نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۶ آذر ۱۸, شنبه

تصمیم رئیس جمهور ایالات متحده در روز چهارشنبه برای به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت‌المقدس نظم بین‌المللی جهان را به مضحکه تبدیل کرده است. فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان‌های عضو و همکار آن در فلسطین ـ الحق، مرکز حقوق بشر المیزان ـ و مرکز حقوق بشر المرصاد عرب در بلندی‌های جولان نگرانی شدید خود را از این تصمیم غیرمسئولانه ابراز می‌کنند.



فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر

تصمیم ترامپ در مورد بیت‌المقدس مغایر صلح و حقوق بین‌المللی است




تصمیم رئیس جمهور ایالات متحده در روز چهارشنبه برای به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت‌المقدس نظم بین‌المللی جهان را به مضحکه تبدیل کرده است. فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان‌های عضو و همکار آن در فلسطین ـ الحق، مرکز حقوق بشر المیزان ـ و مرکز حقوق بشر المرصاد عرب در بلندی‌های جولان نگرانی شدید خود را از این تصمیم غیرمسئولانه ابراز می‌کنند. آمریکا با این تصمیم چک سفید دیگری در اختیار اسرائیل و اشغالگری آن و نقض حقوق اساسی فلسطینی‌ها، به ویژه حق تعیین سرنوشت آنها، قرار می‌دهد.

در حالیکه بحث‌های مربوط به جایگاه بیت‌المقدس در گفتگوهای قبلی صلح همواره بسیار با دقت انجام می‌شد، تصمیم رئیس جمهور ترامپ مانعی جدی در راه کلیه‌ی تلاش‌ها و امیدها برای دستیابی به صلح پایدار و جامع ایجاد می‌کند. این تصمیم می‌تواند به اوج گیری خشونت در اسرائیل و فلسطین بیانجامد و در سراسر منطقه و به ویژه، با توجه به اهمیت نمادین بیت‌المقدس در افکار عمومی، در میان متحدان آمریکا به تنش‌ها دامن بزند.

دیمیتریس کریستوپولوس، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، گفت:

«این تصمیم با وجود اینکه جایگاه حقوقی بیت‌المقدس را به عنوان منطقه‌ای اشغالی تغییر نمی‌دهد، تلاش‌های صلح در اسرائیل و فلسطین را به شدت تضعیف می‌کند و حمله‌ای اساسی به نظام بین‌المللی حقوقی به شمار می‌رود. تصمیم ایالات متحده به بی‌قانونی بین‌المللی و جنایت‌های بین‌المللی اعتبار می‌بخشد.»

شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به آنجا نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین‌المللی و نقض مستقیم و عمدی تعهدهای ایالات متحده بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است.

از زمان طرح تقسیم سازمان ملل در سال ۱۹۴۷، جامعه‌ی بین‌المللی درباره‌ی رعایت جایگاه حقوقی بیت‌المقدس توافق داشته است. حمله‌ها به جایگاه حقوقی بیت‌المقدس محکوم بوده است. اشغال بیت‌المقدس شرقی به دست اسرائیل پس از جنگ شش روزه ۱۹۶۷ به روشنی در قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل محکوم شده است. در سال ۱۹۸۰، زمانیکه کِنِسِت بیت‌المقدس را پایتخت اسرائیل اعلام کرد، قطعنامه‌های ۴۷۶ و ۴۷۸ شورای امنیت تاکید کردند که هر اقدامی به قصد تغییر ماهیت و جایگاه بیت‌المقدس ناقض حقوق بین‌المللی به شمار می‌رود. در نتیجه، شورای امنیت سازمان ملل از همه کشورهایی که هیئت دیپلماتیک خود را در بیت‌المقدس مستقر کرده بودند خواست این هیئت‌ها را از آنجا خارج کنند. شورای امنیت بار دیگر در دسامبر ۲۰۱۶ در قطعنامه ۲۳۳۴ خود تاکید کرد که ایجاد شهرک‌های کوچ‌نشین اسرائیل در مناطق اشغالی فلسطین پس از سال ۱۹۶۷، شامل بیت‌المقدس شرقی، از هیچ اعتبار قانونی برخوردار نیست و نقض آشکار حقوق بین الملل است. شورای امنیت تاکید کرد که کوچ‌نشین‌ها مانع اصلی راه حل دو کشور و صلح پایدار و جامعه هستند. همچنان که دیوان بین‌المللی داوری اعلام کرده است، کلیه کشورها تعهدی بین‌المللی دارند که وضعیت‌های غیر قانونی را به رسمیت نشناسند و هرگونه مانعی بر سر راه اِعمال حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین را از میان بردارند.

بر این اساس، سازمان‌های ما از جامعه بین‌المللی، به ویژه شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه‌ی عرب که امروز و فردا اجلاس‌های اضطراری برگزار خواهند کرد، می‌خواهند کلیه اقدام‌های ممکن را در پیش بگیرند تا قطعنامه‌های الزام آور سازمان ملل، به ویژه درباره‌ی بیت‌المقدس، به اجرا درآیند.

علاوه بر این، سازمان‌های ما از دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی بین‌دولتی می‌خواهند رعایت حقوق بین‌المللی را تضمین کنند، مواضع محکمی علیه تصمیم آمریکا بگیرند و علیه انتقال هر سفارتی به بیت‌المقدس، از جمله با خودداری از شرکت در نشست‌های رسمی در چنین سفارت‌هایی، فعالیت کنند.

سرانجام، از اتحادیه‌ی اروپا می‌خواهیم قاطعانه بر موضع جداسازی خود باقی بماند و موضعی قوی و مشترک را تعریف کند تا اطمینان یابد که هیچ مانعی بر سر راه مردم فلسطین قرار نگیرد.

هیچ نظری موجود نیست: