نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۳ مرداد ۲۴, جمعه

افشای دو شرط نمایندگان برای استیضاح نکردن وزیر علوم

افشای دو شرط نمایندگان برای استیضاح نکردن وزیر علوم

معاون پارلمانی وزیر علوم گفته است که امضاکنندگان طرح استیضاح فرجی‌دانا دو شرط برای پس گرفتن امضای خود مطرح کرده‌اند که "فعلا نمی‌توان آنها را رسانه‌ای کرد". یکی از نمایندگان مجلس این دو شرط را افشا کرد.
رضا فرجی‌دانا
رضا فرجی‌دانا
ظاهرا مذاکرات وزیر علوم با امضاکنندگان طرح استیضاح به نتیجه نرسیده و چنانچه نشست دیگری که قرار است شنبه آینده (۱۸ مرداد) برگزار شود نیز بی‌نتیجه باشد این طرح در صحن علنی به بحث و رأی گذاشته می‌شود.

طرح استیضاح رضا فرجی‌دانا در روزهای نخست تیرماه آماده شد اما هیئت رئیسه برای میانجیگری میان نمایندگان و وزیر علوم از اعلام وصول آن خودداری کرد.

ناصر موسوی لارگانی، شنبه ۱۱ مرداد به خبرگزاری مهر گفت: «دغدغه مهم استیضاح‌کنندگان درباره بازگشت دانشجویان ستاره‌دار به دانشگاه‌ها و حضور مرتبطین با فتنه ۸۸ در پست‌های کلیدی وزارت علوم است.»

منظور از "فتنه" جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ است. نماینده فلاورجان می‌گوید پیشنهاد نمایندگان برای رهایی فرجی‌دانا از استیضاح اخراج دانشجویان ستاره‌دار و مدیرانی است که در حوادث سال ۸۸ حضور داشته‌اند.

درخواست اخراج دانشجویان ستاره‌دار

فرجی‌دانا دومین گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت علوم بود. پیش از او جعفر میلی‌منفرد به مجلس معرفی شده بود اما موفق به گرفتن رأی اعتماد نشد.

به گفته‌ی علی مطهری، نماینده اصول‌گرای مجلس، حسن روحانی قصد داشت پس از میلی‌منفرد، جعفر توفیقی را به عنوان وزیر علوم پیشنهاد کند اما رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای با این کار مخالفت کرده است.

رئیس مجلس، علی لاریجانی همان زمان دخالت خامنه‌ای در انتخاب وزیران را تکذیب کرد. ده روز پس از پیوستن فرجی‌دانا به کابینه دولت یازدهم نمایندگان او را به دلیل انتصاب توفیقی و میلی‌منفرد به عنوان معاونانش به استیضاح تهدید کردند.

بازگرداندن دانشجویان ستاره دار و استادان کنارگذاشته شده در دوران محمود احمدی‌نژاد از معدود وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی است که تحقق آن از روزهای نخست تشکیل دولت جدید کلید خورد.

موسوی لارگانی به خبرگزاری مهر گفت: «این دانشجویان مشکل داشته‌اند و بار دیگر به دانشگاه بازگشتند، اکثر این دانشجویان با استعلام شناسایی شده‌اند و برای یک سری دیگر از این دانشجویان باید استعلام صورت گیرد. این دانشجویان که با برخی گروهک‌ها در ارتباط بودند و حال به دانشگاه برگشته‌اند باید اخراج شوند.»

برکناری مدیران فعال در "فتنه"

نماینده فلاورجان درباره مدیرانی که اخراج آنها یکی دیگر از شرط‌های استیضاح‌کنندگان اعلام شده می‌گوید، اینها افرادی هستند که "در فتنه حضور فعال داشتند و دستگیر هم شدند اما هم اکنون در پست‌های کلیدی وزارت علوم در حال فعالیت هستند که از وزیر علوم خواسته‌ایم این افراد برکنار شوند".

بنابر گزارش‌ها در کنار نگرانی اصولگرایان از حضور دانشجویان، استادان و مسئولان نزدیک به جناح اصلاح‌طلبان در دانشگاه‌ها، افشای بورسیه غیرقانونی سه هزار دانشجوی دکتری در دوران محمود احمدی‌نژاد، در استیضاح فرجی‌دانا بی‌تاثیر نیست.

حجت‌الله درویش‌پور، عضو کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید دست‌کم ده نفر از نمایندگان کنونی مجلس از دریافت‌کنندگان بورسیه‌های غیرقانونی هستند. او می‌گوید افشای این بورسیه‌ها یکی از دلایل فشار بر وزیر علوم است.

علی مطهری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است وزیر علوم باید از این استیضاح استقبال کند زیرا حضور او در مجلس "باعث برملا شدن حقایق و خلاف‌های دولت گذشته خواهد شد".


هیچ نظری موجود نیست: