نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۲ آذر ۳, یکشنبه

* انتقال فرهنگ پورمنصوری به انفرادی پس از ضرب و شتم

 ١٣٩٢/٠٩/٠٢- خبرگزاری هرانا
* انتقال فرهنگ پورمنصوری به انفرادی پس از ضرب و شتم
      فرهنگ پورمنصور بعد از ۴ روز اعتصاب غذا توام با گچ گرفتن سر توسط چند تن از مسئولین مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به سلول انفرادی منتقل شد.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شهرام پورمنصوری زندانی امنیتی بند ۴ زندان رجایی شهر کرج از روز سه‌شنبه ۲۸ آبان ماه دست به اعتصاب غذا زد و برای رسیدگی به خواسته‌هایش سر خود را گچ گرفت.
 
یکی از زندانیان زندان رجایی شهر کرج به گزارشگر هرانا گفت: "فرهنگ پورمنصوری از چهار روز پیش در اعتراض به برخی مسائل صنفی خود و اینکه مدت نزدیک به ۱۴ سال از مرخصی محروم بوده است دست به اعتصاب غذا زد و کله خود را گچ گرفت. صبح امروز (شنبه) ریاست زندان مردانی به همراه چند تن از مدیرات بنامهای آقایی، بای و امیریان فرهنگ پورمنصوری را به همراه برادرش شهرام به انفرادی‌های اندرزگاه ۵ منتقل می‌کنند. در اندرزگاه ۵ فرهنگ پورمنصوری را رئیس اندرزگاه (حسن آخریان) برهنه کرده، دست‌بند و پابند می‌کنند و مورد ضرب و شتم قرار داده و گچ سر وی را نیز می‌شکنند. شهرام بعد از ساعتی به داخل سالن ۱۲ بازمیگردد و فرهنگ هم اکنون بصورت برهنه و با دست‌بند و پابند در سلول انفرادی نگهداری می‌شود."
 
فرهنگ پورمنصوری که بیش از ۱۳ سال است در زندان بسر می‌برد، متهم به هواپیماربایی در مسیر اهواز به بندرعباس است.
 
این هواپیماربایی که بعد‌ها به موضوع فیلم مشهوری از کارگردان صاحب نام ایرانی (ابراهیم حاتمی‌کیا)، تبدیل شد؛ بنا به اعتراف بازداشت‌شدگان، به دلیل فقر مالی و شرایط نامناسب زندگی صورت گرفته بود.
 
دادگاه، فرهنگ پورمنصوری برادر وی شهرام پورمنصوری را به همراه داماد خانواده خالد حردانی به اعدام محکوم کرد که این حکم با یک درجه تخفیف به حبس ابد تبدیل شد.
 
رسول حردانی، برادر خالد حردانی و دیگر متهم پرونده در‌‌‌‌ همان دادگاه به حبس ابد محکوم شد.
 
گفتنی است، شهرام پورمنصوری، فرهنگ پورمنصوری و رسول حردانی هر سه هنگام بازداشت زیر ۱۸ سال سن داشتند.
 
* بیستمین روز اعتصاب غذای زندانیان عقیدتی قزل‌حصار
     عتصاب غذای شش تن از زندانیان عقیدتی اعتصاب کننده در زندان قزل حصار وخیم گزارش شده است. یکی از زندانیان عادی بدلیل ارتباط با ایشان مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانیان عقیدتی اهل سنت محکوم به اعدام که از سلول انفرادی به بند خدمات منتقل شده اند از سوی مسئولین تحت فشار قرار دارند و سایر زندانیان از ارتباط با ایشان منع شده اند.
 
یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: "حامد احمدی، کمال ملایی، جمشید دهقانی، جهانگیر دهقانی، صدیق محمدی و سیدهادی حسینی که در اعتراض به حکم اعدامشان و مسائل صنفی خود دست به اعتصاب زده اند دو روز پیش توسط پزشک زندان مورد ویزیت قرار گرفته و پزشک برایشان سرم غذایی تجویز کرد. اما ایشان از دریافت سرم غذایی امتناع کرده و خواهان ادامه اعتصاب غذای خود شده اند. هم اکنون وضعیت جسمی جمشید دهقانی و حامد احمدی بسیار وخیم است."
 
وی در خصوص وضعیت سیدهادی حسینی که از سایر زندانیان جدا شده بود گفت: "سیدهادی حسینی دیگر زندانی عقیدتی اهل سنت نیز به بند خدمات منتقل شده و شب گذشته دچار تشنج شده بود. وی هم همچنان در اعتصاب غذا بسر میبرد."
 
این منبع در پایان خاطرنشان کرد: "مسئولین ارتباط زندانیان عادی را با زندانیان عقیدتی منع کرده اند و دو روز پیش که وضع جسمی زندانیان بد شده بود و یکی از ایشان از حال رفت، یک زندانی عادی بنام (کورش زردویی) قصد کمک به ایشان را داشت و به همین علت توسط زندان‌بانان مورد ضرب و شتم قرار گرفت."
 
* انتقال شاهین دادخواه به سلول انفرادی بند سپاه
     شاهین دادخواه دیپلمات پیشین و زندانی سیاسی بند ۳۵۰ از چهار روز پیش به سلول‌های بند ۲- الف سپاه در اوین منتقل شده است.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شاهین دادخواه روز سه‌شنبه ۲۸ آبان ماه سال جاری از بند ۳۵۰ اوین به سلول انفرادی در بند ۲- الف سپاه منتقل و تا این لحظه از سرنوشت وی هیچ‌گونه اطلاعی در دست نیست.
 
یکی از نزدیکان وی به گزارشگر هرانا گفت: "این زندانی سیاسی را پس از نگارش نامه‌ای در خصوص مذاکرات هسته‌ای به سلول انفرادی بند سپاه منتقل شده است."
 
گفتنی است دکتر شاهین دادخواه متولد ۱۳۵۰ کار‌شناس سیاسی امنیتی کشورهای خاورمیانه است که لیسانس خود را از دانشگاه ناپل ایتالیا، فوق لیسانس از داشگاه بیکنت ترکیه آنکارا و نهایتا دکترای خود را در رشته روابط بین الملل از دانشگاه مادرید اسپانیا دریافت کرده است.
 
وی که در سمت مشاور در شورای عالی امنیت ملی و جزو اعضا مذاکره کننده هسته‌ای تیم حسن روحانی مشغول به کار بوده است، سابقه شرکت در مذاکرات ایران امریکا در افغانستان، شرکت در مذاکرات سه جانبه ایران عراق امریکا در سال ۸۸ به سرپرستی کاظم قمی سفیر ایران در عراق و همکاری با مرکز مطالعات استراتژیک را در کارنامه دارد.
 
*  یکی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ دست به اعتصاب غذا زد
     محمد حسن یوسف ‌پورسیفی زندانی سیاسی بند ٣۵٠ به نشانه اعتراض به عدم پیگیری وضعیت درمانی خود دست به اعتصاب غذای نامحدود زد.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یوسف پورسیفی فعال حقوق بشر و کودکان کار و مسئول سابق واحد جذب و معرفی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز جمعه اول آذر ماه اعتصاب غذای خود را اعلام کرده است.
 
این زندانی سیاسی دچار عارضه جدی اختلال در شبکه هر دو چشم است و پزشکان متخصص حدت بینایی وی را چهار دهم اعلام کرده‌اند.
 
از آن‌رو که بیماری وی بدلیل اهمال در درمان در زندان اوین دیگر قابل درمان نیست، یکی از مسئولین اجرای احکام زندان اوین به این زندانی اعلام کرده است که در صورت شکایت از زندان احتمال پرداخت دیه ٩٠ میلیون تومانی از سوی زندان وجود دارد.
 
این ادعا در حالی مطرح شده است که اکنون چندین ماه است بهداری اوین به دلیل نداشتن کیت‌های آزمایشگاهی، بخش آزمایش خود را به حال تعلیق در آورده است و علت آنرا نداشتن بودجه مالی اعلام کرده است.
 
یوسف پورسیفی که دچار مشکل دیسک کمر و فشار خون بالا و ضربان نامنظم قلب است، یکبار بطور اورژانسی به بیمارستان مدرس منتقل شده است.
 
به رغم اینکه پزشکان دستور بستری شدن وی را صادر کرده بودند، نبود مجوز بستری از سوی دادستانی موجب بازگراداندن وی به زندان شد و مسئولین زندان از اعزام مجدد او خودداری کردند.
 
از سوی پزشکان عمومی بند ٣۵٠ توصیه شده است تا این زندانی سیاسی از سوی پزشک مغز و اعصاب ویزیت شود که پزشک مذکور نیز الان حدود ٧ ماه است بدلیل اختلافات مالی به زندان نیامده است.
 
در هفته پیش مسئولان زندان اوین به این زندانی قول مساعد داده بودند که به وضعیت وی رسیدگی کنند که تعلل در ایفای عهد موجب شد تا محمد حسین یوسفی ‌پورسیفی دست به اعتصاب غذا زند.
 
این زندانی در سال ٩٠ توسط اطلاعات سپاه دستگیر شده و از سوی شعبه ١۵ دادگاه انقلاب به تحمل ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است
 
* حکم اعدام شش نفر از متهمان به قاچاق مواد مخدر اجرا شد
    سپیده دم روز پنج شنبه ۳۰ آبان ماه۱۳۹۲ حکم اعدام ۶ نفر از متهمان به قاچاق مواد مخدر در زندان مرکزی یزد اجرا گردید.
 
به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان یزد محکوم علیه "عبدالعزیز- ع" به اتهام مشارکت در حمل و نگهداری مقدار ۱۸ کیلو تریاک و حمل و نگهداری ده کیلو کراک و اعتیاد به تریاک به موجب دادنامه صادره از دادگاه انقلاب اسلامی ابرکوه به اعدام محکوم گردیده بود.
 
همچنین محکوم علیه "سعید- ب" به اتهام حمل و نگهداری ۵۲ کیلوگرم مواد مخدر حاوی ترکیبات مرفین به موجب دادنامه صادره از دادگاه انقلاب یزد به اعدام محکوم شده بود.
 
محکوم علیه دیگری به نام "سیروس- س" نیز به اتهام مشارکت در حمل و نگهداری ۳۰۶ کیلوگرم هروئین فشرده و استعمال تریاک به موجب دادنامه صادره از سوی دادگاه انقلاب یزد به اعدام محکوم گردیده بود.
 
همچنین محکوم علیه "ابوالفضل – الف" به اتهام نگهداری یک کیلوگرم هروئین دستگیر و به موجب دادنامه صادره از دادگاه انقلاب یزد به اعدام محکوم گردیده بود.
 
خانم‌ها "الف- الف" و "ر- ع" نیز به اتهام مشارکت در حمل و نگهداری ۳۱ کیلوگرم هروئین فشرده دستگیر و به موجب دادنامه صادره از دادگاه انقلاب اسلامی یزد به اعدام محکوم و حکم آن‌ها اجرا گردید.
 
لازم به ذکر است که درخواست عفو آن‌ها از سوی کمیسیون عفو قوه قضائیه رد و حکم صادره علیه آن‌ها نیز از سوی دادستانی کل کشور تأیید و تنفیذ گردیده بود که با رعایت کلیه تشریفات قانونی و شرعی اجرا گردید.
 
* توقیف یک نشریه ی دانشجویی؛ احضار ۱۹ نفر از دانشجویان به کمیته ی انضباطی
     گزارش‌های دانشجویی از دانشگاه علم و صنعت تهران از "توقیف یک نشریهٔ دانشجویی؛ احضار ۱۹ تن از دانشجویان به کمیتهٔ انضباطی و احضار ۵ دانشجوی دختر به ادارهٔ امور خوابگاه‌ها جهت اخذ تعهد" حکایت می‌کنند.
 
به گزارش دانشجو نیوز، نشریه دانشجویی "رمنه" دانشگاه علم و صنعت در هفتهٔ گذشته به دلیل چاپ شعری از رضا براهنی به نام "از هوش می‌…" و با صدور حکم "دو ماه تعلیق از فعالیت‌های فرهنگی-هنری" برای مدیر مسئول این نشریه، توقیف شده است.
 
این در حالی است که این شعر برای نخستین بار در سال ۱۳۷۴ در مجموعهٔ "خطاب به پروانه‌ها" منتشر شده و بعد از آن ۴ بار نیز به تجدید چاپ رسیده است که آخرین آن‌ها در سال ۱۳۹۱ می‌باشد.
 
به نظر می‌رسد با توجه به مشی انتقادی این نشریه، استناد به چاپ یک شعر بیشتر جنبهٔ نمایشی داشته و این حکم در راستای مخالفت مدیران دانشگاه با محتوای صنفی این نشریه صورت گرفته است.
 
همچنین در چند هفتهٔ گذشته حدود ۱۹ نفر از دانشجویان، که تعداد زیادی از آنان را دانشجویان پسر خوابگاهی تشکیل می‌دهند، به دلایل واهی همچون نواختن گیتار، بازی ورق، کشیدن سیگار در خوابگاه و… به کمیتهٔ انضباطی این دانشگاه احضار شده‌اند.
 
گفتنی است برخی از این احضار‌ها حتی در موارد غیرقانونی بالا نیز نمی‌گنجد تا آنجایی که به گفتهٔ منابع خبری، یکی از دانشجویان احضار شده در ترم جاری در خوابگاه ساکن نبوده است.
 
و سرانجام اینکه در ادامهٔ سیاست‌های خفقانی دکتر جبل عاملی در دانشگاه علم و صنعت تعدادی از دانشجویان دختر به دلیل آنچه «ایجاد سر و صدا» در محوطهٔ خوابگاه اعلام شده است؛ به ادارهٔ امور خوابگاه‌ها فراخوانده شده و پس از تهدید به اخراج از خوابگاه مجبور به امضای تهعدنامه شده‌اند.
 
یک فعال دانشجویی در این باره به دانشجونیوز می‌گوید: «مبنای احضارهایی از این دست به کمیتهٔ انضباطی چیزی جز ایجاد فضای ترس و اختناق در سطح دانشگاه و خوابگاه‌ها نیست.
 
مدیران دانشگاه با این احضار‌ها به طور غیرمستقیم به فعالین دانشجویی اعلام می‌کنند که برای هر کسی که اراده کنند می‌توانند مشکل ایجاد کنند. قبلا هم شاهد چنین احضارهای بدون پایه‌ای با توجیه‌هایی مثل «منشور اخلاقی» و … به کمیته و یا حراست دانشگاه بوده‌ایم. امیدواریم وزیر علوم به این روندهای غیر قانونی در دانشگاه علم و صنعت پایان دهد.
 
یکی دیگر از فعالین این دانشگاه اما نظر دیگری دارد: "به نظر من این اقدامات در راستای پایین آوردن سطح مطالبات دانشجویان به موارد منشور اخلاقی است. مدیران دانشگاه با اتخاذ سیاست فرار رو به جلو می‌خواهند از اینکه مطالبات دانشجویان به سمت برکناری ریاست دانشگاه برود جلوگیری کنند و این آخرین تیر ترکش افراطی‌های باقی مانده از دوران احمدی‌نژاد در دانشگاه علم و صنعت است."
 
گفتنی است دکتر جبل عاملی، ریاست دانشگاه علم و صنعت در مدت ریاست خود همواره در سرکوب نشریات مستقل و فعالین دانشجویی نقش پررنگی داشته و بار‌ها از تبدیل دانشگاه علم و صنعت به فیضیهٔ دانشگاه‌ها یاد کرده است.
 
* مادر سعید زینالی: مسئولان قول داده‌اند پس از ۱۴ سال سرنوشت پسرم را به من بگویند
     اکرم نقابی، مادر سعید زینالی، می‌گوید مسئولان قوه قضاییه پس از ۱۴ سال به او قول مساعد داده‌اند که با پیگیری سرنوشت سعید زینالی، مادرش را از وضعیت او مطلع کنند.
 
اکرم نقابی در گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی گفت در دیداری که اخیرا با علیرضا آوایی، رئیس کل دادگستری استان تهران داشته است از او قول مساعد گرفته است که از سرنوشت پسرش اطلاع یابد.
 
خانم نقابی می‌گوید آقای آوایی به شدت از شنیدن ماجرای سعید زینالی متاثر شده است. او می‌گوید: «بعد از ۱۴ سال امیدوار شدم که یکی صدای مرا می‌شنود.»
 
به گفته خانم نقابی به رغم اینکه پسرش چند ماه پس از بازداشت با او تماس تلفنی گرفته مقام‌های قوه قضائیه تا مدتی این را که او بازداشت شده بوده نمی‌پذیرفته‌اند، اما پس از پیگیری‌های سرانجام گفته‌اند که او بازداشت بوده است.
 
به خانم نقابی گفته شده که فرزندش دست کم تا سال ۸۱ در زندان اوین بوده است.
 
در ۱۸ تیر ۷۸ پلیس و راست‌های تندرو، معروف به لباس شخصی، به کوی دانشگاه تهران و دانشجویانی که به تعطیلی روزنامه سلام معترض بودند حمله کردند.
 
قتل عزت ابراهیم‌نژاد تنها موردی بود که رسما پذیرفته شد، هرچند عامل آن شناسایی نشد. به جز آن گزارش‌هایی تاییدنشده از مواردی دیگر در تهران و تبریز هم منتشر شده بود.
 
خانم نقابی می‌گوید به غیر از او چندین خانواده دیگر نیز پیگیر وضعیت فرزندانشان بوده‌اند که در ناآرامی‌های ۱۸ تیر ۷۸ مفقود شده بودند. او می‌گوید دست کم ۵ خانواده دیگر تا چند سال پیش پیگیر وضعیت فرزندانشان بوده‌اند که به دلایل نامعلومی دیگر این کار را‌‌ رها کرده‌اند.
 
* اعتراض۷۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان: همکارانمان را آزاد کنید
     ۰ کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان صبح امروز در ادامه دور دوم اعتراضات صنفی خود بار دیگر در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
 
به گزارش ایلنا، یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان گفت: کارگران پلی‌اکریل امروز هنگام جابجایی شیف‌های کاری در محوطه کارخانه اجتماع کردند.
 
وی در خصوص اجتماع صنفی امروز کارگران کارخانه پلی اکریل، گفت: در اجتماع امروز که از ساعت هفت تا ساعت هفت و چهل و پنج دقیقه طول کشید، ۷۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان علاوه بر طرح خواسته‌های صنفی خود، خواستار آزادی همکاران دستگیر شده خود نیز شدند.
 
وی افزود: پس از این اجتماع ۴۵ دقیقه‌ای که با رعایت کامل نظم و انظباط برگزار شد، کارگران شیفت شب سوار بر سرویس‌های کارخانه عازم منازل خود شدند و در مقابل کارگران شیفت صبح در خطوط تولید کارخانه حاضر شدند.
 
گفتنی است، آقایان «جواد لطفی»، «عباس حقیقی»، «کیومرث رحیمی» و «احمد صابری» چهار کارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان هستند که از بامداد روز پنجشنبه تا کنون توسط ماموران نهادهای نظارتی در بازداشت به سر می‌برند.
 
استعفای برخی اعضای هیات مدیره کنونی کارخانه پلی اکریل اصفهان و همچنین حفظ و بررسی اسناد مربوط به عملکرد آن‌ها در صدر خواسته‌های دهگانه کارگران معترض قرار دارد.
 
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در این تشکل صنفی فسخ قرارداد شده‌اند نیز از دیگر خواسته‌های صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
 
کارگران پلی‌اکریل در آخرین روز از اعتراضات، صبح چهارشنبه (۲۹ آبان ماه) از ساعت ۷ تا ۱۱ در محوطه کارخانه تجمع کردند و با شروع بارندگی به مسجد کارخانه رفتند تا درباره آینده اعتراضات صنفیشان تصمیم بگیرند.
 
یکی از پیشنهادات مورد توافق در جلسه روز چهارشنبه این بود که اعتراضات کارگران «روزانه» ادامه داشته باشد به گونه‌ای که صبح‌ها پیش از شروع کار از ساعت ۷ تا ۸ و عصر‌ها در خاتمه کار از ساعت ۳ تا ۴ در محوطه کارخانه تجمع کنند.
 
* یک متهم به قتل در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد
     سپیده دم روز جاری یک متهم به قتل در زندان مرکزی زاهدان از طریق چوبه دار اعدام شد.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این متهم که حاج رشید ریگی نام داشت حدود ۱۱ سال پیش بازداشت و از سوی دادگه به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود.
 
حکم اعدام وی سحرگاه روز جاری در محوطه زندان مرکزی زاهدان با حضور مسئولین قضایی از طریق چوبه دار به اجرا در آمد.
 
* ممانعت از حضور شهروندان در مراسم یادبود فروهر‌ها
     مامورین امنیتی از شرکت شهروندان در مراسم یادبود پانزدهمین سالگرد قتل داریوش و پروانه فروهر در منزل شخصی ایشان ممانعت کردند.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مراسم یادبود پروانه و داریوش فروهر که قرار بود صبح روز جمعه یکم آذر ماه در منزل ایشان برگزار شود.
 
یکی از کسانی که قصد شرکت در این مراسم را داشت به گزارشگر هرانا گفت: "مامورین ابتدا به داخل منزل فروهر‌ها رفته و سپس سر کوچه جمع شدند و اجازه ندادند کسی به سمت منزل فروهر‌ها حرکت کند. مامورین امنیتی به جمعیت حاضر در محل که بالغ بر ۱۰۰ نفر می‌شدند ابتدا اعلام کرد که فقط اعضای فامیل و بستگان فروهر‌ها می‌توانند وارد شوند اما حدود ساعت ۳ و بیست دقیقه ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی به محل آمدند و سعی کردند مردم تجمع کننده را متفرق کنند. مردم تا ساعت ۴ و نیم در مقابل نیروی انتظامی مقاومت کرده و سپس با خواندن سرود‌ای ایران اقدام به ترک محل نمودند."
 
وی هم‌چنین بیان داشت: "افراد سر‌شناسی همچون دکتر محمد ملکی، بسته نگار، شریعتی‌ها، فیروزه صابر و خیلی‌های دیگر در بین جمعیت حضور داشتند."
 
قرار بود طبق فراخوانی که خانواده فروهر اعلام کرده بود طی روز جاری از ساعت ۳ بعد از ظهر تا ۵ مراسمی در منزل ایشان برگزار شود.
 
* انتقال ایرج محمدی به بیمارستان در پی وخامت وضع جسمی
     ایرج محمدی زندانی سیاسی زندان مرکزی زاهدان در پی وخامت وضع جسمی بصورت اورژانس به بیمارستان خارج از زندان منتقل شد.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ایرج محمدی زندانی سیاسی زندان مرکزی زاهدان روز گذشته پنج‌شنبه ۳۰ آبان ماه بصورت اورژانس به مراکز درمانی خارج از زندان منتقل گردید.
 
یکی از همبندیان وی به گزارشگر هرانا گفت: "ایرج محمدی در پی مسمومیت غذایی به بیمارستان منتقل شده است."
 
ایرج محمدی از سوی دادگاه نظامی به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم شده است و تا کنون ۵ سال از حبس خود را سپری کرده است.
 
* مشکلات زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر همچنان بدون پاسخ
     زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج از مشکل سردی آب حمام، کمبود لوازم بهداشتی، نبود تلفن رنج می‌برند و مسئولین کماکان نسبت به رفع مشکلات ایشان بی‌توجهی می‌کنند.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی دو ماه گذشته شورای زندانیان سیاسی سالن ۱۲ با مدیریت زندان و رئیس بند در مورد مسائل صنفی وارد مذاکره شدند و مسئولین قول برطرف کردن مشکلات را به زندانیان سیاسی داده‌اند.
 
یکی از زندانیان این بند به گزارشگر هرانا گفت: "مهم‌ترین خواسته ما طی این مذاکرات مسئله آب گرم بوده است. در بند ما آب گرم در سرویس‌های حمام اکثر مواقع وجود ندارد و با توجه به سردی هوا و هم‌چنین میانگین سنی بالای زندانیان این سالن، این امر مشکلات عدیده‌ای را پدید آورده است. زندانیان مسن باید برای حفظ سلامت خود همیشه ورزش کنند و نیاز به حمام دارند و از سویی آب سرد حمام بسیار برای سلامت ایشان مضّر است."
 
وی در ادامه گفت: "موضوع دیگری که ما مطرح کرده‌ایم مسئله تلفن برای زندانیان بود. اکنون زندانیانی که خانواده‌هایشان در شهرستان اقامت دارند هر ماه یکبار برای حدود ۴ یا ۵ دقیقه می‌توانند با بستگان خود صحبت کنند که این بسیار کم است."
 
این منبع در ادامه بیان داشت: "کیفیت نازل جیره غذایی زندان موضوع دیگری بود که ما درباره آن با مسئولین صحبت کردیم. اکنون هیچ نوع گوشتی در جیره زندان وجود ندارد و در اکثر غذا‌ها سویایی غیر خوراکی برای انسان استفاده می‌شود. رابط بند ما در این مورد تحقیق کرد و متوجه شد نوع سویایی که در آشپزخانه زندان برای پخت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد سویای دام و طیور است. این سویا در بازار به نام سویای (حیوانی) به فروش می‌رسد. متاسفانه این مورد نیز تا کنون رسیدگی نشده و همچنان کیفیت غذا‌ها به‌‌ همان منوال است."
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: "کمبود مواد شوینده و ضد عفونی کننده از دیگر مشکلات تمام زندانیان در رجایی شهر کرج است. موادی همچون پودر رختشویی، مایع ظرفشویی، مایع سفید کننده و... بسیار کم در اختیار زندانیان قرار می‌گیرد و مسئولین این کمبود را به گردن سازمان زندان‌ها می‌اندازند و می‌گویند سازمان زندان‌ها با کمبود بودجه شدید مواجه است."
 
گفتنی است، هم اکنون ۶۳ زندانی سیاسی و ۱۷ زندانی امنیتی در سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج نگهداری می‌شوند.
 
* یک محکوم به اعدام در زندان زاهدان جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شد
     دست کم یک متهم به قتل در بند ۳ زندان مرکزی زاهدان جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حاج رشید ریگی که به اتهام قتل عمد ۱۱ سال پیش بازداشت و از سوی دادگاه به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بود ظهر روز جاری جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.
 
یکی از زندانیان زندان مرکزی زاهداان به گزارشگر هرانا گفت: "حاج رشید ریگی ۵۳ ساله از بند ۳ زندان مرکزی زاهدان به سلول انفرادی منتقل شد تا حکم وی سحرگاه روز آینده ساعت ۵ و نیم به اجرا در آید."
 
این منبع احتمال داد زندانیان محکوم به اعدام دیگری نیز از بندهای دیگر این زندان جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده باشند.
 
* ماجرای کشته شدن دختر ۱۸ ساله بانه‌ای به مجلس کشیده شد
     با آغاز بررسی پرونده کشته شدن دختر ۱۸ ساله‌ای در بانه از سوی ماموران نیروی انتظامی در دادسرای نظامی سقز، نماینده این شهرستان نیز در مجلس در خصوص این حادثه به وزیر کشور تذکر داد.
 
به گزارش کلمه، محسن بیگلری، نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه خطاب به وزیر کشور با اعلام اینکه در دو ماه گذشته چندین شهروند کرد به خاطر بی‌احتیاطی نیروهای نظامی کشته شده‌اند، از وی در خصوص پرونده مورد هدف قرار گرفتن «آوین عثمانی» از سوی ماموران نیروی انتظامی خواستار توضیح شد.
 
این نماینده مجلس در این رابطه گفت: "به دلیل تبعیض‌ها و محرومیت‌ها، مردم سقز و بانه از ناچاری به پدیده شوم قاچاق روی می‌آورند و متاسفانه در دو ماه گذشته نیروی انتظامی و هنگ مرزی با تیراندازی شش نفر از هموطنان بانه‌ای کشور را کشته است و جالب این است که اکثر این‌ها همراه خانواده‌شان بوده‌اند و مقابل چشمان نزدیکانشان کشته شده‌اند. جالب‌تر اینکه در هیچ کدام یک از این ماشین‌ها یک گرم بار قاچاق وجود نداشته است. از وزیر کشور به واسطه این موضوعات سوال دارم و آن را در مجلس پیگیری می‌کنم."
 
هوشنگ عثمانی برادر دختر ۱۸ ساله‌ای که در روز ۲۳ آبان ماه مورد هدف گلوله ماموران نیروی انتظامی قرار گرفت در این رابطه به دویچه وله می‌گوید: "در آن روز من، آوین و نامزدش که قرار بود هفته دیگر مراسم عروسیشان را جشن بگیرند در ماشین نشسته بودیم که ناگهان یک ماشین شخصی جلوی ما توقف کرد و هر چهار نفر به سمت ما آمدند. ما نمی‌دانستیم که این چهار نفر از ماموران نیروی انتظامی هستند. ماشین هم متعلق به نیروی انتظامی نبود. شک کرده بودند که ما بار قاچاق داریم در صورتی که ما هیچ کاری نکرده بودیم. ما هم ترسیدیم و شروع به حرکت کردیم اما سه نفر از آن‌ها بدون هیچ اخطاری شروع به تیراندازی کردند."
 
برادر «آوین عثمانی» با انتقاد از اینکه حتی طبق اصولی که ماموران نیروی انتظامی موظف به رعایت آن هستند و باید در ابتدا تیر هوایی شلیک کنند، ادامه می‌دهد: "ماموران نه تنها این کار را نکردند بلکه به گفته کار‌شناسان، فاصله تیراندازی کمتر از پنج متر بوده و به همین خاطر است که گلوله توانسته از بدنه ماشین عبور کرده و وارد بدن آوین شود."
 
هوشنگ عثمانی در ادامه با بیان بی‌اطلاعی از درخواست مجازات برای مته‌مان از سوی والدینش می‌گوید: "اگر هم ماموری که در ‌‌نهایت به آوین شلیک کرده باشد را قصاص هم کنند، از ما دردی دوا نمی‌شود. من خواهرم را بدون دلیل و تنها به خاطر اشتباه ماموران نیروی انتظامی از دست دادم اما در حال حاضر خانواه من فقط می‌خواهد که درد و دلش شنیده شود تا شاید دیگر از این اتفاقات رخ ندهد."
 
در حال حاضر پرونده با دارا بودن دو وکیل در تهران و بانه در دست بررسی است. یکی از این وکلا در این رابطه می‌گوید‏: ‏ "از این رو که در بانه دادسرای نظامی وجود ندارد، پرونده با بازداشت سه متهم در داسرای نظامی سقز در حال پیگیری است".
 
سه روز پس این حادثه محسن بیگلری، نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس به وزیر کشور در خصوص تیراندازی نیروی انتظامی بانه به مردم عادی و به خصوص کشته شدن این دختر ۱۸ ساله در حالی تذکر داد که خبر مربوط به این اظهارات تنها ساعتی پس از انتشار در وبسایت «خانه ملت» متعلق به مجلس شورای اسلامی ایران حذف شد.
 
در عین حال اعتراض نمانیده بانه و سقز در شرایطی در مجلس اعلام شده است که پیش از این نیز نعمت‌الله منوچهری دیگر نماینده‌ کرد در مجلس ایران نیز نسبت به تیراندازی به شهروندان این منطقه هشدار داده بود.
 
نعمت‌الله منوچهری هفدهم آبان‌ماه سال جاری در مجلس در مورد پرونده قتل جوان ۲۲ ساله‌ای به نام «احسان پیام» که او نیز از سوی ماموران انتظامی به اشتباه به قتل رسیده بود، اظهاراتی مطرح کرده بود.
 
* چهار کارگر معترض پلی اکریل اصفهان بازداشت شدند
     چهار کارگر پلی اکریل اصفهان حوالی ساعت چهار بامداد روز گذشته (پنج شنبه ۳۰ آبان ماه) توسط نهادهای نظارتی بازداشت و به شهر "دستگرد" در ۱۳ کیلومتری شمال شهر اصفهان منتقل شده‌اند.
 
به گزارش ایلنا، "جواد لطفی"، "عباس حقیقی"، "کیومرث رحیمی" و "احمد صابری" چهار کارگری هستند که با ادامه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل بازداشت شده‌اند. هنوز از دلایل بازداشت این کارگران اطلاعی در دست نیست.
 
بر اساس این گزارش، آقای صابری در جلسهٔ نمایندگان کارگران پلی اکریل با فرماندار شهرستان مبارکه که صبح روز دوشنبه ۲۶ آبان ماه برگزار شده بود به عنوان یکی از نمایندگان کارگری حضور داشته است.
 
هر چند در روزهای اولیه دور دوم اعتراضات کارگران پلی‌اکریل اخباری از تهدید نمایندگان کارگران شنیده می‌شد، اما فرماندار شهرستان مبارکه روز سه شنبه (۲۷ آبان‌ماه) در گفتگو با ایلنا اعمال تهدید علیه کارگران معترض را تکذیب کرده بود.
 
"مهدی سلیمانی" فرماندار مبارکه درباره دلایل کناره‌گیری ۸ نماینده طرف مذاکره با فرمانداری از جمع کارگران معترض، گفته بود: نمایندگان کارگران صبح روز دوشنبه با من دیدار کردند و پس از این دیدار، خبری از آن‌ها ندارم.
 
این مقام دولتی در پاسخ به این سئوال که "آیا توصیه خاصی به نمایندگان کارگران در جلسه مذکور شده است؟"، گفته بود: من در تمام جلساتی که با کارگران داشته‌ام آن‌ها را به پایان تجمع توصیه می‌کنم ولی تهدیدی صورت نگرفته است.
 
فرماندار مبارکه در پاسخ به این سئوال که "آیا «توصیه» شما با تذکر عواقب احتمالی همراه بوده است؟"، عنوان کرده بود: چنین چیزی را به خاطر ندارم. در فضای غیرصنفی ممکن است عده‌ای بخواهند اخلال ایجاد کنند و فضای کارخانه را به هم بریزند اما قطعا کسی تهدید نشده است.
 
با وجود اظهارات این مقام دولتی اما نمایندگان دو تشکل عالی "شورای اسلامی کار" و "انجمن‌های صنفی کارگری" در اصفهان صبح امروز (جمعه) در گفتگو با ایلنا از بازداشت کارگران "اظهار اطلاع" کرده‌اند اما جزئیاتی از دلایل دستگیری این کارگران اعلام نکرده‌اند.
 
هرچند تلاش‌های خبرنگاران ما برای تماس با فرمانداری مبارکه تا لحظه تنظیم این خبر بی‌نتیجه بوده است اما سایر مقامات انتظامی و دولتی مبارکه از جمله «اسلامی» رئیس اداره کار مبارکه و «وحدتی» مسئول امور سیاسی انتظامی فرمانداری مبارکه حاضر به ارائه جزئیات بیشتری درباره بازداشت کارگران نشده‌اند.
 
با این وجود روز گذشته (پنجشنبه) جمعی از کارگران پلی‌اکریل طی دیداری با «ایران‌پور» نماینده شهرستان مبارکه در مجلس او را در جریان بازداشت همکارانشان قرار داده‌اند.
 
* انتقال شش زندانی عقیدتی محکوم به اعدام به بند ۳۵۰ اوین
     شش زندانی عقیدتی محکوم به اعدام که در سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ اوین نگهداری می‌شدند به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شدند.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کاوه ویسی، مختار رحیمی، کاوه شریفی، بهروز شاه‌نظری، طالب ملکی و شهرام احمدی زندانیان عقیدتی اهل سنت که به اعدام محکوم شده‌اند بعد از بیش از ۱۵ روز اعتصاب غذا به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شدند.
 
ماموستا کاوه ویسی و مختار رحیمی روز یک‌شنبه ۷ مهر ماه از سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ اوین منتقل شده بودند.
 
کاوه شریفی، بهروز شاه‌نظری، طالب ملکی و شهرام احمدی نیز در تاریخ چهارشنبه ۱۷ مهر ماه از سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج به بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شدند.
 
این زندانیان همگی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه‌ای به اتهام "هواداری از گروههای سلفی" به اعدام محکوم شده‌اند.
 
ایشان بار‌ها اتهام وارده را تکذیب کرده و علت بازداشت و محکومیت خود را دلایل مذهبی عنوان می‌کنند.
 
* ضرب و شتم زندانبان بند ۳۵۰ زندان اوین به دلیل حمایت از زندانیان
     روز گذشته در بهداری زندان اوین، یکی از زندانبانان بند ۳۵۰ زندان اوین به دلیل حمایت از زندانیان مورد ضرب و شتم فرمانده یگاندحفاظت زندان قرار گرفت.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از ماه گذشته به دستور مسولین زندان جهت انتقال بیماران به بهداری زندان اوین از سرباز وظیفه استفاده می‌شود.
 
یک مبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: "روز گذشته چهارشنبه ۲۹ آبان ماه رفتار توهین آمیز سربازی که زندانیان سیاسی- عقیدتی بند ۳۵۰ را به بهداری منتقل کرده بود باعث ناراحتی و شکایت زندانیان شده بود که پس از حضور زندانبان بند ۳۵۰ در بهداری زندان اوین، وی در جهت حمایت از زندانیان با سرباز خاطی برخورد می‌کند."
 
وی در ادامه گفت: "این امر موجب گشت تا «فرمانی» رییس یگان حفاظت زندان اوین در بهداری زندان حضور یابد و ابتدا زندانبان را مورد ضرب و شتم قرار دهد و سپس وی را تهدید و به وی توهین کند. این درگیری با حضور نیروهای حفاظت زندان اوین خاتمه یافت و تعدادی از زندانیان حاضر در بهداری جهت ادای شهادت به ساختمان حفاظت زندان اوین فرا خوانده شدند."
 
* بازداشت شهروندان بهایی در سمنان جهت انجام خدمت وظیفه
     ماموران اداره اطلاعات سمنان اقدام به بازداشت و تفتیش منزل شهروندان بهایی به بهانه مشمولیت خدمت سربازی کردند.
 
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران اداره اطلاعات شهر سمنان با در دست داشتن نامه‌ای به امضای فردی به نام "زمانی" که مسئولیت معاون دادستان در دادگاه انقلاب را بر عهده دارد، به منازل تعدادی از شهروندان بهایی سمنان که فرزندان مشمول خدمت وظیفه دارند مراجعه کرده و پس از تفتیش کامل و بهم ریختن منزل و ضبط کتب مذهبی، لب تاب، کامپیو‌تر و وسایل شخصی، جوان بهایی ساکن منزل را نیز دستگیر و به نیروی انتظامی محل تحویل دادند.
 
بازداشت شدگان بهایی پس از یک روز با امضای فرمی در نیروی انتظامی مبنی بر اینکه هر زمان احضار شدند خود را معرفی کنند و سپس با تودیع وثیقه ناچیزی آزاد شدند.
 
تا لحظه تنظیم این خبر امید پیراسته، اردشیر فناییان، اورخش هدایتی، نعیم هدایتی و سروش فیروزیان بازداشت و سپس با تودیع وثیقه آزاد شدند.
 
یکی از شهروندان بهایی با مراجعه به اداره نظام وظیفه، دلیل چنین برخوردی را جویا شده است که در پاسخ گفته‌اند که سالهاست قانون جلب مشمولین وظیفه لغو شده و برخورد و جلب مشمولان وظیفه بهایی توسط ارگان دیگری صورت گرفته است.
 
 

هیچ نظری موجود نیست: