دهها هزار سوری در شمال حلب در محاصره داعش گرفتار شدهاند
بیش از ۱۰۰ هزار نفر از آوارگان سوری در شمال شهر حلب در محاصره داعش گرفتار شدهاند. آنها از شمال با مرزهای بسته ترکیه و از جنوب با نیروهای در حال پیشروی شبهنظامیان گروه "دولت اسلامی" مواجهاند.
گروه "دولت اسلامی" در فلوجه و رقه زیر فشار نظامی قرار دارد، اما شبهنظامیان این گروه در استان حلب در شمال سوریه تهاجم بزرگی را آغاز کردهاند؛ تهاجمی که گفته میشود بزرگترین عملیات این گروه از دو سال پیش به اینسو است.
هدف گروه "دولت اسلامی" از پیشروی تازه، تصرف شهر "اعزاز" واقع در مرز سوریه با ترکیه است. این شهر در سال ۲۰۱۳ برای مدت کوتاهی به کنترل داعش درآمد، اما نیروهای مخالف مسلح دوباره آن را پس گرفتند.
براساس گزارشها، داعش در این پیشروی چندین روستا را به تصرف خود درآورده است، روستاهایی که تا پیش از این در کنترل مخالفان مسلح بود. این روستاها عمدتا در حومه شهر مرزی "اعزاز" قرار دارند.
در اعزاز و حومه آن هزاران سوری پناه گرفته و در انتظار عبور از مرز و ورود به خاک ترکیه هستند. سازمان "پزشکان بدون مرز" میگوید در حال حاضر ۱۰۰ هزار نفر در حومه شهر اعزاز در محاصره گرفتار شدهاند؛ از جنوب داعش در حال پیشروی است و در شمال نیز مرزهای ترکیه به روی آنها بسته است.
کمیساریای عالی پناهجویان ملل، شمار آوارگان پناهگرفته در این منطقه را ۱۶۵ هزار نفر اعلام کرده است. بخش عمده این آوارگان، سوریهای استان حلب هستند، اما گفته میشود حدود ۵۰ هزار نفر آنها نیز از دیگر استانهای سوریه آمدهاند. دهها هزار نفر از اینها آوارگان بمباران شهر حلب از سوی جنگندههای روسیه در ماههای گذشته هستند.
مرزهای بسته ترکیه
پیش از آغاز پیشروی شبهنظامیان داعش، سازمان امدادی "پزشکان بدون مرز" بیشتر کارکنان خود را از این منطقه خارج کرده است. از ۱۲۰ همکار این سازمان تنها ۱۰ نفر در منطقه باقی ماندهاند. زخمیها و بیماران به بیمارستانهای مناطق دورتر انتقال داده میشوند.
این منطقه حتی بدون حمله داعش نیز منطقه امنی برای آوارگان جنگی نبود. در ماه آوریل گذشته بر اثر حمله جنگندههای روسیه به یک اردوگاه پناهندگان، بیش از ۳۰ نفر کشته شدند.اگر داعش موفق به پیشروی به سوی اعزاز و تصرف این شهر و حومه آن شود، سرنوشت بیش از ۱۰۰ هزار آواره سوری در خطر قرار خواهد گرفت.
دولت ترکیه بیش از سه میلیون پناهجوی سوری را پذیرفته است. نتیجه بررسی تصاویر ماهواری که "دیدهبان حقوق بشر" انجام داده نشان میدهد که اکثر این پناهجویان در اردوگاههایی که در طول مرزهای ترکیه با سوریه ایجاد شده اسکان یافتهاند.
اما از اواسط سال گذشته ترکیه در حال احداث دیوارهای بتنی مرزی تا ارتفاع ۳ متر است. این دیوارسازی نخست از شهر مرزی "ریحانلی" در استان "هاتای" شروع شد و در هفتههای اخیر منطقه مرزی اعزاز ادامه یافته است.
حال هر کس بخواهد از این منطقه مرزی و دیوارهای بنتی بلند آن عبور کند، باید از جان خود مایه بگذارد. تاکنون چندین نفر به هنگام عبور از این دیوارها هدف گلوله نیروهای مرزی ترکیه قرار گرفتهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر