حملات تروریستی مرگبار اسپانیا دستکم ۱۴ کشته و بیش از ۱۰۰ مجروح بر جای گذاشت. این حملات پنجشنبه ۱۷ اوت در بارسلون و شهر کوچک کمبرلیز صورت گرفتند. شماری از سیاستمداران و شخصیتهای فرهنگی و ورزشی جهان پس از انتشار اخبار مربوط به این حملات تروریستی با ارسال پیام تسلیت نسبت به آن واکنش نشان دادند.
تماس تلفنی مرکل
صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، حملات تروریستی اسپانیا را محکوم کرد. او در تماس تلفنی با ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا، از طرف مردم آلمان با مردم آن کشور ابراز همدردی کرد.
مرکل در این تماس یادآوری کرد که آلمان و اسپانیا در مبارزه با "قاتلان" متحد هستند و با عزمی راسخ مانع از آن خواهند شد که این افراد بر نحوه زندگی شهروندانشان تاثیر نهند.
مرکل گفت بارسلون دقیقا جلوهای گویا از راه و رسم زندگی در جهان آزاد است. صدراعظم آلمان تاکید کرد که «تروریسم میتواند لحظاتی غمافزا برای ما پدید آورد، اما هرگز نمیتواند بر ما غلبه کند.»
توییت وزیر امور خارجه آلمان
زیگمار گابریل، وزیر امورخارجه آلمان نیز با انتشار یک توییت مراتب همدردی خود را با مردم و دولت اسپانیا اعلام کرد.
گابریل در این توییت نوشته است: «من از شنیدن خبر حملات تروریستی بارسلون عمیقا متاثر شدم. ما با قربانیان، دوستان و خویشاوندان آنها ابراز همدردی میکنیم. ما در این لحظه دشوار با تمام وجود در کنار دوستان اسپانیایی خود ایستادهایم. ما در کنار هم هستیم، ما در برابر تروریسم زانو خم نخواهیم کرد و به آنها اجازه نخواهیم داد بین ما شکاف بیاندازند.»
پیام تسلیت لاریجانی
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران با ارسال پیام، به رئیس کنگره نمایندگان و رئیس مجلس سنای اسپانیا تسلیت گفت.
لاریجانی از جمله نوشت: «اینگونه اقدامات غیرانسانی، بیانگر گسترش ناامنی، خشونت و تروریسم کور در دنیای امروز است که ضرورت اتفاق نظر جهانی برای مقابله قاطع با آن را روشنتر میسازد.»
رئیس مجلس ایران بدون ذکر نام، "کشورهای صاحب ثروت و قدرت" را مسئول این حملات معرفی کرد و گفت: «این وقایع حاصل حمایتهای ناصحیح برخی کشورهای صاحب ثروت و قدرت از گروههای تروریستی و افراطی است که امیدوارم وجدان خفته آنان بیدار گشته و دست از حمایت خود بردارند.»
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هم اقدامات تروریستی و ضد انسانی در بارسلون را محکوم و با دولت، مردم و خانواده قربانیان این حملات ابراز همدردی کرد.
توییتهای جنجالی ترامپ
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره حملات تروریستی اسپانیا دو توییت منتشر کرد. در توییت اول، او این حملات را محکوم کرد و با خانواده قربانیان و مردم اسپانیا ابراز همدردی نمود.
اما کمی پس از آن توییت دومی منتشر کرد که بار دیگر جنجال برانگیخت. در توییت دوم، ترامپ از نیروهای امنیتی اسپانیا خواسته بود، رفتار ژنرال پرشینگ را الگوی خود قرار داده و به این ترتیب، به تروریسم اسلامی پایان دهند.
الگوی رفتار پرشینگ برگرفته از "افسانهای" است که بر اساس آن گویا این ژنرال آمریکایی در اوایل قرن بیستم شماری از زندانیان مسلمان در فیلیپین را با گلولههای آغشته به خون خوک تیرباران کرده است. انتشار این توییت واکنشهای تندی در آمریکا و دیگر نقاط جهان در پی داشته است.
ابراز همدردی نمایندگان ادیان
پاپ فرانسیس و دیگر چهرههای مذهبی نیز نسبت به حمله تروریستی بارسلون ابراز تاسف کردند. سخنگوی واتیکان، گرگ بورکه اعلام کرد که خبر حمله تروریستی بارسلون به شدت باعث نگرانی رهبر کاتولیکهای جهان شده است.
جامعه مسلمانان احمدیه آلمان نیز حمله تروریستی بارسلون را محکوم کرد. در عین حال، کنفرانس اسقفهای اسپانیا نیز حمله تروریستی بارسلون را "اقدامی زبونانه" خواند.
آنتونیو گوترش، مسی و رونالدو
دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، حمله تروریستی بارسلون را "قهری ننگین" خواند و گفت: «سازمان ملل در همبستگی و در مبارزه علیه تروریسم و افراطگرایی خشونتبار در کنار دولت اسپانیا ایستاده است.»
لیونل مسی و همچنین کریستیانو رونالدو نیز با قربانیان حمله تروریستی بارسلون ابراز همدردی کردند. دو باشگاه رآل مادرید و بارسلونا نیز پیامهای مشابهی از جمله خطاب به شهروندان بارسلون دادهاند.
-
گزارش تصویری از مرگبارترین حملات تروریستی اسلامگرایان در اروپا
بار دیگر اسپانیا، بارسلون (۱۷ اوت ۲۰۱۷)
مردی با یک خودروی ون شمار زیادی از مردم را در محله توریستی "رامبلا" در بارسلون زیر گرفت. در حمله بارسلون ۱۳ نفر کشته شدند و تعداد مجروحان بیش از ۱۰۰ نفر اعلام شده است. تنها چند ساعت پس از حادثه مرگبار بارسلون، حمله مشابهی در شهر کوچک کمبریلز واقع در حدود ۱۰۰ کیلومتری جنوب مرکز ایالت کاتالونیا رخ داد.