نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۲ بهمن ۱۵, سه‌شنبه

واکنش جعفر پناهی به پیام حسن روحانی برای سینماگران



jafar-panahi.jpg
بی بی سی: جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی در واکنش به پیام حسن روحانی، رئیس جمهور ایران به مناسبت افتتاح سی و دومین جشنواره فیلم فجر در نامه‌ای نوشته است که آقای روحانی بجای پیام‌های تکراری بهتر است "به مردم قول بدهد که یک درصد به قول‌هاى زمان انتخابات وفادار بوده و با تدبیر دور از امید، نمى‌خواهد سانسورى تازه بنا کند."

آقای پناهی در نامه خود با اشاره به بخش‌هایی از پیام آقای روحانی نوشته است: "با کمال تاسف بعد از خواندن متن کامل، این کلام صادق زیبا کلام در ذهنم طنین‌انداز شد؛ "رگه‌هایی از پوپولیسم احمدی‌نژاد در روحانی نیز وجود دارد." و این باور که خطر دومى بیشتر است. چرا که اولى در اثر سطحى‌نگرى به شعار رسیده بود، اما دومى با شعور و آگاهى سعى در پى‌ریزى سانسور جدید دارد."

آقای روحانی در بخشی از پیام خود نوشته بود: "بازگرداندن تماشاگر قهرکرده از سینما، ضروری‌ترین مسئولیت امروز مدیران و سینماگران ما است. سینما بدون تماشاگر معنا ندارد و جشن و جشنواره آن روز معنا می‌یابد که بدانیم مردم از سینمای بومی خود راضی‌اند و به آن دل بسته‌اند."

آقای پناهی در نامه‌اش نوشته است: "آقاى روحانى خوب مى‌داند که سالانه بیش از صد فیلم در ایران ساخته مى‌شود که ۹۵ درصد فیلم‌هایى است که تماما اختصاص به همان نقطه‌هاى روشنى که ایشان می‌گویند دارد و فقط پنج درصد و یا کمتر است که تلاش مى‌کنند به مردم دروع نگوید و نقاط را آنگونه که هستند به تصویر کشند، که ۹۰ درصد از این پنج درصد هم هرگز اجازه نمایش نمى‌یابند."

او در ادامه می نویسد: "چرا این دستورالعمل‌ها فقط براى آن پنج درصد است و هرگز به آن ۹۵ درصد گفته نمى‌شود که کنار نقاط فرمایشى از حقیقت واقعیت هم سخن بگویند. اصلا چرا باید هنرمند مجبور باشد نقاط فرمایشى و سفارشى ایشان یا هر سفارش دهنده دیگر را به تصویر کشد، اگر واقعا آقاى روحانى مى‌خواهند مردم با سینما آشتى کنند؛ اجازه بدهند، هنرمند خود انتخاب کند چه بسازد یا چه نسازد."

"شاید آقاى روحانى نمى‌دانند اگر فیلمسازى بخواهد فیلمش را حتى به همکاران خود در خانه سینما نشان دهد باید مجوزش را وزارت ارشاد صادر کند که در اکثر موارد براى همان پنج درصد چنین مجوزى صادر نمى‌شود."

جعفر پناهی که از پرافتخارترین سینماگران ایران در عرصه های جهانی است در پی انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۱۳۸۸ بازداشت شد و علاوه بر محکومیت به ۶ سال حبس، ۲۰ سال از ساختن فیلم، نوشتن فیلم‌نامه، مسافرت به خارج از کشور و مصاحبه با رسانه‌های داخلی و خارجی محروم شد.

او مدتی نیز در زندان دست به اعتصاب غذا زد که با واکنش بسیاری از سینماگران جهان رو برو شد که خواهان آزادی او بودند.

آقای پناهی همراه با نسرین ستوده، وکیل دادگستری که او نیز مدتی را در زندان گذرانده بود، در سال ۲۰۱۲ برنده جایزه ساخاروف شد. اما این دو به علت ممنوع الخروجی موفق نشده بودند که این جایزه را شخصا دریافت کنند.

چند ماه پیش هیئت پارلمانی اروپا که به ایران سفر کرده بود، در جلسه‌ای در سفارت یونان، جایزه ساخاروف برای آزادی اندیشه را به نسرین ستوده و جعفر پناهی تحویل دادند که این دیدار با واکنش گسترده چهره‌های محافظه کار و مقام های ارشد ایرانی رو به رو شد.

هیچ نظری موجود نیست: