تولید در ایران؛ راهی ناهموار و بیهدف
با گذشت حدود ۳۰ سال از پایان جنگ ایران و عراق و تلاش برای افزایش ظرفیت تولید، هنوز مشکل اصلی اقتصاد ایران، تولید است. در گفتوگو با چند تولیدکننده نگاهی کردهایم به بخشی از مشکلات تولید در ایران.
این تولیدکننده میگوید به تازگی از یک برند تولید ایران دیدن کرده که در فروشگاهش با خط درشت نوشته شده بوده: "با افتخار تولید ایران". او ادامه میدهد: «ما در ایران تولیدات بسیار باکیفیتی داریم که با توجه به فیزیک بدن ایرانیان و آب و هوا و زندگی ایرانی تولید شده اما حمایتی از آن نمیشود. مثلا در ترکیه حدود ۲۰ سال پیش وامهای کم بهره در اختیار تمام تولیدکنندگان گذاشند، جدیدترین دستگاههای دوخت و برش را وارد کردند و در مناطق خاص پیشبینیشده در قالب مناطق صنعتی، صنعت پوشاک را رونق دادند. نتیجهاش این شد که الان ترکیه یکی از بزرگترین صادرکنندگان پوشاک در دنیاست. خود ما در ایران برندهای ترک را با قیمت بالا میخریم چون میدانیم با کیفیت است.»
صدور مجوز بدون کارشناسی
در ایران برای تولید فیلم یا نشر یک کتاب باید ابتدا مجوز لازم را دریافت کرد. ایران جزو معدود کشورهایی است که پیش از تولید یک اثر هنری باید اجازه تولید آن از سوی دولت صادر شود. زمان صدور این مجوزها گاه آنقدر طولانی میشود که فیلمساز یا ناشر، عطای آن را به لقایش میبخشد.
در بخش تولید که قاعدتا این صدور مجوز باید با کار دقیق کارشناسی صورت بگیرد و نیازمند بررسیهای دقیق و تخصصی است اما ظاهرا برعکس است.
یک تولیدکننده از خاطره شخصی خودش در این باره به دویچهوله میگوید: «۲۱ یا ۲۲ سال پیش در زمان دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی، مدیرکل صنایع یکی از استانها را تشویقی فرستادند مکه چون درطول یک سال ۲۷ جواز تاسیس کارخانه نوشابه در یک استان صادر کرده بود. آیا بررسی شده بود که اصلا زیرساخت لازم برای ساخت ۲۷ کارخانه در یک زمینه فعالیت در یک استان وجود دارد یا نه؟ شما در هیچ جای دنیا نمیبینید که در یک زمینه فعالیت ۲۷ کارخانه فقط در یک استان تاسیس بشود و مدیر مربوطه هم به این خاطر تشویق شود.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر