- گزارش دیگری از سفر رهبر کومله به واشنگتن!۷ فروردین ۱۳۸۹ admin
آقای مهتدی، که سال گذشته در وزارت امور خارجه و دیگر آژانس[!!؟]های دولتی با مقامات آمریکایی ملاقات کرده است، میگوید هنگامی که او عملیات حزبش در داخل ایران را تشریح میکند و التماس حمایت علنی دارد، تنها چیزی که دریافت میکند تکان تأییدآمیز سر است. او میگوید: «در مورد اپوزیسیون ایرانی، یا اپوزیسیون کرد در ایران، هیچ استراتژی روشنی وجود ندارد. آنها قدری همدردی با ما نشان میدهند. آنها شروع به گفتن علنی چیزهایی در باره گروههای قومی و زنان کرده اند، اما هیچ استراتژی رسمی وجود ندارد. ما هنوز نمیدانیم ایالات متحده میخواهد با این رژیم چه کار کند؟»
تارنگاشت عدالت
منبع: نیویورک سان، ۱٨ مه ۲۰۰٧
گزارشگر: الی لیک
برگردان: ع. سهند
۵ فروردین ۱۳۸۹
رهبر اپوزیسیون کرد ایرانی خواهان استراتژی روشن ایالات متحده است
زرگوئز، عراق- رهبر اپوزیسیون کرد ایرانی از پایگاه کوهستانی خود در ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران میگوید: «آمریکاییها او را گیج کرده اند.» عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان ایران، رُک و راست پرسید: «سیاست آمریکا در قبال ایران چیست؟»
آقای مهتدی، که سال گذشته در وزارت امور خارجه و دیگر آژانس[!!؟]های دولتی با مقامات آمریکایی ملاقات کرده است، میگوید هنگامی که او عملیات حزبش در داخل ایران را تشریح میکند و التماس حمایت علنی دارد، تنها چیزی که دریافت میکند تکان تأییدآمیز سر است. او میگوید: «در مورد اپوزیسیون ایرانی، یا اپوزیسیون کرد در ایران، هیچ استراتژی روشنی وجود ندارد. آنها قدری همدردی با ما نشان میدهند. آنها شروع به گفتن علنی چیزهایی در باره گروههای قومی و زنان کرده اند، اما هیچ استراتژی رسمی وجود ندارد. ما هنوز نمیدانیم ایالات متحده میخواهد با این رژیم چه کار کند؟»
پرسشهای آقای مهتدی، که حزب کومله وی یکی از چهار حزب کردی است که در حال حاضر در ایران سازماندهی میکنند، احتمالاً سخنگویان دولت بوش- و منتقدین آن- را متعجب خواهد کرد. خود پرزیدنت در سال ۲۰۰۶ اعلام کرد دهها میلیون دلار را برای کمک به گروههای اوپزیسیون ایرانی اختصاص داده است و دفتر ویژهای را در دوبی برای تعقیب فعالیتهای رژیم ایران باز کرده است. در عین حال، سیمون هرش در نیویورک تایمز پیرامون ارتباط آمریکاییها با برخی گروههای قومی ایران گزارش داده است. در ماه مارس، شبکه ABC گزارشی داشت پیرامون ارتباطات آمریکا با شورشیان بلوچ در ایران که مسؤول انفجار اتوبوس حامل اعضای سپاه انقلاب اسلامی قلمداد میشوند.
آقای مهتدی میگوید گروه او، شامل ٨۰۰ عضو مسلح و یک شاخه مسالمتجو که عمدتاً بر سازمان حزب و تبلیغات تمرکز دارد، انتظار ندارد که آمریکا به ایران حمله کند یا حتا [به کومله] کمک نظامی کند- آن طور که احزاب اپوزیسیون عراقی در دهه ۱٩٩۰ کردند. او میگوید: «ما انتظار حمله نداریم. ما میگوییم کمک به احزاب ایرانی که برای دمکراسی و تغییر رژیم میجنگند برای ما و برای آمریکاییها خوب است.»
به نظر میرسد رییسجمهور حداقل در حرف موافق باشد. او از سال ۲۰۰۳ قول داده است مادام که ایرانیها برای حقوق سیاسی خود به پا خیزند، آمریکا در کنار آنها خواهد ایستاد. اما این پشتییانی لفظی با پروندهای از مذاکرات خصوصی و عمومی با نمایندگان رژیم ایران، به ویژه در ارتباط با عراق، همراه بوده است. این هفته، ایرانیان بر سر روزهای مشخص ملاقات با همتایان آمریکایی خود برای بررسی امنیت عراق، موافقت کردند. ماه گذشته، ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده نیروهای ائتلاف در عراق، نیروهای قدس ایران را به هدایت عملیات ربایش و قتل پنج سرباز آمریکایی در نزدیکی شهر مقدس کربلا، متهم کرد.
کمک خواستن آقای مهتدی از آمریکا، از اصلاحطلبان ایرانی و گروههای دانشجویی در تهران که از یک همهپرسی قانونی- با هدف محو قدرت بدون کنترلی که رهبر و شورای نگهبان در قم بر دادگاهها، نیروهای نظامی و قوه مقننه کشور اعمال میکنند- حمایت کرده اند، فاصله میگیرد. همانطور که «نیویورک سان» قبل از اولین سفر اکبر گنچی به آمریکا گزارش داد، [این] نویسنده ناراضی به طور مشخص خواست که آمریکا هیچ از او حمایت نکند، زیرا هر کمک آمریکا به مرگ رفقای او منجر خواهد شد. آقای گنجی هنوز به ایران بازنگشته است.
اما، حمایتی که آقای مهتدی از آمریکا میخواهد مشروط است. مثلاً، او نمیخواهد به عنوان چماقی برای آزار رژیم مورد استفاده قرار گیرد. او میگوید: «بهتر است که حمایت علناً اعلام شود. این از نظر کمک به مردم ایران، یک استراتژی قابل توجیه است. ایرانیان سزاوار یک رژیم بهتری هستند. ایرانیان سزاوار یک دولت دمکراتیک هستند.»
در داخل یک پایگاه در حاشیه کوههای قرهداغ، عملیات حزب کومله محقر به نظر میرسد. چند تریلر، آب لولهکشی، فضایی برای آموزش نظامی، و حتا یک محل بازی برای کودکان وجود دارد که نردهای دور آن را احاطه کرده است. آقای مهتدی میگوید، پول مخارج زندگی از دولت منطقه کردستان میآید، که از گروه و از حزب دمکرات کردستان ایران خواسته است، از دست زدن به عملیات نظامی در داخل ایران اجتناب نمایند. آقای مهتدی میگوید او به خواست میزبانان خود احترام میگذارد و تلاشهای گروه خود را بر ایجاد هستۀ سیاسی در داخل مناطق کردستان، که او تخمین میزند ۱۰ میلیون کرد ایرانی در آنجا زندگی میکنند، متمرکز کرده است.
آقای مهتدی میگوید عملیات گروه در ایران، همچنین یک ایستگاه تلویزیون ماهوارهای واقع در سوئد، از طریق کمکهای مالی خصوصی از داخل ایران و از کردهای ساکن اروپا و آمریکا تأمین میشود. او میگوید بخشی از استراتژی کردی در ایران این است که با دیگر گروههای قومی، مانند اعراب اهواز، بلوچها، و آذریها ائتلافهایی تشکیل شود.*
در این مورد، آقای مهتدی هوادار تجزیهطلبی کردها نیست، موضوع حساسی که بسیاری را در اپوزیسیون ایرانی از ایجاد روابط نزدیک با کردها باز داشته است. او میگوید: «ما به بسیج مردم از طریق اعتراضات گسترده اعتقاد داریم. موقعی که زمان برای مبارزه مسلحانه مناسب باشد، به شرطی که بخشی از یک مبارزه سیاسی باشد، ما آن را در نظر خواهیم گرفت.»
حزب کومله وابسته به انترناسیونال سوسیالیستی Socialist International بوده است. اما آقای مهتدی میگوید چپ اروپایی به ویژه برای هدف او کار کمی کرده است. او میگوید: «از طرف رفقای اروپایی ما هرگز یک استراتژی روشن در باره اپوزیسیون ایرانی یا اپوزیسیون کرد وجود نداشته است.»
آقای مهتدی در آخر مصاحبه با «سان» [که یکی از نشریات نئوکانهای آمریکا است. مترجم] میگوید او اکنون فکر میکند با خدایان انتقام از سوسیالیسم- نومحافظهکاران واشنگتن- برخی چیزهای مشترک دارد. او میگوید «ما با نئوکانها برخی چیزهای مشترک داریم. ما هر دو به دمکراتیزه کردن کل خاورمیانه اعتقاد داریم.»
http://www.nysun.com/foreign/kurdish-iranian-opposition-leader-seeks-clear/54773/
* حدود چهار سال پیش در خرداد ۱۳٨۵ (ژوئن ۲۰۰۶) آقای مهتدی در کنگره ایالات متحده آمریکا در نشستی که از طرف گروه «حقوق بشر کنگره» آمریکا، به ریاست فرانک ولف (جمهوریخواه) و تام لانتوس (دمکرات)، و «دیدهبان حقوق بشر کردستان» برگزار شد، در کنار دیگر اعضای به اصطلاح «کنگره ملیتهای ایرانی برای یک ایران فدرال» شرکت کرد و برای پیشبرد این ایده خواهان کمک آمریکا شد. برای اطلاع بیشتر به مطلب «اقلیتهای قومی ایران برای سرنگون کردن رژیم ایران به دنبال کمک ایالات متحده هستند» در نشانی زیر نگاه کنید. ترجمه فارسی این مطلب نیز در اختیار خوانندگان گرامی قرار خواهد گرفت:
http://www.niacouncil.org/index.php?Itemid=2&id=400&option=com_content&task=view
***
برای شنیدن سخنان آقای محمد امیدوار و مقایسه آن با دیدگاه آقای مصری نماینده حزب کومله به نشانی زیر مراجعه نمایید:
http://www.anjomanesokhan-iran.com/?q=node/193
******************
۷ فروردین ۱۳۸۹
گزارش دیگری از سفر رهبر کومله به واشنگتن!
کنسرسیومی از رهبران سیاسی اپوزیسیون قومی از ایران خواستار حمایت فعال ایالات متحده علیه دولت ایران شد. دکتر رؤیا طلوعی، یک سخنگوی اپوزیسیون بنیانگذار «سازمان حقوق بشر زنان کردستان ایران» گفت: «جهان بینالمللی باید به ما کمک کند رژیم را از طریقی مسالمتآمیز سرنگون کنیم.» هر شرکت کننده پیرامون تعدی به حقوق بشر در جمهوری اسلامی گزارش داد و برای تغییر رژیم و فدرال کردن ایران ابراز حمایت کرد، گرچه آنها پشت دعوت به یک انقلاب خشونتبار باقی ماندند.
تارنگاشت عدالت
منبع: شورای ملی آمریکایی ایرانی، ۶ ژوئن ۲۰۰۶
نویسندگان: شروین بلوریان و بیلی دُوم
برگردان: ع. سهند
اقلیتهای قومی ایران برای سرنگون کردن رژیم ایران به دنبال کمک ایالات متحده هستند
واشنگتن، دی.سی- امروز در واشنگتن، کنسرسیومی از رهبران سیاسی اپوزیسیون قومی از ایران خواستار حمایت فعال ایالات متحده علیه دولت ایران شد. دکتر رؤیا طلوعی، یک سخنگوی اپوزیسیون بنیانگذار «سازمان حقوق بشر زنان کردستان ایران» گفت: «جهان بینالمللی باید به ما کمک کند رژیم را از طریقی مسالمتآمیز سرنگون کنیم.» هر شرکت کننده پیرامون تعدی به حقوق بشر در جمهوری اسلامی گزارش داد و برای تغییر رژیم و فدرال کردن ایران ابراز حمایت کرد، گرچه آنها پشت دعوت به یک انقلاب خشونتبار باقی ماندند. هیأت که از سخنگویان برای گروههای تبعیدی کرد، آذری و عرب تشکیل میشد، خطاب به پرسنل کنگره، جملگی خواهان حمایت خارجی و داخلی برای پایان دادن به چیزی شدند که یکی از اعضای هیأت آن را به عنوان ٨۰ سال «نسلکشی سیستماتیک فرهنگی» اکثریت فارس ایران توصیف کرد.
مصطفی حجری، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، اظهار کرد که مردم ایران اکنون گروگان رژیم کنونی هستند. حجری گفت که رژیم ایران حقوق مدنی ابتدایی کردها را نادیده میگیرد.
آقای عبدالله مهتدی، رهبر حزب کومله کردستان ایران توضیح داد کردها اولین کسانی بودند که بعد از انقلاب در سال ۱٩٧٩ در مقابل رژیم ایستادند، و نتیجتاً بیعدالتیهای زیادی از دست خمینی متحمل شدند. مهتدی مطرح کرد که «هیچ اپوزیسیون منسجمی در مقابل رژیم وجود ندارد»، و نظر خود برای یک ائتلاف متحد از اقلیت[های قومی] اپوزیسیون را پیشنهاد کرد.
دیگران بیشتر بر شکایات خود تمرکز کردند. دکتر علیرضا ناظمی افشار، رییس «کمیسیون دیپلماتیک آذربایجان جنوبی» دولت ایران را به منع [استفاده از] نامهای آذری و زبان آذی متهم کرد.
دکتر مرتضی اسفندیاری از حزب دمکرات کردستان ایران با طرح اینکه تغییر رژیم در ایران ضروری است، پیام هیأت را جمعبندی کرد.
حمایت مردمی از فدرالیسم؟
به گفته سخنرانان، افکار عمومی در ایالات متحده و ایران در سمت آنهاست. آنها اظهار داشتند که اکثریت ایرانیان از برداشت آنها از فدرالیسم حمایت میکنند. اما، در سخنرانیها، به غیر از وجود تظاهرات در مناطق معینی از اقلیتهای ایرانی، هیچ مدرکی در حمایت از این ادعا ارایه نشد.
دکتر کریم عبدیان از «سازمان حقوق بشر اهواز» گفت: «همه ما بدون قدرت هستیم.» عبدیان از رهبران اپوزیسیون فارس ایران دعوت کرد برای یافتن بستر مشترک با گروه او وارد گفتوگو شوند.
در پاسخ به پرسش پیرامون گستردگی گروههای شورشی مسلح در ایران و ادعاها پیرامون حمایت ایالات متحده از آنها، اعضای هیأت خود را از گروههای پیکارگر تجزیهطلب در ایران جدا کردند و تصور دریافت کمک مالی از دولت ایالات متحده برای فعالیتهای سیاسی خود را رد کردند.
هر یک از شرکت کنندگان حمایت خود را از تغییر مسالمتآمیز دمکراتیک در ایران، به عنوان شیوه عمل ترجیحی اعلام کرد. به گفته طلوعی، یک جنبش دمکراتیک مردمی در دسترس است. وی همچنین تأیید کرد که ایران نیرومندترین جنبش رفرم روشنفکرانه را در منطقه پرورش داده است.
مهتدی با گفتن اینکه: «بهترین راه تغییر دولت ایران از داخل است»، این نکته را تأیید کرد.
اهداف اپوزیسیون
این نشست، که به ابتکار «دیدهبان حقوق بشر کردستان»، و رؤسای گروه پارلمانی «حقوق بشر کنگره»-فرانک ولف (جمهوریخواه از ایالت ویرجینیا) و تام لانتوس (دمکرات از ایالات کالیفرنیا) تشکیل شد- یکی از تلاشهای «کنگره ملیتهای ایرانی برای ایران فدرال» در کنگره بود. به گفته کارکنان «دیدهبان حقوق بشر کردستان» چند دیدار غیرعلنی هیأت «کنگره ملیتهای ایرانی برای ایران فدرال» با مقامات کنگره نیز برنامهریزی شده است.
با غبطه برای چیزی که اعضای هیأت حمایت «معنوی» از طرف ایالات متحده و «فشار» از هر گوشه نامیدند، هیچ سیاست مشخصی در صحبتها مطرح نشد.
از طرف دیگر، به گفته عبدیان، گروه چند تقاضا را فرمولبندی کرده است:
۱- تدوین قطعنامه کنگره ایالات متحده در محکومیت بدرفتاری با گروههای اقلیت در درون ایران؛
۲- یک نشست تحقیق و تفحص «کمیته روابط بینالملل مجلس نمایندگان» برای بحث پیرامون پیگرد زنان و اقلیتها؛ و
۳- تقاضای رسمی از کوفی عنان برای تحقیق پیرامون تجاوزات در مناطق مشخصی در ایران که اقیتها در آن غالب اند.
تام لانتوس، نماینده ارشد حزب دمکرات در «کمیته روابط بینالملل مجلس نمایندگان»، یک منتقد صریح رژیم و از پیشنهادکنندگان لایحه HR 282 است. به نظر تحلیلگران مسایل ایران، این قانون که در ماه مارس با اکثریت قاطع ۳٩٧ رأی موافق در مقابل ۲۱ رأی مخالف به تصویب رسید، تحریمهای سختتری به ایران تحمیل و تغییر رژیم را سیاست رسمی ایالات متحده میکند.
برای اطلاع بیشتر پیرامون «گروه پارلمانی حقوق بشر کنگره» به سایت CHRC در نشانی زیر:
http://www.tlhrc.house.gov/PRArticle.aspx?NewsID=20
و برای اطلاع بیشتر در باره «کنگره ملیتهای ایرانی برای ایران فدرال» به نشانی زیر مراجعه نمایید:
http://www.iranfederal.org/
http://www.niacouncil.org/index.php?Itemid=2&id=400&option=com_content&task=view
***
* در ارتباط با موضوع این مقاله نگاه کنید به:
«عزبهای اوجالان»
http://www.edalat.org/sys/content/view/4325/
«رهبر کومله: آمریکا با رژیم ایران چه میخواهد بکند؟»
http://www.edalat.org/sys/content/view/4374/
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر