نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۴ خرداد ۵, سه‌شنبه

درآمدهای بادآورده کجا خرج می شود؟ بازار زره شوالیه و قبر میلیاردی

درآمدهای بادآورده کجا خرج می شود؟ بازار زره شوالیه و قبر میلیاردی 


نازنین کامدار

سبک زندگی فوق لوکس که همزمان با بروز پدیده نوکیسه‌ها در ایران رو به گسترش گذاشته، اکنون تمامی عرصه‌ها را در نوردیده و آنطور که رسانه‌های داخلی می نویسند به خرید قبرهای میلیاردی، پوست حیوانات و حتی زره سربازان قرون وسطی نیز رسیده است.
، معاون خدمات شهری شهرداری تهران درباره خرید و فروش قبر‌های میلیاردی در بهشت زهرای تهران چنین گفته: "الان قیمت قبر در برخی زیارتگاه‌های تهران به چند صد میلیون هم می‌رسد".
او افزوده است: "این قبر‌ها، قبرهایی هستند که در زیارتگاه‌ها وجود دارند. مثلا قبر در امامزاده طوبی شهرری ٣٠٠ میلیون تومان است و در امامزاده صالح تا یک میلیارد تومان هم می‌رسد".
قیمت یک میلیارد تومانی قبر در ایران در حالیست که نرخ رسمی قبر در نقاط مخصوص برای ثروتمندان از سوی سازمان بهشت زهرا،  بین ۱۷ تا ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
روزنامه اعتماد در اینباره می‌نویسد: "بهشت زهرا حالا برای خودش شهری شده است با‌‌ همان قوانین و حساب و کتاب‌های دنیای زنده‌ها. اینجا هم در اصطلاح «هر چقدر پول بدهی آش می‌خوری». اگر بخواهی در یکی از نقاط خوش آب و هوای فاز یک مرده‌ات را دفن کنی باید بین ١٧ تا ٢٠ میلیون بابت خانه آخرتش هزينه كني. اما اگر فوت شده، از تمكن مالي چنداني برخوردار نباشد مي‌تواند در فازهاي جديد حتي رايگان دفن شود".
این سبک زندگی منحصر به قبرهای میلیاردی نیست و بازار چشم و همچشمی طبقه نوکیسه را به سمت تخریب هر چه بیشتر محیط زیست هم سوق داده به طوری که روزنامه شرق دیروز از فروش پوست پلنگ، سمور قهوه‌ای، خرس، راکون، روباه و آهو در بازار ایران خبر داد.
روزنامه شرق نوشت: "چهارراه استانبول، مجتمع تجاری پروانه؛ این منطقه یکی از جاهایی است که فروشندگان پوست حیوانات وحشی در روز روشن بساط تجارت ممنوعه خود را پهن می‌کنند. در این مجتمع همه‌چیز پیدا می‌شود؛ از انگشتر و گردنبند طلا تا عاج فیل و پوست حیوانات. یکی از مغازه‌ها پوست نعره‌زن پلنگی را در ویترین خود گذاشته که گوشت و استخوانی بر پوست ندارد که به گفته صاحب مغازه قیمت این پوست پلنگ پنج میلیون تومان است. البته این پوست درواقع ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان می‌ارزد. کسانی که در ایران پلنگ را تاکسیدرمی می‌کنند از چشم‌های یک‌میلیون‌تومانی استفاده می‌کنند".
شرق می افزاید: "پوستِ گربه وحشی ۸۰۰ هزار تومان است و روی این پوست می‌شود با دست و سوزن کار کرد. کلاه سمور قهوه‌ای ۴۵۰ هزار تومان است. پوست خرس، راکون، روباه و آهو در بازار وجود دارد اما روی پوست آهو نمی‌شود با سوزن کار کرد".
عینک های آفتابی میلیونی نیز یکی دیگر از کالاهای مورد علاقه نوکیسه هاست؛ کالایی که امکان نشان دادن نوع زندگی را به آنها می دهد.
آنطور که ایسنا گزارش داده، هم اکنون برخی از مغازه های عینک فروشی در ایران، عینک هایی به قیمت ۱۸ میلیون تومان را برای "مشتری های خاص" در معرض فروش گذاشته اند.
ایسنا می نویسد: "تفاوت در قیمت عینک‌های موجود در بازار به ویژگی‌های مختلفی از جمله جنس بدنه، زیبایی ظاهری و در مورد عینک‌های آفتابی به ویژگی‌های شیشه استفاده شده در آن برمی‌گردد اما نکته مهم اینجاست که این تفاوت‌ها چگونه می‌تواند سبب اختلاف ۱۸ میلیون تومانی در انواع آن‌ها شود؟ گشتی در یکی از بازارهای عینک در تهران نشان می‌دهد که هر کدام از مغازه‌های عینک‌فروشی شیوه کاری خود را دارند؛ برای مثال برخی از این مغازه‌ها فروش عینک را از ۷۰ هزار تومان آغاز می‌کنند و در ‌‌نهایت قیمت‌هایی در بازه یک میلیون تومان در وی‌ترین آن‌ها به چشم می‌خورد. از سوی دیگر برخی مغازه‌ها عینک‌هایی با قیمت‌های بالا‌تر و تا نرخ ۱۰ میلیون تومان نیز در‌‌ همان محل عرضه می‌کنند. کسی که به دنبال خرید عینک باشد، می‌تواند با ۱۰۰ هزار تومان نیز یک عینک قابل استفاده بخرد اما برخی از مشتریان به دنبال خرید عینک‌ با برندهای خارجی هستند که همین امر قیمت عینک را بالا می‌برد. بعضا عینک‌های خاص با قیمت‌های ۱۷ تا ۱۸ میلیون تومان نیز به فروش می رسد که البته این عینک‌ها مشتریان خاص خود را دارد".
ماجرا اما به عرصه اسباب بازی هم کشیده شده تا جایی که اسباب بازی های یک میلیون تومانی در فروشگاه های میرزای شیرازی، اکنون برای تهرانی ها چندان عجیب نیست.
روزنامه دنیای اقتصاد که خبرنگار اش در این بازار گشتی زده، می نویسد: "در این بازار نیز قیمت‌های عجیب به چشم می‌خورد، از ماشین شش میلیونی که بگذریم، عروسک‌های میلیونی قابل توجه است. یکی از این عروسک‌ها که از روی شخصیت زرافه‌ ماداگاسکار تهیه شده بسیار بزرگ است و سر آن به سر یک انسان با قد متوسط می‌رسد. این زرافه مورد علاقه‌ کودکان است و اغلب آنها وقتی این عروسک را می‌بینند دوست دارند آن را داشته باشند. این زرافه به نحوی تهیه شده که کودک می‌تواند روی آن بنشیند. بنابراین قیمت گران آن، فقط به دلیل بزرگ بودن آن نیست بلکه کیفیت آن نیز در قیمت آن تاثیر گذار است مغازه همچنین تعدادی خرس بزرگ یک میلیونی و تعدادی پنگوئن و گوریل بزرگ ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی عرضه می‌کنند. البته فروش عروسک‌های میلیونی منحصر به یک مغازه نیست".
در بازار مصرف تازه به دوران رسیده ها، حتی زره "شوالیه" نیز برای دکور منازل به فروش می رسد.
سایت های خبری در اینباره نوشته اند: "لباس شوالیه جنگی در مغازه دکوراسیون داخلی در تهران به قیمتی حدود ۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد. به گفته صاحب مغازه این زره‌پوش واقعی و اصل بوده و از کشور انگلیس توسط یک مسافر وارد شده است".

Quand Israël impose la contracepti

Le ministère israélien de la Santé a admis avoir pratiqué des injections d'un agent contraceptif aux Juives falashas immigrées. À leur insu.

Quelque 200 immigrants arrivent à l'aéroport Ben-Gourion de Tel-Aviv, en provenance d'Éthiopie.
Quelque 200 immigrants arrivent à l'aéroport Ben-Gourion de Tel-Aviv, en provenance d'Éthiopie. © Levine / Sipa

btselem a mis en ligne la vidéo Hebron - Soldiers detain Maher Abu Haya, a minor, threaten wrongful arrest.
Hebron - Soldiers detain Maher Abu Haya, a minor, threaten wrongful...
btselem
Footage of one incident in a saga of harassment the Abu Haya family in Hebron underwent at the hands of soldiers in April 2015. On 6 April 2015 soldiers detained Maher Abu Haya, 14, not far from his home. The soldiers, apparently trying to nab teens who had thrown stones, alleged Maher was one of the stone-throwers. He denied the allegations, which proved baseless. The soldiers then claimed he knew the identity of the stone-throwers and told Maher’s father who had arrived on the scene that whenever there’s a stone-throwing incident, they see Maher nearby. They threatened to arrest Maher if they see him the next time stones are thrown, regardless of whether he’d thrown stones.

חיילים מעכבים את הקטין מאהר אבו חיה ומאיימים עליו במעצר שווא

תיעוד אחד האירועים במסכת הטרדות של בני משפחת אבו חיה בידי חיילים בחברון בחודש אפריל 2015. בתאריך 6.4.15 עיכבו חיילים את מאהר אבו חיה, בן 14, באזור מגוריו. החיילים, שניסו ככל הנראה לתפוס צעירים שיידו אבנים, האשימו את מאהר כי היה אחד מהם. לאחר שמאה... (plus)

اعتراض مردم اکباتان به ساخت دارالقرآن در زمین های غصبی


سه شنبه 26 مه 2015 شیما شهرابی

اعتراض مردم اکباتان به ساخت دارالقرآن در زمین های غصبی

"گر تو پیش آری به فضل خویش دست / برگشایی هر گره کایام بست."این بیت شعر بند پایانی فراخوان حضور ارام مردم اکباتان در اعتراض به ساخت دارالقرآن به جای فضای سبز است. آنها قرار است امروز برای اعتراض ساعت هفت شب در بازارچه کوثر بین بلوک‌های 15 و 16  جمع شوند. در فراخوانی که در فضای مجازی منتشر شده، نوشته: "از تمامی اهالی محترم شهرک اکباتان دعوت می‌گردد بنا به وظیفه همسایگی و عشق به محیط زندگی خود در این حضور آرام مسئولانه شرکت نمایند."
این اولین باری نیست که اهالی شهرک اکباتان  به موضوع ساخت دارالقران در زمین‌های مشاع فضای سبز فاز دو  شهرک اکباتان، اعتراض می‌کنند. پیش از این آنها، نامه‌ای با بیست و پنج هزار امضا برای توقف ساخت دارالقران به شورای شهر رسانده بودند. ماه پیش مقابل ساختمان شهرداری در خیابان بهشت تجمع کردند و بارها مقابل ساختمانی که این روزها دیوارکشی‌اش هم اتمام یافته، جمع شده‌اند و اعتراض کرده‌اند. بارها به شهرداری و شورای شهر نامه نوشته‌اند و دست آخر به دیوان عدالت اداری اعتراض کرده‌اند.
خانم موسوی بیشتر از بیست سال است که در بلوک 19 فاز دو شهرک اکباتان زندگی می‌کند. ساختمان دارالقران درست رو به روی بلوک آنها ساخته شده است. او به «ایران وایر» می‌گوید: "این ساختمان در زمین‌های مشاعی شهرک اکباتان که متعلق به فضای سبز است، ساخته شده. این زمین‌ها جزو مشاعات است. اینها که می‌خواهند دارالقرآن بنا کنند و حرف از دین می‌زنند، باید بدانند که این زمین‌ها غصبی است و انجام هر کاری در زمین غصبی حرام است.»
عید فطر سال گذشته کلنگ احداث این دارالقران روی زمین خورده است. از زمانی که کارگران مشغول به کار می‌شوند، اهالی اکباتان بارها درباره ساخت وساز پرس‌ وجو کرده‌اند اما جوابی نشنیده‌اند. سمیه بیست و چهار ساله است و همه‌ عمرش را در شهرک اکباتان گذرانده، او می‌گوید: "اول که هر چه پرس وجو می‌کردند جوابی نمی‌دادند اما وقتی اسکلت ساختمان را زدند. رویش پارچه‌ای نصب کردند و نوشتند که به درخواست جوانان مومن و متعهد به زودی در این مکان دارالقرآن افتتاح می‌شود."
پیگیری اهالی اکباتان از همان زمان آغاز می‌شود: "قبل از هرچیز این زمین‌ها متعلق به فضای سبز است و اهالی اکباتان دوست ندارند با ساخت و سازهای بی مورد، شکل شهرک را تغییر دهند." اهالی اکباتان همان وقت تصمیم می‌گیرند به تغییر کاربری زمین‌های فضای سبز شهرک اعتراض کنند. آنها به سخن آیت الله خامنه‌ای؛ رهبر ایران استناد می‌کنند و بنر دیگری روی اسکلت ساختمان نصب می‌کنند. روی بنر نوشته شده: "تخریب فضای سبز به فرمان مقام معظم رهبری حتی به بهانه ساخت حوزه علمیه جایز نیست."
این ساختمان در دو طبقه احداث شده و بسیاری از ساکنان با اشا ره به این موضوع که  پس از تاسیس دارالقران احتمالا یکی از طبقات این ساختمان به حالت تجاری در می‌اید و باعث شلوغی و ازدحام جمعیت در این مکان می‌شود، اعتراض کرده بودند. سمیه می‌گوید: «بعد از اینکه این موضوع توسط اهالی مطرح شد، بنر دیگری روی ساختمان نصب شد که روی آن نوشته بود: «ساختمان دارالقران و مجموعه فرهنگی در دو طبقه جهت امور فرهنگی و مذهبی توسط جوانان شهرک و باهزینه مردمی و به صورت کاملا قانونی برای استفاده عموم احداث می‌شود و به هیچ عنوان تجاری نمی‌باشد.» روی بنر نصب شده نام هیئت عشاق المهدی اکباتان به عنوان متولی نوشته شده است.
خانواده سمیه یکی از کسانی هستند که این موضع را پیگری کرده‌اند. به نمایندگی از همسایگان به شورای شهر و شهرداری رفته‌اند و از تغییر کاربری زمین شکایت کرده‌اند. سمیه می‌گوید: "بعضی از مسئولان با اینکه تغییر کاربری زمین‌های مشاع را غیر قانونی دانستند اما گفته بودند این کار از این جهت انجام شده که شهرک اکباتان کمبود فضای فرهنگی و مذهبی دارد." او معتقد است که این حرف به هیچ وجه درست نیست و می‌گوید: "در شهرک اکباتان سه مسجد بزرگ واقع شده است. مسجد بعثت در فاز یک، مسجد جامع در فاز دو و مسجد رضا در فاز سه شهرک اکباتان قرار دارد."
او با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با مسئولان می‌گوید:"حتی یکبار که  نمایندگان اهالی اکباتان با مجتبی عبداللهی، معاون خدمات شهری شهردار تهران دیدار داشتند. آقای عبدالهی وعده دادند که این پروژه متوقف می‌شود اما همان روز و چند ساعت بعد دیدیم که کارگران مشغول گچ‌کاری ساختمان هستند. یکبار هم برای یکی دو روز کار متوقف شد و همه اهالی خوشحال بودند که اعتراضات نتیجه داده اما دوباره کار ادامه پیدا کرد."
همین موضوع اهالی اکباتان را آنقدر عصبانی می‌کند که به سمت ساختمان می‌روند و بنرها را می‌کنند. نیما یکی دیگر از اهالی شهرک اکباتان است که آنروز را به خاطر دارد. او به «ایران وایر» می‌گوید: "مردم به سمت ساختمان رفتند و بنری را که از طرف هیات عشاق المهدی نصب شده بود، کندند. مردم خسارتی به ساختمان وارد نکردند، فقط می‌خواستند به این صورت اعتراضشان را نسبت به این موضوع نشان دهند. این فیلم اواخر فروردین ماه با عنوان حمله به دارالقران و حسینیه در تهران روی خروجی سایت تصمیم نیوز قرار گرفت.
نیما می‌گوید: "مردم فقط بنر را از روی ساختمان کندند اما برخی از سایت‌ها نوشتند که چون روی بنر اسم عشاق المهدی آمده بوده به ائمه بی احترامی شده، در حالی که من اصلا بی حرمتی ندیدم."  او معتقد است آنان مکان مناسبی را برای ساخت و ساز  انتخاب نکرده‌اند. او می‌گوید: "اصلا به غیر از این که زمین جزو مشاعات است و فضای سبز،این جا که ساختمان ساخته شده، درست سرپیچ است و اصلا جای پارک ماشین نیست. همین الان هم مشکل پارک وجود دارد."
پیشتر سید مصطفی صادقی یکی از متولیان هیئت عشاق المهدی و ساخت دارالقران به خبرگزاری قران گفته بود: "مجوز فعالیت این دارالقرآن از شهرداری دریافت شده و حتی زمین آن نیز از سوی شهرداری در اختیار این مرکز قرار گرفته است." او توضیح داده که کلاس‌های این دارالقرآن در گذشته، به دلیل اینکه دارای مکان مشخصی نبوده، در مدرسه‌ «عموییان» برپا می‌شده و مکان فعلی توسط شهرداری در فاز 2، بلوک 19 جهت احداث این دارالقرآن در نظر گرفته شد تا شهرک‌‌نشینان نیز بتوانند به راحتی و به سهولت در کلاس‌های قرآن حضور داشته باشند.
امروز اهالی اکباتان بار دیگر دور هم جمع می‌شوند تا صدای خود را به گوش مسئولان برسانند. نیما می‌گوید: "برای مردم شهرک فرق ندارد که این ساختمانی که ساخته می‌شود چه کاربردی دارد. آنها معتقدند در زمین‌های مشاع  نباید ساختمانی احداث شود. ما فضای سبز خودمان را می‌خواهیم. نه مدرسه می‌خواهیم نه دارالقران و نه استادیوم."

گور دسته جمعى

مادر ستار در بیمارستان