نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۶ تیر ۱۷, شنبه

افزایش دست‌کم صد در صدی اعتیاد در ایران نشانه شکست استراتژی اعدام است


افزایش دست‌کم صد در صدی اعتیاد در ایران نشانه شکست استراتژی اعدام است
سازمان حقوق بشر ایران، ۱۶ تیر ماه ۱۳۹۶: اوایل تیر ماه پس از سال‌ها انتظار آمار معتادان در ایران از سوی «ستاد مبارزه با مواد مخدر» حدود سه میلیون نفر اعلام شد که این نشان از رشد صد در صدی اعتیاد به مواد مخدر در ایران دارد.
پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر روز شنبه ۳ تیر ماه در خصوص شیوع اعتیاد در کشور گفت که ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار تن در ایران به مواد مخدر اعتیاد دارند. این در حالی است که از سال ۱۳۹۰ تاکنون هر‌گاه از آمار رسمی معتادان کشور سخنی به میان می‌آمد، بسیاری از مسئولان به یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور بر اساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره می‌کردند.
با این وجود سعید صفاتیان، رئیس کارگروه مبارزه با مواد مخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام این آمار را زیر سئوال برده و معتقد است آمار واقعی اعتیاد بیشتر از چیزی است که ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام می‌کند. وی در گفتگویی با ایلنا گفت: «عدد دو میلیون و ۸۰۸ هزار معتاد که اخیرا اعلام شده است، عدد صحیحی نیست و باید به این رقم معتاد در کشور ۲۰ تا ۳۰ درصد دیگر نیز اضافه کرد.»
آقای صفاتیان می‌گوید که «پنهان‌کاری» مردم در پیمایش‌های شیوع‌شناسی باعث شده آمار معتادان در ایران کمتر از رقم واقعی باشد.
صفاتیان همچنین با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری تلویزیون دولتی ایران در شب ۱۳ تیر ماه در این خصوص گفت: «نوع سؤال‌هایی که از افراد می‌شود، آمارهای معتادان را دچار چالش می‌کند.»، «نوع سؤال‌ها، جمعیت پنهان معتاد را ایجاد می‌کند و نمی‌توان تعداد معتادان را تخمین زد.»
افزایش دست‌کم صد در صدی نرخ اعتیاد، در طی سال‌هایی بوقوع پیوسته که ایران بصورت بی‌رحمانه و شتابزده زندانیان مرتبط با مواد مخدر را اعدام کرده است. نهاد آمار سازمان حقوق بشر ایران موفق به ثبت بیش از سه هزار اعدام برای جرایم مرتبط با مواد مخدر از سال ۲۰۱۰ تا کنون شده است.طبق آمار این نهاد از ژانویه ۲۰۱۰ تا ژانویه ۲۰۱۷ تعداد ۲۹۹۳ نفر در ارتباط با مواد مخدر اعدام شدند و در سال ۲۰۱۷ نیز تا کنون بیش ۱۳۰ نفر در این رابطه اعدام شده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست: