نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۶ شهریور ۱۰, جمعه

یک کارخانه دیگر تعطیل شد!


 باز هم یک کارخانه دیگر تعطیل شد


برخلاف صحبت‌های مسئولان دولتی و وعده‌های پی در پی برای دادن تسهیلات به واحدهای تولیدی ورشکسته و سایر واحدها هر روز شاهد تعطیلی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی با سابقه و اخراج کارگران هستیم. در دولت یازدهم برخی از کارخانه‌ها از جمله آزمایش، ارج، کارخانه تولید چرم خاورمیانه، کارخانه قند ورامین، چندین کارخانه‌ نساجی، شرکت روغن نباتی قو و بیش از ۱۷ کارخانه کاشی و سرامیک در کشور تعطیل شد.

متاسفانه بیش از نیمی از کارخانه‌ها تعطیل یا به صورت نیمه تعطیل و با حداقل ظرفیت تولید به حیات خود ادامه می‌دهند. گفتنی است که برخی از این کارخانه‌ها بیش از نیم قرن سابقه فعالیت داشته اند. کارخانه‌هایی که نام‌هایشان بر سر زبان‌ها بود و همه آن‌ها را می‌شناختند.

اخیرا باز هم یکی از قدیمی‌ترین کارخانه‌های مواد غذایی در خوزستان به علت بدهی بانکی (از نوع دیرکرد) مجبور به تعطیلی شده و بانک این کارخانه‌ را توقیف کرده است. از طرفی صاحب یکی از کارخانه‌های مهم ایران هم  که ۱۳۰ میلیون بدهی بانکی داشته می‌گوید این بدهی به دلیل دیرکرد پس از دو سال به ۳۷۰ میلیون تومان تبدیل شده است!


در حالی روحانی بارها نوید روزهای بهتر را در پسابرجام می‌داد و از حمایت تولید داخلی سخن می‌گفت اما در عمل این موضوع مشاهده نمی‌شود متاسفانه در حوزه تولیدات داخلی هر روز یکی از کارخانه‌ها ورشکسته می‌شود و یا کارگران خود را اخراج می‌کند. به طوری که اکنون برخی از کارخانه‌های معروف و ریشه دار ایران حالا به صورت تعطیل یا نیمه تعطیل درآمده‌اند.

ماه گذشته دولت اعلام کرده که تسهیلات ۳۰ میلیارد تومانی را به واحدهای تولیدی اختصاص داده است اما به گفته فعالان و صاحبان عرضه تولید هنوز این تسهیلات به دست آنها نرسیده است.  چندی پیش نیز رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات ۳۰ هزار میلیاردی بخش تولید همچنان در مرحله ثبت نام است و هنوز کسی موفق به دریافت تسهیلات جدید نشده و همچنان فقط ثبت نام انجام می‌شود.  

 البته به نظر می‌رسد با تغییر وزرا اگر دولت برنامه‌ای هم برای تحریک تقاضا داشته باشد آن را در چند ماه پایانی سال اعمال خواهد کرد. به گفته او بر اساس طرح رونق، بنگاه‌های بزرگ هم امکان دریافت تسهیلات را دارند. طبق بخشنامه بانک مرکزی موضوع دیون واحدهای تولیدی و چک‌های برگشتی آنها نباید مانعی برای دریافت تسهیلات جدید باشد اما باید دید آیا واقعا این بخشنامه‌ها اجرایی می‌شود یا فقط در حد بخشنامه باقی می‌ماند. 

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، به نظر می‌رسد این تسهیلات نیز ماه‌ها طول می‌کشد تا به دست تولید کنندگان برسد و یا شاید سرنوشت یارانه تولید را پیدا کرده و در میان حرف و حدیث‌های دولتمردان گم شود!

 با این وجود، بانک‌ها که می‌توانند کمکی برای واحدهای تولیدی باشند این روزها به دلیل دیرکرد بدهی واحدهای تولیدی دست به تعطیل و پلمپ آن می‌زنند.


هیچ نظری موجود نیست: