بسیاری از نقاط جهان در وضعیت بحرانی قرار داشتند. تظاهرات در فرانسه، چکوسلاواکی، آلمان، مکزیک، برزیل، ایالات متحده آمریکا و بسیاری از نقاط دیگر جهان. برخی از این اعتراضات مسالمت آمیز به پایان رسیدند و بسیاری از آنها به سختی فرو کش کردند. دو نفر از برجستهترین رهبران آمریکا از جمله مارتین لوتر کینگ جونیور رهبر جنبش مدنی آمریکاییها و رابرت اف. کندی سناتور نیویورک در سنای ایالات متحده آمریکا در طی چند ماه به قتل رسیدند. حال با هم نگاهی به عکسها بیندازیم.
۱ – سربازان گارد ملی ایالات متحده آمریکا، به عنوان مدد کاران حقوق مدنی به همراه پلاکاردهایی با مضمون "من هم انسانم"، ۲۹ مارس ۱۹۶۸.
۲ – پرچم ویتنام در بالای برج اصلی و عبور یک جیپ حامل مجروحین پس از حملات در ماه فوریه سال ۱۹۶۸.
۳ - Nguyen Ngoc Loan فرمانده پلیس ملی ویتنام جنوبی، در حال شلیک به مامور مظنون در ۱ فوریه سال ۱۹۶۸. انتشار این عکس و شهرت آن باعث شد تا او زیر فشار اذهان عمومی قرار گیرد و مجبور شود کشور را در سال ۱۹۷۵ در سکوت ترک کند.
۱ – سربازان گارد ملی ایالات متحده آمریکا، به عنوان مدد کاران حقوق مدنی به همراه پلاکاردهایی با مضمون "من هم انسانم"، ۲۹ مارس ۱۹۶۸.
۲ – پرچم ویتنام در بالای برج اصلی و عبور یک جیپ حامل مجروحین پس از حملات در ماه فوریه سال ۱۹۶۸.
۳ - Nguyen Ngoc Loan فرمانده پلیس ملی ویتنام جنوبی، در حال شلیک به مامور مظنون در ۱ فوریه سال ۱۹۶۸. انتشار این عکس و شهرت آن باعث شد تا او زیر فشار اذهان عمومی قرار گیرد و مجبور شود کشور را در سال ۱۹۷۵ در سکوت ترک کند.
۴ – دریانورد آمریکایی در تاریخ ۱۸ ژوئیه سال ۱۹۶۸.
۵ – یک سخنران اجتماعی و تجمع دسته جمعی سازماندهی شده توسط جوانان در حمایت از دموکراسی، میدان قدیمی پراگ، چکسلواکی در تاریخ ۱۸ مه سال ۱۹۶۸.
۶ – صفی از تانک های شوروی در ۲۸ اوت سال ۱۹۶۸ در خیابانی از پراگ.
۷ –محاصره تانکهای شوروی در مقابل ایستگاه رادیویی توسط ساکنین پراگ، ۲۱ اوت سال ۱۹۶۸.
۸ – یکی از آخرین عکسهای ثبت شده از دکتر مارتین لوتر کینگ جونیور.
۹ – اندرو یانگ رهبر حقوق مدنی (سمت چپ) در کنار ما بقی افراد در تراس Lorraine Motel و اشاره به سمت مهاجم پس از ترور رهبر حقوق مدنی دکتر مارتین لوتر کینگ جونیور در ممفیس، تنسی، ۴ آوریل ۱۹۶۸.
۱۰ – یک تصویر هوایی از دود ناشی از سوختن ساختمانهای شمال شرقی واشنگتن در تاریخ ۵ آوریل ۱۹۶۸. آتش سوزی نتیجه شورش و تظاهرات پس از ترور دکتر مارتین لوتر کینگ جونیور.
۱۱ – آتش نشانان نیویورک در تلاش برای فرو نشاندن آتش سوزی در فروشگاه مبلمان پس از شورش و تظاهرات بعد از ترور دکتر مارتین لوتر کینگ جونیور، تاریخ ۴ آوریل ۱۹۶۸.
۱۲ – یک نیروی نظامی در خیابانی کاملا تخریب شده، ۵ آوریل ۱۹۶۸.
۱۳ – کورتا اسکات کینگ نویسنده و فعال حقوق مدنی ایالات متحده آمریکا و همسر مارتین لوتر کینگ و فرزندانش در کنار دکتر رالف ابرناتی (Dr. Ralph Abernathy). تقریبا ۱۰،۰۰۰ نفر در مراسم یادبود دکتر کینگ شرکت کردند.
۱۴ – دکتر تیموتی لری مدافع استفاده از داروهای روان گردان جهت مقاصد خاص و درمانی در شرایط کنترل شده بود. او در مرکز تصویر و در طول کنوانسیون حزب دموکرات در ۲۱ فوریه ۱۹۶۸، کنفرانس شهر نیویورک. در سمت چپ وی، ابی هافمن فعال سیاسی- اجتماعی و در سمت راست جری روبین قرار دارند.
۱۵ - ۱۹۶۸ سال اعتراضات در سراسر جهان بود. نیروهای پلیس در حال متفرق کردن اعتراضات سراسری دانشجویان در ریو دوژانیرو، برزیل، ۴ آوریل ۱۹۶۸. بخشی از اعتراضات مربوط به بالا رفتن هزینه بوده است.
۱۶ – درگیریهای خشونت آمیز بین نیروهای پلیس و دانشجویان در پاریس، فرانسه، ماه مه سال ۱۹۶۸.
۱۷ – تظاهرات گسترده علیه جنگ در ویتنام، لندن، ۱۸ مارس ۱۹۶۸، در پی این اعتراضات صدها نفر دستگیر شدند.
۱۸ – تظاهر کنندگان در ۱۹ ژوئن ۱۹۶۸، روز اتحاد کمپین بین المللی مستمندان در واشنگتن دی سی.
۱۹ – گروه بیتلز (The Beatles) در ۲۸ فوریه ۱۹۶۸ سالی که آلبوم the White منتشر شد. از سمت چپ به ترتیب پل مکارتی، جان لنون، رینگو استار و جورج هریسون.
۲۰ – بازیگر آمریکایی گری لاکوود در مجموعه A. Space Odyssey سال ۲۰۰۱، نوشته و کارگردانی شده توسط استنلی کوبریک (Stanley Kubrick). این فیلم پیشگام در آوریل سال ۱۹۶۸ وارد سینما شد و برنده جایزه اسکار برای بهترین جلوههای بصری شد.
۲۱ – یک تصویر فرهنگی از انقلاب فرهنگی چین در سال ۱۹۶۸. اعضای کمیته انقلابی استان سیچوآن با غیر نظامیان و سربازان در ۲۶ اوت ۱۹۶۸ با یکدیگر متحد شدند.
۲۲ – نیروهای فدرال نیجریه در ۱۳ اکتبر سال ۱۹۶۸ در نزدیکی جاده Ikot Expene چند کیلومتری بیافرا. بیافرا در ایالت نیجریه یک منطقه متخاصم بود که از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۰ در مقابل استقلال طلبان جنگید. در پایان این جنگ پس از سالها مبارزه و یک محاصره فلج کننده توسط دولت نیجریه، ۵۰۰۰۰۰ تا دو میلیون نفر بر اثر گرسنگی و فقر تلف شدند.
۲۳ – خیابان Pittsburgh، پنسیلوانیا در ۲۴ آگوست ۱۹۶۸.
۲۴ – تامی اسمیت و جان کارلوس، برنده مدال طلا و برنز در مسابقات المپیک ۱۹۶۸، در دو ۲۰۰ متر. آنها برای نشان دادن اعتراض به رفتار غیر عادلانه با سیاهپوستان آمریکایی در مسابقات ایالات متحده شرکت کردند و حاضر به هم صدا شدن با سرود ملی و گرفتن پرچم آمریکا نشدند. پیتر نورمن استرالیایی نیز مدال نقره را از آن خود کرد.
۲۵ – محاصرا سناتور رابرت اف. کندی توسط صدها نفر از طرفدارانش. ۲ آوریل سال ۱۹۶۸.
۲۶ – بدن نیمه جان سناتور رابرت اف. کندی به دلیل خونریزی بالا، در ۵ ژوئن ۱۹۶۸. در جریان مبارزات انتخاباتی، لحظاتی بعد از پیروزی در ایالت کالیفرنیا در آشپزخانه هتل آمباسادور شهر لسآنجلس، هدف گلوله سرحان سرحان دانشجوی ۲۴ ساله فلسطینی تبار شهروند اردن قرار گرفت و به مانند برادر بزرگترش کشته شد.
۲۷ - کورتا اسکات کینگ، همسر مارتین لوتر کینگ جونیور در کنار تابوت رابرت اف. کندی، کلیسای سنت پاتریک نیویروک، ۷ ژوئن سال ۱۹۶۸.
۲۸ – جمعیت حاضر شده در مسیر راه آهن، تشییع جنازه رابرت اف. کندی در مسیر گورستان Arlington National واشنگتن دی سی.
۲۹ – درگیری نیروهای پلیس با معترضین در نزدیکی هتل کنراد هیلتون، خیابان میشیگان شیکاگو، ۲۸ اوت سال ۱۹۶۸.
۳۰ – خارج کردن مایکل والاس خبرنگار CBS توسط افسران امنیتی در طول جلسه نشست نامزدها شورای ملی کنواسیون دموکراتها، شیکاگو. ۲۸ اوت ۱۹۶۸.
۳۱ – معاون رئیس جمهور هوبرت هامفری و همسرش سناتور ادموند ماسکی در کنوانسیون دموکراتیک شیکاگو، پس از اعطای جایزه به رئیس جمهور و معاون، ۲۹ اوت ۱۹۶۸.
۳۲ – اعتراض سیاهپوستان در ۱۵ ژوئیه سال ۱۹۶۸ در مقابل درب ورودی دادگاه Alameda County Courthouse اوکلند، کالیفرنیا. آنها جهت حمایت از Huey Newton ۲۶ ساله بنیانگذار Black Panthers (حزب پلنگ سیاه) جمع شده اند.
۳۳ – بردن یک سیاهپوست جوان توسط پلیس میامی با قفل کردن بازو دور گردن در ناحیه غربی شهر Negro Liberty City، ۸ اوت سال ۱۹۶۸.
۳۴ – کمین هلی کوپترها در طی عملیات پگاسوس ویتنام، ۵ آوریل ۱۹۶۸.
۳۵ – شواهد قتل عام کودکان و زنان ویتنامی توسط سربازان ایالات متحده در ۱۶ مارس ۱۹۶۸. با توجه به اسناد موجود در دادگاه، آنها تنها چند ثانیه بعد از عکس گرفتن، کشته شدند.
۳۶ – نیروی دریایی آمریکایی برای نجات جان یکی از مجروحین در طی نبرد ویتنام، ۱۶ فوریه ۱۹۶۸.
۳۷ – سربازان ارتش مکزیک در حالت آماده باش در منطقه Tlatelolco مکزیکو سیتی، ۲ اکتبر سال ۱۹۶۸.
۳۸ – سر بازان پس از دستگیری دانشجویان در ساعات اولیه اعتراضات در مکزیکو سیتی، موهای آنان را میتراشیدند، ۳ اکتبر ۱۹۶۸.
۳۹ – نخستین مهندسی که نمونه اولیه موس کامپیوتر را برای تمامی نسخهها ساخت، ۹ دسامبر ۱۹۶۸.
۴۰ – ریچارد نیکسون در بین هوادارانش در هتل هیلتون پالازا.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر