درباره آخرین وضعیت لابیهای
الف) وضعیت نایاک (شورای ملی روابط ایرانیان - آمریکاییان)
طبق اظهارات برخی از کارکنان نایاک، با روی کار آمدن ترامپ، وضعیت نایاک به ریاست تریتا پارسی وخیم شده است زیرا نایاک علناً از هیلاری کلینتون حمایت کرده و در مدت رقابتهای انتخاباتی بهشدت علیه ترامپ فعالیت داشته و همین موضوع باعث شده که برخی از اعضای کنگره که قبلاً با نایاک ارتباطاتی داشتند، در حال حاضر از هرگونه ملاقات با مسؤولان نایاک خودداری کنند.
در این زمان در داخل کنگره بین دوستان نایاک شکاف ایجاد شد زیرا تا آن زمان مسؤولان نایاک میگفتند که با هیچیک از دو حزب نیستیم ولی وقتی به ترامپ حمله کردند، استقلال صوری خودشان را هم از دست دادند.
نفوذ نایاک در جناح جمهوریخواه (با توجه به اینکه کنگره، قوه قضائیه و ریاست جمهوری در دست آنهاست) از دست رفته است و با وجود ارتباطات عمیقی که آنها پس از سالها با حزب دموکرات ایجاد کردهاند، حالا حتی خود دموکراتها هم از برقراری ارتباط با نایاکیها ترس دارند زیرا سیاست ترامپ این است که افرادی را که اخیراً و در جریان مبارزات انتخاباتی علیه وی صحبتی کرده باشند، حتی از جناح جمهوریخواهان را به دفتر خود آورده و تحقیرشان میکند.
بودجه نایاک بیشتر از طریق NED (با تأمین مالی وزارت خارجه آمریکا) و افراد و موسسات حامی دموکراتها (ازجمله پلاشرز) تأمین میشده که اکنون حتی بودجه نایاک نیز دچار مشکل شده است.
ب) وضعیت شورای ایران و آمریکا
هوشنگ امیراحمدی، رئیس شورای ایران و آمریکا، در جریان رقابتهای ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، بسیار محتاطانه در این خصوص عمل کرد و مسؤول اجرایی و کارشناسان این شورا را از هرگونه اظهارنظر له یا علیه هر یک از طرفین انتخابات در طول کمپینها منع کرده بود.
امیراحمدی توانسته است هم جمهوریخواهان و هم دموکراتها را در شورا جمع کند. یک روز پس از اعلام نتایج انتخابات نیز امیراحمدی در پیامی کتبی، پیروزی ترامپ را تبریک گفته و ابراز داشت که خوشحال هستند بتوانند با دولت ترامپ کار کنند و برای بهبود رابطه بین ایران و آمریکا فعالیت کنند.
وی همچنین روابط نزدیکی با برخی شخصیتهای محافظه کار و سیستم های امنیتی آمریکا و پنتاگون داشته است و در تمامی کارها، کسب منافع مالی را مدنظر دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر