نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۳ مرداد ۲۴, جمعه

وزیران احمدی‌نژاد وخانواده‌هایشان بورسیه غیرقانونی می‌گرفتند

وزیران احمدی‌نژاد وخانواده‌هایشان بورسیه غیرقانونی می‌گرفتند




پس از قطعی شدن استیضاح وزیر علوم، اسامی برخی نمایندگان مجلس، خانواده وزرای دولت قبلی و روحانیون به عنوان استفاده‌ کنندگان بورسیه‌های غیرقانونی منتشرشد. دراین فهرست نام پسر و داماد وزیر ارتباطات دولت قبلی دیده می‌شود.
افشای خبر اعطای ۳ هزار بورسیه غیرقانونی توسط وزارت علوم دولت احمدی‌نژاد از سوی مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، کافی بود تا نمایندگان مجلس در پی استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت حسن روحانی برآیند. به‌گزار ش خبرگزاری ایلنا وزیر ارتباطات دولت گذشته از طراحان اصلی استیضاح به‌شمار می‌رود. او از جمله کسانی بوده که از این بورسیه‌های غیرقانونی استفاده کرده است.
پس از اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی، فهرستی از اسامی دانشجویانی که به‌طور غیر قانونی از بورسیه‌ها استفاده کرده‌اند منتشر شد. خبرگزاری کار ایران قصد دارد در روزهای آینده اسامی افراد بیشتری را که به‌طور غیرقانونی از بورسیه تحصیلی استفاده کرده‌اند منتشر کند.
بورس نخبگان برای معدل ۱۳
در فهرست منتشر شده، نام پسر و داماد وزیر ارتباطات دولت گذشته به چشم می‌خورد. داماد این نماینده فعلی مجلس بورس ادامه تحصیل در آمریکا و پسر وی بورس ادامه تحصیل در کانادا گرفته است. همچنین فرزند وزیر علوم دولت سابق، با معدل ۱۳ از بورس نخبگان استفاده کرده و اکنون مشغول تحصیل در مقطع دکتراست.
خواهرزاده و داماد خواهر وزیرعلوم دولت احمدی‌نژاد نیز موفق به دریافت بورسیه شده‌اند. مطابق اسناد موجود، به همسر وی نیز مجوز فعالیت در یک مرکز آموزش عالی ویژه زنان در تهران داده شده است که مطابق قوانین موجود این امر یک تخلف قانونی به شمار می‌آید. نام یکی از مدیران رسانه منتسب به جریان اصول‌گرا هم، که این روزها با تمام توان پی‌گیر استیضاح وزیر علوم است، در این فهرست وجود دارد.
این مدیر رسانه‌ای هم‌اکنون در حال تحصیل در مقطع دکترا در رشته مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران است که به دلیل سن بالا طبق قانون شرایط استفاده از بورس را ندارد.
این بورسیه‌ها در دوران وزارت کامران دانشجو اعطا شده است. محمد زاهدی وزیر علوم دولت نهم در حال حاضر رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و از طراحان استیضاح وزیر علوم به‌شمار می‌رود.
محمدرضا رضوان‌طلب رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم آمار بورسیه‌های غیرقانونی دولت گذشته را ۳ هزار و ۷۰۲ نفر بیان کرده که پرونده هزار و ۸۰ نفرشان همچنان در ابهام است.
رضوان طلب به ایسنا گفته است: « طبق مقررات قبل از جایابی و شروع تحصیل دریافت‌کنندگان بورسیه دولتی، باید از مرکز جذب اعضای هیئت علمی هم درخواست تایید صلاحیت عمومی شود. اما این قانون در بسیاری از موارد رعایت نشده است.»
وی افزوده است: «در حال حاضر یک آمار ۳ هزار و ۲ نفر و یک آمار ۷۰۰ نفر وجود دارد که مشکل حدود هزار نفر آن‌ها تا کنون برطرف نشده و درمسیر برطرف شدن هم قرار نگرفته است. مشکل ۷۰ الی ۸۰ نفر غیر قابل حل است زیرا اظهاراتی کردند که با مدارک آن‌ها مطابقت ندارد، اما آن زمان بنا بر این شده بود که این افراد به سرعت بورسیه‌ای شوند و در بعضی موارد به محض بورسیه شدن فرد، هزینه بورسیه که ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان بوده به حساب دانشگاه مربوط واریز شده است.»
تهدیدهای متقابل فرجی‌دانا و نمایندگان
پیش از این نمایندگان مجلس برای رهایی انصراف از استیضاح کردن فرجی‌دانا وزیر علوم دولت روحانی از وی‌ خواسته بودند که دانشجویان ستاره‌دار و مدیرانی که در حوادث سال ۸۸ حضور داشته‌اند را اخراج کند. اما فرجی‌دانا حاضر به تمکین به این خواست نشد.
به‌گزارش منابع داخلی وزیر علوم قصد دارد در جلسه استیضاح خود، جزئیات پشت پرده مسائلی را که به این استیضاح منتهی شده است، اعلام کند.علی مطهری، نماینده اصول‌گرای مجلس وعضو کمیسیون فرهنگی نیز گفته است که وزیر علوم باید از این استیضاحاستقبال کند زیرا حضور او در مجلس "باعث برملا شدن حقایق و خلاف‌های دولت گذشته خواهد شد".
به گفته حجت‌الله درویش‌پور، عضو کمیسیون آموزش مجلس، دست‌کم ده نفر از نمایندگان کنونی مجلس از دریافت‌کنندگان بورسیه‌های غیرقانونی هستند. او می‌گوید افشای این بورسیه‌ها یکی از دلایل فشار بر وزیر علوم است.
جواد هروی رئیس کمیته آموزش‌عالی مجلس٬ از اتمام بررسی پرونده بورسیه‌ها در تمامی دولت‌های پیشین خبر داد و به خانه ملت، گفت: از سال ۷۵که بورسیه‌ها انجام شده، مواردی از تخلف دیده می‌شود. طبق بررسی‌ها بیشترین تخلف در زمینه بورسیه‌ها مربوط به دولت دهم است .
وی تاکید کرد: بررسی پرونده بورسیه‌ها تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت و هیچ موضوعی نمی تواند خللی در آن ایجاد کند. به ثمر نشستن استیضاح وزیر علوم و روی کار آمدن وزیری دیگر تاثیری در پیگیری تخلف دانشجویان بورسیه نخواهد داشت.



منبع: دویچه‌وله

افشای هزاران بورسیه غیرقانونی در دوران احمدی‌نژاد

به گفته‌ی معاون وزیر علوم در فاصله سال‌های ۸۵ تا ۹۲ بیش از سه هزار نفر بدون آزمون از بورسیه دوره دکترا در داخل کشور استفاده کرده‌اند. شمار زیادی از بورسیه‌های خارج در این دوره نیز شرایط لازم را نداشته‌اند.

بورسیه بستگان و نزدیکان مسئولان در دوره آموزش عالی بدون رعایت ضوابط قانونی و داشتن شرایط لازم موضوع تازه‌ای نیست.

با این همه آماری که معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان از این تخلف‌ها ارائه کرد حکایت از بحرانی دارد که به باور برخی دانشگاهیان تاثیر مخرب آن تا سال‌ها در آموزش عالی و مدیریت کشور برجا خواهد ماند.

روزنامه ابتکار در شماره پنجم خرداد ماه خود از قول مجتبی صدیقی نوشت، در شش سال پایانی دوران محمود احمدی‌نژاد ۳۰۰۲ نفر بدون آزمون از بورسیه دکترا داخل استفاده کرده‌اند که بخشی از آن مربوط به "آقازاده‌ها و نزدیکان جناحی و خانوادگی برخی از مسئولان فرهنگی دولت سابق" بوده است.

نحوه برگزاری آزمون دکترا نیز در سال ۹۱ با جنجال همراه بود و تجمع اعتراضی صدها دانشجو مقابل مرکز سنجش آموزش به برکناری رئیس این مرکز منجر شد.

انتقال غیرقانونی دوسوم بورس‌ها

معاون وزیر علوم می‌گوید بین سال‌های ۸۵ تا ۹۲ حدود ۷۳۰ نفر نیز برای دوره دکترا بورس خارج از کشور گرفته‌اند که شماری از آنها شرایط لازم برای بورسیه شدن را نداشته‌اند.

داشتن معدل حداقل ۱۴ در مقطع کارشناسی و ۱۶ در مقطع کارشناسی ارشد یکی از شرط‌های اعزام دانشجو به خارج تعیین شده است. مطابق آماری که صدیقی اعلام کرده بیش از ۱۴۰ نفر از اعزام‌شدگان در این دوره معدلی کمتر از حد تعیین شده داشته‌اند.
فرهاد رهبر، رئیس برکنارشده دانشگاه تهران و از نزدیکان محمود احمدی‌نژاد
فرهاد رهبر، رئیس برکنارشده دانشگاه تهران و از نزدیکان محمود احمدی‌نژاد
رئیس سازمان دانشجویان خاطر نشان کرد که پس از بروز مشکلات ارزی در سال ۸۹ موضوع تبدیل قبولی‌های بورسیه خارج به داخل مطرح شد که در جریان این انتقال‌ها نیز قانون‌شکنی‌های فراوانی به چشم می‌خورد.

از ۱۸۸۴ فردی که تا پایان دوره احمدی‌نژاد بورسیه خارج آنها به داخل منتقل شده ۵۳۰ نفر معدلی کمتر از حد لازم داشته‌اند و معدل ۲۳۵ نفر در پرونده تحصیلی ثبت نشده است.

به نوشته ابتکار معاون وزیر علوم گفته است: «از پرونده‌های موجود ۳۲۵ نفر نیز فاقد شرط سنی بوده‌اند و ۱۸۳ نفرهم در پرونده خود سند محضری برای تعهد خدمت نسپرده‌اند.» به عبارت دیگر در انتقال بیش از دوسوم بورسیه‌های خارج به داخل قانون رعایت نشده است.

(بیشتر بخوانید: «بلایی که احمدی‌نژاد بر سر دانشگاه‌ها آورد»)

انتقال عوام‌زدگی به دانشگاه

سعید معیدفر، دانشیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران با اشاره به این که در دوره یاد شده برای بورس خارج از کشور قاعده‌ای وجود نداشت به روزنامه آرمان گفت: «در این سال‌ها عده‌ای با رانت و رابطه بورس تحصیلی خارج از کشور گرفتند و با رانتی دیگر این بورس را تبدیل به بورس داخل می‌کردند.»

معیدفر می‌گوید در این سال‌ها مجموعه معیارهای غلط سطح کیفی دانشگاه را تنزل داد، دانشگاه را با بحران مواجه کرد و "عوام‌زدگی بیرون از دانشگاه را به داخل دانشگاه آورد."

دانشیار گروه جامعه‌شناسی معتقد است دانشگاه تا چندین سال باید تاوان این اقدامات غیرقانونی را بدهد. او می‌افزاید: «این افراد در سال‌های آینده ادعا می‌کنند که می‌خواهند عضو هیات علمی شوند. آنها در آینده پزشکان و مهندسان این جامعه می‌شوند، چطور می‌توان سرنوشت جامعه را به آنها سپرد؟»

غلامرضا غفاری، معاون دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی تهران با تاکید بر این که پذیرش دانشجو باید توسط گروه‌های آموزشی انجام بگیرد به روزنامه آرمان می‌گوید: «هنگامی که خارج از روال قانونی افرادی وارد دانشگاه می‌شوند به اقتدار علمی و اخلاقی دانشگاه لطمه وارد می‌شود.»

درباره افت سطح آموزش عالی در ایران گزارش‌های زیادی منتشر شده است. همزمان با افزایش شمار افراد فاقد صلاحیت در میان دانشجویان دوره دکترا بازار خرید و فروش پایان‌نامه و مقاله نیز به شدت رونق دارد.


هیچ نظری موجود نیست: