(سومین کنگرهی کنفدراسیون محصلین و دانشجویان ایرانی در اروپا)
به جناب آقای دکتر محمد مصدق رهبر ارجمند جبهه ملی ایران
ای سردار پیر سر از زانوی اندیشهات بردار و خروش فرزندانت را بشنو که با سینههای مالامال از امید به فردای پیروزی، نام تو را میبرند.
ای دهقان سالخورده تاریخ ما… کاش میتوانستی دیوارهای قلعهای را که در آن زنجیرت کشیدهاند، بشکافی و بیرون آیی تا به چشم خویش ببینی از بذری که در مزرعه اندیشهها افشاندهای، نسلی روئیده است که جز به جهاد نمیاندیشد و جز به راه تو گام نمیگذارد و تو آنگاه میدیدی نهضتی را که تو رهبری کردی و او تو را پرورش داد، امروز دارای فرهنگی غنی است. فرهنگی که صفحاتش با خون نگاشته شده است و داستانش داستان شکنجهها، زندانها، اسارتها و محرومیتهاست و امروز نسلی که پس از هشت سال پیکارش ولوله در جهان انداخته است، از این فرهنگ الهام میگیرد.
ما نیز هزاران فرسنگ دور از دیار عزیز و یاران دلیر خویش راه مقدس همین نسل را دنبال میکنیم و بیآنکه لحظهای به منافع خویش و حتی به حیات خود بیندیشیم، دستاندرکار نبرد با پلیدی و تاریکی هستیم و امروز که در برابر همان دشمنانی که از چپ و راست بر تو میتاختند، ایستادهایم، میخواهیم در کوشش ملت خود به سوی روشنایی سهم شایسته خویش را داشته باشیم.
نام تو امروز نه تنها فضای ما را گرم میدارد، بلکه آسمانهای بیگانهای را که امروز ما در زیر آن بسر میبریم، با روح و دل ما آشنا ساخته است، زیرا هر کجا که میگذریم، سخن از تو است و پیکار مقدس تو.
ما به تو اعلام میکنیم که به راهی که رفتهای وفاداریم. نام تو محک آزادی و شرف ماست و شیرازه اتحاد و پیوند ما.
ما به تو اعلام میکنیم که دوش به دوش یاران تو میجنگیم و از شکنجه و کشتار خصم نمیهراسیم.
ما به تو اعلام میکنیم بنائی را که پی ریختی میسازیم، جهادی را که آغاز کردی به پایان میبریم و دیوارههای استبدادی را که شکافتی فرو میریزیم.
ما به تو اعلام میکنیم که همگام با ملت خویش بهپاخاستهایم تا شب سیاه ملک خویش را به صبح کشانیم و استعماری را که تو مجروح کردی، بمیرانیم و در راه تو و در پی تو، شرف و آزادی ملت خویش را از چنگال دژخیمان مردمخوار و غلامان جاننثار رهایی بخشیم و زنجیرهای گران را از پای تاریخ وطن خود برداریم.
درودهای گرم و آتشین فرزندان وفادار خویش را بپذیر!
پاریس – پنجم ژانویه ۱۹۶۲
(این پیام به قلم دکتر شریعتی نوشته شده است)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر