نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۸۸ اسفند ۲۶, چهارشنبه

حمایت یک گروه لابی یهودی از مواضع دولت اوباما در برابر اسرائیل gbbc

جی استریت، لابی یهودی در آمریکا

جی استریت می گوید زمان زیادی برای بازگرداندن اسرائیل و فلسطینیان به میز مذاکره تلف شده است

جی استریت، یک گروه لابی یهودی در آمریکا از دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مصرانه خواسته است در مذاکرات صلحی که میان اسرائیل و فلسطینیان برگزار می شود، "موضعی قوی تر" را دنبال کند.

اعلام طرح خانه سازی در شرق بیت المقدس توسط دولت اسرائیل در هنگام سفر جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا به این کشور منجر به بروز تنش در روابط میان دو کشور شده است.

آمریکا خواهان آن شده که اسرائیل طرح هایی از این دست را لغو کند اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با عذرخواهی از طرح این مساله در زمان سفر جو بایدن، گفته است که طرح های خانه سازی در بیت المقدس ادامه خواهد یافت.

هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه ایالات متحده روز گذشته خاطرنشان کرد به رغم اختلاف آمریکا و اسرائیل بر سر شهرک سازی در بیت المقدس شرقی، در روابط دو کشور بحران ایجاد نشده است.

مواضع دولت آمریکا در مورد خانه سازی و دولت اسرائیل با واکنش گروه های فشار اسرائیلی در آمریکا مواجه شده است. برخی از گروه های طرفدار اسرائیل در آمریکا، از جمله بزرگترین لابی یهودی (آیپک)، دولت آقای اوباما را مورد حمله قرار داده و تاکید کردند که دولت آمریکا ابراز خشم نکند و از موضع خود عقب نشینی کند.

اما برخی گروه های یهودی که حامی جنبش های طرفدار صلح هستند، با سیاست های دولت آمریکا همراهی کرده و در این زمینه صدای خود را رساتر کرده اند.

جی استریت از جمله این گروه هاست.

این گروه می گوید با جو بایدن موافق است که "برخی اوقات فقط یک دوست می تواند حقیقت تلخ را یادآوری کند."

به گفته جی استریت، زمان زیادی برای بازگرداندن اسرائیل و فلسطینیان به میز مذاکره تلف شده است و اکنون به رهبری بی پروای آمریکا نیاز است تا این بحران به فرصتی واقعی برای پایان دادن به درگیری اسرائیل و فلسطینیان تبدیل شود.

جی استریت اخیرا طوماری شامل بیست هزار امضا را به مقام های کاخ سفید ارائه داده است. این امضاها در حمایت از این خواسته جمع آوری شده است که "رهبری آمریکا برای تشکیل کشور مستقل برای فلسطینیان در مجاورت کشور اسرائیل قوی تر دست به عمل بزند."

مقابله با "حملاتی که اخیرا متوجه دولت آمریکا بوده است" از دیگر اهداف امضاکنندگان این طومار بوده است.

بنا به سایت جی استریت، برخی در آمریکا می خواهند اوضاع به همان منوالی که بوده، باقی بماند و به همین دلیل دولت باراک اوباما را به خاطر نقشی که در مذاکرات صلح خاورمیانه بر عهده گرفته است، مورد حمله قرار داده اند.

اوباما در کنفرانس سالانه آیپک

کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل از دولت اوباما خواسته است که بطور "خصوصی" مسائل مورد اختلاف با اسرائیل را حل و فصل کند

امضاکنندگان این طومار از دولت آمریکا می خواهند که "چارچوب زمانی روشن و مشخصی را برای انجام مذاکرات صلح اعلام کند، وقتی که اسرائیل و فلسطینیان قادر نیستند شکاف موجود میان خود را از بین ببرند، نسبت به دادن راه حل متعهد باشد، وقتی اسرائیل و فلسطینیان به مسئولیت های خود پایبند نیستند، حاضر باشد علنا این مسئله را مطرح کند و آماده باشد نشان دهد که تشکیل دو کشور همجوار اسرائیل و فلسطین برای پایان دادن به بحران تاریخی این منطقه تا چه حد موضوعی جدی است."

فلسطینیان می خواهند کشور مستقل آن ها با پایتختی بیت المقدس شرقی تاسیس شود و نگران این مساله هستند که فعالیت های ساختمانی اسرائیل، ارتباط میان بیت المقدس شرقی و کرانه غربی را قطع کند.

اوایل هفته جاری، بزرگ ترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا موضع گیری های اخیر دولت اوباما علیه دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را نگران کننده دانست.

کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، آیپک، تقبیح علنی تصمیم دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در باره ساخت ۱۶۰۰ واحد مسکونی در بیت المقدس شرقی از سوی دولت آقای اوباما را یک "نگرانی جدی" خوانده بود.

آیپک یادآور شده بود که اسرائیل مهم ترین متحد استراتژیک ایالات متحده در منطقه خاورمیانه است و در کنگره و بین مردم آمریکا طرفداران زیادی دارد.

کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل از دولت اوباما خواسته است که بطور "خصوصی" مسائل مورد اختلاف را حل و فصل کند.

اسرائیل در جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی بخش شرقی بیت المقدس را به اشغال خود در آورد. این اقدام اسرائیل از سوی جامعه جهانی از جمله آمریکا به رسمیت شناخته نشده است.

هیچ نظری موجود نیست: