02.01.1391دانشجو نیوز: جمعی از هم کلاسی ها و هم دانشگاهيان کيانوش آسا، امروز ٢٩ اسفند، همزمان با سالروز تولد وی (٢٩ اسفند ١٣٦٢) با صعود به يکی از ارتفاعات شمال تهران ياد و خاطره ی اين شهيد راه آزادی را گرامی داشتند. اين دانشجويان با تهيه کيک تولد و شمع عدد ٢٨، سومين تولد کيانوش پس از فراغش را گرامی داشتند.
به گزارش دانشجونيوز، در دو سال گذشته نيز مراسم تولد کيانوش آسا از طرف خانواده، دوستان و هم دانشگاهيان وی به طرق مختلف گرامی داشته شده است. از آن جمله برگزاری مراسم تولد در اسفند ٨٨ در پارک شهيد کيانوش آسا توسط دانشجويان سبز دانشگاه علم و صنعت بود که با برخورد نيروی حراست دانشگاه و احضار افراد شرکت کننده به کميته انضباطی همراه بود. سال گذشته نيز دانشجويان با قرار دادن پوستر های کيانوش و روشن کردن شمع و چسباندن برچسب در سطح دانشگاه اين روز را گرامی داشتند.
کيانوش آسا دانشجوی نخبه ی مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی شيمی دانشگاه علم و صنعت بود که در جريان حوادث پس از انتخابات ٢٢ خرداد ٨٨ و در پی شرکت در تظاهرات ميليونی ٢۵ خرداد آن سال، به ضرب دو گلوله جان خود را از دست داد. وی تحصيلات کارشناسی خود را در دانشگاه رازی کرمانشاه گذراند و علاوه بر موفقيت های علمی، عضو گروه کوهنوردی دانشگاه علم و صنعت و همچنين عضو جبهه ی صلح سبز کرمانشاه بوده و به فعاليت های زيست محيطی و بشردوستانه نيز می پرداخت.
نزدیک به ۸۰ کنسولگری کشورهای خارجی در اربیل پایتخت کردستان وجود دارند. کردستان عراق از لحاظ داشتن امنیت نسبت به بقیه عراق قابل مقایسه نیست. گروه زیادی از مسیحیان بغداد هم به علت تهدید و ترور گروههای تندروی اسلامی گریخته اند و در کردستان عراق زندگی میکنند. سرمایگ گذاری شرکتهای خارجی در آقلیم کردستان عراق و فروش نفت تاثیر بسیار مثبتی بر اقتصاد کردستان گذاشته است. چند سال پیش ترکیه کردستان عراق را تهدید به جنگ میکرد اما چند ماه پیش نخست وزیر ترکیه در سفری رسمی به کردستان عراق قرردادهای اقتصادی و تجاری زیادی را امضا کردند. امروز در کردستان عراق زندانی سیاسی وجود ندارد و قوانین سنگسار، دست بریدن و شلاق زدن هم همینطور. امروز دانشگاهای اربیل و سلیمانیه با دانشگاهای معتبر غربی همکاری دارند. یک دانشگاه معتبر آمریکائی هم در سلیمانیه افتتاح شده است. با تمام این تفاصیل مشکلات و کمبودهای هم وجود دارند و این را نمیشود انکار کرد. در رابطه با قتلهای ناموسی هم حکومت اقلیم کردستان برای پیشگیری از این تراژدیها از طریق اطلاع دادن و آموزش توسط نهادهای حقوق بشر، سازمان زنان، مراجع دینی، جامعه شناسان و روانشناسان, و برخورد قضای با خاطیان توسط پلیس و مراجع قضای پروژههای را دنبال میکنند. امروز کردستان عراق آمار این قتلها را میدهد اما در زمان صدام مگر آمار معنای داشت. در دوران صدام حسین مگر شهروندان عراق حق رأی دادن را داشتند تا فرهنگ آمار دهی نقشی داشته باشد?!