انتقاد تند برنده نوبل صلح از آلمان به خاطر محکوم نکردن سلاحهای اتمی
"کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای" اندکی پیش از دریافت جایزه نوبل صلح، آلمان را به محکوم کردن سلاحهای اتمی فراخواند. یکی از نمایندگان این کمپین آلمان را متهم به "ائتلاف فاجعهبار هستهای با آمریکا" کرد.
بئاتریس فین، رئیس "کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای"، به نمایندگی از این کمپین جایزه نوبل صلح را دریافت خواهد کرد
ساشا هاخ، از اعضای هیأت رئیسه کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای (Ican) در آلمان، اندک زمانی پیش از اعطای جایزه نوبل صلح به این گروه، طی بیانیهای در روز یکشنبه (۱۰ دسامبر/ ۱۹ آذر) دولت آلمان را به شدت مورد انتقاد قرار داد و اقدام این کشور را در، به گفته او، "بایکوت کردن" قرارداد ممنوعیت سلاحهای هستهای سازمان ملل "شرمآور" خواند.
این عضو کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای، آلمان را متهم کرد که به یک "ائتلاف فاجعهبار هستهای با آمریکا" چسبیده است.
ساشا هاخ از دولت آلمان خواست که خود را "به خاطر منافع امنیتی آلمان هم که شده، از رعب و سیاست خطرناک" دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، جدا کرده و برای خروج سلاحهای هستهای از آلمان تلاش کند.
این فعال ضد سلاحهای اتمی افزود که جایزه نوبل صلح "در لحظهای مناسب" به کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای داده میشود و "ما را دلگرم میکند تا دست به مقاومت بزنیم و سلاحهای اتمی را فورا محکوم کنیم".
کمیته نوبل در ماه اکتبر سال جاری اعلام کرد که جایزه نوبل صلح سال ۲۰۱۷ به "کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای" به دلیل تلاشهای این گروه برای از بین بردن سلاحهای هستهای داده میشود. بیش از ۳۰۰ فرد و گروه در فهرست نامزدهای دریافت این جایزه بودند.
کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای سال ۲۰۰۷ میلادی در حاشیه کنفرانس بازبینی قرارداد منع گسترش سلاحهای هستهای و با محوریت گروه "پزشکان علیه سلاحهای هستهای" شکل گرفت و در حال حاضر ۴۵۰ گروه و سازمان مخالف سلاح هستهای از ۱۰۰ کشور را در برمیگیرد.
کمیته نوبل صلح در توضیح انتخاب خود نوشته بود که فعالیتهای Ican، به تلاشها برای ایجاد جهانی عاری از سلاحهای هستهای سمت و سو و انرژی تازهای بخشیده است.
جایزه نوبل صلح امروز یکشنبه در اسلو به "کمپین بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای" اعطا خواهد شد. بئاتریس فین، رئیس این کمپین بینالمللی، از طرف گروه خود جایزه را دریافت خواهد کرد.
مبلغ جایزه صلح نوبل حدود یک میلیون و صد هزار دلار (۹۴۰ هزار یورو) است. نام برنده این جایزه بر خلاف ۴ جایزه دیگر نه در استکهلم، بلکه در اسلو، پایتخت نروژ، اعلام شده و جایزه نیز در همین شهر اعطا میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر