همزمان با اعلام وابستگی ۸۰ درصدی درآمد شهرداری تهران به فروش تراکم ساختمانی، گزارشها از تهران از تخریب چهارمین باغ بزرگ خیابان پسیان به منظور ساخت و ساز خبر دادند.
خبرگزاری مهر با انتشار تصاویری از عملیات ساخت و ساز در یک باغ بزرگ در حوالی ایستگاه پسیان در خیابان ولیعصر تهران، از قطع درختان آن طی دو هفته گذشته خبرداد.
شهر تهران از آلودگی هوا و کمبود شدید فضای سبز رنج میبرد و فعالان محیط زیست و برخی از اعضای شورای شهر تهران، طی سالهای گذشته انتقادات زیادی نسبت به تخریب باغها به منظور ساخت و ساز داشتهاند.
قطع درختان در محدوده شهرها بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۸ مجلس ایران، جرم محسوب میشود. با این وجود صادق کاشانی، فعال محیط زیست، با انتشار عکسهای هوایی از محدوده پسیان در خیابان ولیعصر گفت که این چهارمین باغ پسیان است که به خاطر ساخت و ساز، تخریب میشود. به گفته او هنوز تعداد زیادی از درختان باغ باقی ماندهاند و میتوان با جلوگیری از تخریب، این باغ را حفظ کرد.
وابستگی ۸۰ درصد درآمد شهرداری به ساخت و ساز
از سوی دیگر، در حالی که شهرداری تهران اعلام کرده بود وابستگی بودجه شهرداری به فروش تراکم و درآمدهای ناپایدار کاهش پیدا کرده است، یک عضو شورای شهر تهران، بیش از ۸۰ درصد از درآمدهای شهرداری تهران را حاصل «شهرفروشی» دانست.
محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، با اعلام این خبر به خبرگزاری ایسنا گفت که معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران عملا به معاونت درآمدزا برای شهرداری تبدیل شده است. به گفته او، کمیسیون شهرسازی شورای شهر قصد دارد از درآمدزایی شهرداری از طریق فروش تراکم ساختمانی جلوگیری کند.
وابستگی شهرداری تهران به درآمد ناشی از فروش تراکم یا جریمه تخلفات ساختمانی، طی ٢٠ سال گذشته همواره با انتقادات شدید کارشناسان شهرسازی ایران روبرو شده است. کارشناسان معتقدند که وابستگی شهرداری به درآمدهای ناپایدار نظیر فروش تراکم مازاد، جریمههای ساخت و ساز و مجوزهای ساختمانی، موجب توسعه نامتوازن و زیانبار شهر میشود.
عضو شورای شهر تهران در حالی ۸۰ درصد بودجه شهرداری تهران معادل ١٢ هزار میلیارد تومان از بودجه را حاصل تراکم فروشی و درآمدهای ناشی از ساخت و ساز میداند که شهرداری تهران پیشتر سهم این درآمدها را در بودجه شهرداری حدود ۶۰ درصد اعلام کرده بود. محمد باقر قالیباف شهردار تهران هم طی سالهای اخیر بارها از برنامه شهرداری برای کاهش وابستگی به درآمد تراکم فروشی خبرداده بود.
این وابستگی به فروش تراکم در شهرداری تهران درحالیست که طرح تفصیلی شهر تهران که ساخت و ساز و فروش تراکم در بسیاری از مناطق گرانقیمت شهر ممنوع کرده است، از سال ١٣٩١ به اجرا گذاشته شده است.
محمد سالاری پیشتر به خبرآنلاین گفته بود که مدیران شهرداری در سالهای ٩٠ و ٩١ ، پیش از به اجرا گذاشتن طرح تفصیلی به مردم پیام میدادند که با اجرای طرح تفصیلی ساخت و ساز محدود خواهد شد. به گفته او این موضوع باعث شد تا مردم از اینکه نتوانند در آینده ساخت و ساز کنند، بلافاصله به سراغ ساخت و ساز بروند و برای دریافت مجوز اقدام کنند. او معتقد است که شهرداری برای کسب درآمد، مردم را به طور غیرمستقیم به دریافت مجوز ساخت و ساز ترغیب میکرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر