- چهارشنبه 11 ژانويه 2012 - 21 دی 1390
انفجار بمب در تهران دست کم یک کشته برجای گذاشته و به گفته برخی مقامات و رسانه های حکومتی، فرد مقتول با تاسیسات هسته ای ایران مرتبط بوده است.
روز چهارشنبه، ۲۱ دی (۱۱ ژانویه)، خبرگزاری های داخلی ایران گزارش کردند که در انفجاری که حدود ساعت ۸:۳۰ دقیقه بامداد به وقت محلی، در میدان گل، ابتدای خیابان گل نبی، واقع در منطقه خیابان سید خندان در تهران روی داد، فردی به نام مصطفی احمدی روشن کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.ساعاتی بعد، خبرگزاری فارس گزارش کرد که یکی از زخمی های این انفجار نیز در بیمارستان جان داده است.
خبرگزاری فارس، عامل انفجار را یک بمب مغناطیسی گزارش کرد که در سمت در راننده، به بدنه یک دستگاه اتومبیل پژو ۴۰۵ چسبانده و سپس منفجر شد.
ظاهرا این بمب مغناطیسی را یک موتور سوار به بدنه اتومبیل چسباند و از محل گریخت.
این اتومبیل حامل فرد مقتول بوده و به گفته خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - یکی از زخمی های این انفجار یک رهگذر هشتاد و پنج ساله و نفر دیگر سرنشین اتومبیل بمب گذاری شده بوده اند که به بیمارستان انتقال یافتند.
در نخستین گزارش در مورد این حادثه، تلویزیون انگلیسی زبان پرس تی وی، متعلق به دولت ایران، در یک خبر فوری گفته بود که "در بمب گذاری در شمال تهران، یک استاد دانشگاه کشته شده است."
ساعاتی بعد، خبرگزاری فارس به نقل از یکی از همکاران مصطفی احمدی روشن نوشت که فرد کشته شده با او در "یک پروژه مشترک در خصوص ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گاز" فعالیت می کرده است اما در این گزارش، به تدریس آقای احمدی روشن در دانشگاه اشاره ای نشده است.
به گفته این منبع خبری، مقتول این حادثه در سال ۱۳۷۷ تحصیل در رشته مهندسی شیمی را در دانشگاه صنعتی شریف در تهران آغاز کرد و در سال تحصیلی ۸۲-۱۳۸۱ از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
پیشتر، خبرگزاری فارس گفته بود که مصطفی احمدی روشن، متولد ۱۳۵۸، در رشته نفت از دانشگاه شریف فارغ التحصیل شده بود.
به نوشته فارس، مصطفی احمدی روشن متاهل بود و همسرش نیز در مرحله کارشناسی ارشد رشته شیمی در دانشگاه شریف تحصیل می کند.
صدای شما
در بیانیه دانشگاه صنعتی شریف آمده است که مصطفی احمدی روشن، در سال ۱۳۸۰ در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها همکاری داشت و هنگام ترور، "معاون بازرگانی سایت [غنی سازی اورانیوم در] نطنز بود."
ترور برای 'کاهش مشارکت در انتخابات'
در مورد انگیزه و عوامل این بمب گذاری، خبرگزاری فارس به نقل از صفرعلی براتلو، دبیر شورای تامین استان تهران، نوشته است که بمب مغناطیسی به کار رفته در انفجار خودرو پژو، از نوع بمب هایی بوده است که "قبلا نیز برای ترور دانشمندان از آنها استفاده می شده و در واقع کار صهیونیست هاست."اشاره آقای براتلو به ترور مجید شهریاری و ترور نافرجام فریدون عباسی، استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی است که در آذر سال ۱۳۸۹ روی داد و مقامات جمهوری اسلامی آن را به توطئه خارجی برای جلوگیری از پیشرفت برنامه های هسته ای ایران نسبت دادند.
در برخی گزارش های مربوط به این دو انفجار نیز آمده بود که افراد موتور سوار با نزدیک شدن به خودروهای حامل مجید شهریاری و فریدون عباسی، بمب های مغناطیسی را به بدنه اتومبیل ها چسباندند و از محل گریختند.
با اینهمه، این بار دبیر شورای تامین استان تهران انگیزه ترور اخیر را جلوگیری از پیشرفت علمی اتمی ایران تلقی نکرده است.
وی گفته است که "مردم باید بیشتر در صحنه حضور یابند" و قول داده که شورای تامین تهران به موضوع بمب گذاری روز چهارشنبه رسیدگی می کند.
حسین ابراهیمی، نایب رئیس مجلس هم هدف از بمب گذاری روز چهارشنبه را تلاش برای کاهش حضور مردم در پای صندوق های اخذ رای و "توطئه امنیتی کردن فضای انتخابات با هدف کاهش مشارکت مردم" توصیف کرده است.
به نوشته فارس، آقای ابراهیمی با اشاره به حادثه تروریستی که صبح چهارشنبه در حوالی میدان کتابی منجر به کشته شدن مصطفی احمدی روشن، فارغ التحصیل کارشناسی نفت از دانشگاه شریف شد، گفته است که "مدعیان دموکراسی و حقوق بشر، برای مقابله با ایران، اقدام به ترور دانشمندان ایرانی می کنند."
همچنین خبرگزاری ایرنا گزارش کرده است که شهاب الدین صدر، نایب رئیس دوم مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه و در حالیکه نمایندگان علیه آمریکا و اسرائیل و مجاهدین خلق شعار می دادند، گفت که "جنایتکاران خود فروخته و مزدوران استکبار جهانی، یکی دیگر از اساتید برجسته کشور را به شهادت رساندند" و تاکید کرد که "این ترورهای کور ایادی آمریکا و اسرائیل هیچ تاثیری بر حرکت ملت ما ندارد."
این خبرگزاری در مورد جزئیات این حادثه نیز گفته است که نیروهای انتظامی خودروی بمب گذاری شده را برای بررسی از محل انفجار انتقال دادند و بازپرس ویژه قتل نیز برای تحقیق در مورد این حادثه در محل حضور یافته است.
ترور برای 'جلوگیری از پیشرفت هسته ای'
متهم کردن کشورهای خارجی به قتل استادان و کارشناسان ایرانی برای جلوگیری از پیشرفت هسته ای این کشور هنگام ترور مسعود علی محمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، به طور وسیع به نقل از برخی مقامات حکومتی در رسانه های داخل ایران منعکس شد.روز ۲۲ آذرماه سال ۱۳۸۸، آقای علی محمدی هنگام خروج از محل سکونت خود در شمال تهران، در اثر انفجار یک بمب با قدرت انفجاری زیاد که ظاهرا در یک موتور سیکلت جاسازی شده بود جان خود را از دست داد.
ترور مسعود علی محمدی با نا آرامی های گسترده پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و مقابله خشونت آمیز ماموران امنیتی با معترضان همزمان بود و در آن زمان، برخی از منابع مخالف حکومت، این اقدام را با گرایش های سیاسی این استاد دانشگاه نامرتبط ندانستند.
در مقابل، رسانه ها و مقامات حکومتی، این استاد دانشگاه را فردی متعهد به حکومت و "بسیجی" توصیف کردند و اگرچه ظاهرا فعالیت های مسعود علی محمدی ارتباطی با برنامه های هسته ای نداشت، گفتند که قتل او به دستور اسرائیل و کشورهای غربی و با هدف جلوگیری از پیشرفت این برنامه ها صورت گرفته است.
رسانه های حکومتی بعدها با معرفی فردی به عنوان عامل این ترور، اعترافات او حاوی ارتباط با دستگاه های اطلاعاتی اسرائیل را هم از تلویزیون دولتی پخش کردند.
در روز ۸ آذر سال ۱۳۸۹ و حدود یک سال بعد از ترور مسعود علی محمدی، مجید شهریاری، استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی (ملی) تهران هم ظاهرا در اثر انفجار یک بمب مغناطیسی که به اتومبیل پژو ۴۰۵ او چسبانده شده بود در نزدیکی این دانشگاه کشته شد.
در همان روز، انفجار دیگری در حوالی همین محل گزارش شد که ظاهرا هدف از آن، ترور فریدون عباسی دوانی، از استادان فیزیک دانشگاه شهید بهشتی بود اما این توطئه ترور به نتیجه نرسید.
مقامات جمهوری اسلامی این دو بمب گذاری را به سرویس های اطلاعاتی غربی و سایر مخالفان و دشمنان حکومت نسبت دادند و آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل را هم متهم کردند که با افشا و انتشار اسامی دست اندرکاران فعالیت های هسته ای ایران، باعث شناسایی و ترور آنان می شوند.
با اینهمه، از میان افراد ترور شده، تنها نام فریدون عباسی دوانی، که در حال حاضر ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را برعهده دارد، در فهرست افراد تحت تحریم شورای امنیت دیده می شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر