و گوگل‌ریدر از افزایش حضور نیروهای امنیتی در این منطقه خبر می‌دهند.

عکس اختصاصی ارسالی از یک کاربران دویچه‌وله از صحنه بازداشت معترض حامی جنبش سبز Bildunterschrift: عکس اختصاصی ارسالی از یک کاربران دویچه‌وله از صحنه بازداشت معترض حامی جنبش سبز

از سوی دیگر از اوایل صبح برخی از کابران شبکه‌های اجتماعی با ابزار حیرت از تعداد کم نیروهای پلیس و لباس ‌شخصی از خیابان‌های تهران خبر می‌دهند که این حضور نه چندان محسوس تفاوت بارزی با دیگر روزهای تجمعات اعتراضی دارد.
کاربران شبکه‌های اجتماعی گزارش می‌دهند که عده‌ای از نیروهای لباس ‌شخصی موتورسوار شروع به گشت‌زدن در میدان آزادی تهران کرده‌اند. یکی از کاربران «گوگل‌ریدر» می‌نویسد:«از خیابان ولیعصر یک عالم گارد موتوری به سمت میدان ونک رفتند. تو خیابان گاندی هم تعداد گاردها دارند زیاد می‌شود. ولی واقعیت این است که تعدادشان از توقع آدم کمتره!»
واکنش‌های متعدد کاربران فضای مجازی
با نزدیک شدن به ساعت تجمع، فعالیت واکنش‌های کاربران فضای مجازی بیشتر می‌شود. واکنش‌ها طیف مختلفی از امیدواری، نگرانی، ترس و شجاعت را دربر می‌گیرد. بهمن، یکی از کاربران «گوگل‌ریدر» می‌نویسد:«من هر اتفاقی بیش از یک راه‌پیمایی و بازشگت مردم به خانه را بعید می‌دانم. این‌قدر که من می‌فهمم نه دعوت‌کننده‌های به راه‌پیمایی، نه آن‌هایی که این روزها سعی کردند مردم بیشتری را از ماجرا مطلع کنند، هدفشان چیزی شبیه به تمام کردن کار نبوده و نیست. هدف حداکثری آنها حضور دوباره در خیابان، اثبات زنده بودن جنبش سبز(هم به حامیان و هم به مخالفانش) و محک زدن فضا برای تمام کردن مرحله "صبر و استقامت" است.»
عاطفه، کاربر دیگری می‌نویسد:«مصری‌ها هنوز در میدان تحریر هستند، مصر هم زیاد کشته داد. ماشینی که از روی آن‌ها رد شد دست‌کم بیست نفر را کشت. ... از ما می‌ترسند!از زضعیت اینترنت و فیلتیرنگ معلومه. حتا اگر قصد ماندن ندارید هم لازم است به دنیا بگوییم که ما حامی این دولت نیستیم. ما همان‌هایی هستیک که راه‌پیمایی سه میلیونی راه انداختیم و نتوانستند با ما مقابله کنند. یادتان هست چه آرام؟ من می‌روم، شما هم بیایید، واسه خاطر خودمان.»

هیچ نظری موجود نیست: