آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل آزمایش موشک ماهوارهبر سیمرغ در ایران را "تهدیدآمیز و تحریکآمیز" خوانده و آن را "ناسازگار" با قطعنامه شورای امنیت در تایید توافق هستهای دانستهاند.
در این نامه آمده است که اگر موشک سیمرغ در قالب موشکی بالستیک طرحریزی شود، بُرد و ظرفیت لازم برای حمل کلاهک هستهای را خواهد داشت.
ایران پیش از این ناسازگاری آزمایش سیمرغ را با قطعنامه سازمان ملل رد کرده و گفته است که این موشک، با قابلیت قرار دادن ماهوارهها در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین، برای به فضا فرستادن ماهوارههای مخابراتی، هواشناسی و امثال آن ساخته شده است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تایید توافق هستهای از ایران میخواهد "از فعالیتهای مرتبط با موشکهایی اجتناب کند که با قابلیت حمل سلاح هستهای طراحی شدهاند، از جمله پرتابهایی که از فناوری موشکهای بالستیک استفاده میکنند."
آمریکا، آلمان، بریتانیا و فرانسه در نامهشان به شورای امنیت از ایران خواستهاند که فورا همه فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای را متوقف کند.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، به نمایندگی از آمریکا و سه قدرت اروپایی این نامه را امضا کرده است.
در این نامه آمده است که وقتی ایران تعهدات بینالمللی خود را نقض میکند، جامعه جهانی باید "پیامی روشن" به آن بدهد.
چهار قدرت جهانی از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواستهاند که گزارشی جامع درباره فعالیتهای موشکی ایران، از جمله برنامههای فضایی این کشور تهیه کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر