بنزین فروشی از سختترین مسایلی است که کودکان سیستان و بلوچستان با آن مواجه هستند، اما به صورت کلی وضعیت کودکان کار و خیابان در این استان به دلیل ویژگیهای خاص استان بسیار سخت، تلخ و متفاوت است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، استان سیستان و بلوچستان با مساحت حدود ۱۸۰٬۷۲۶ کیلومتر مربع ۱۱ درصد مساحت کل کشور را تشکیل میدهد و با داشتن ۵۱ درصد جمعیت روستائی و عشایری بالاترین درصد جمعیت روستایی را به خود اختصاص داده است. تا چندی پیش عمده حرفه مردم این استان باغداری و کشاورزی بود که طی سالهای اخیر مشکلات کمآبی و در نتیجه خشکسالی، اشتغال به این حرفه را با چالش مواجه کرده و باعث افزایش بیکاری و کاهش درآمد خانوارهای این استان شده است، به نحوی که امروز تعداد زیادی از مردم این استان به مشاغل کاذب روی آوردهاند، مشاغلی که نمیتواند؛ پاسخگوی معاش خانواده باشد، اما در این میان موضوع اسفناکی که در بسیاری از مناطق این استان به چشم میخورد، مساله کار کودکان است؛ آن هم نه کاری بیخطر و آسان. کودکان این استان ناچارند برای کمک به امرار معاش خانواده خود به کار فروش بنزین یا قاچاق آن روی آورند، کاری که نه تنها جرم است؛ بلکه سلامت و جان آنان را به خطر میاندازد. بسیاری از کودکان این استان به جای نشستن پشت میز مدرسه سوار بر ماشینهای حمل بنزین شده و برای بردن لقمهای نان بر سر سفره خانواده تمام کودکی خود را درمیان بطریها و دبههای بنزین جای میگذارند.
مردم سیستان وبلوچستان در شرایط سختی به سر میبرند
وضعیت اقتصادی خانوادههای سیستان و بلوچستانی به نحوی است که معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور نیز در گفتوگو با ایلنا تاکید کرده است: سیستان و بلوچستان از حیث درآمد روستایی در وضعیت بسیار پایینی قرار دارد و مردم روستاهای آن منطقه به دلایلی اعم از کم آبی، پراکندگی، وجود برخی مسائل اجتماعی و محرومیت دختران روستایی این منطقه از تحصیل، دسترسی کم به مرکز کشور و... در شرایط بسیار سختی به سر میبرند.
در راستای بررسی علل و ریشههای فروش بنزین از سوی کودکان در سیستان و بلوچستان با زهرا صیادی (فعال حقوق کودک) و ایرج رستمزهی (نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها) گفتوگویی داشتیم.
زهرا صیادی درباره فروش بنزین در استان سیستان و بلوچستان توسط کودکان میگوید: معمولا کودکان بین ۱۰ تا ۱۸ سال به این کار اشتغال دارند، اما این موضوع به معنای آن نیست که کودکان زیر ۱۰ سال درگیر فروش بنزین نیستند. به عنوان مثال شما در محلات این استان کودکانی را مشاهده میکنید که ظروف بنزین را مقابل خود گذاشته و به فروش میرسانند.
این فعال حقوق کودک تاکید میکند: کمترین آسیبی که فروش بنزین برای کودکان ایجاد میکند؛ آن است که این کودکان بنزینی را که قبلا در ظرف ریخته شده در خیابان بفروشند و کار به حضور در ماشین حمل ظرفهای بنزین نکشد، اما موارد حادتری وجود دارد از جمله آن که این کودکان در کنار ظروف بنزین درون ماشینهای حمل بار قرار میگیرند و به همراه سایرین بنزین را به خارج از مرزها برده و به فروش میرسانند.
وی ادامه میدهد: اتفاق ناگواری که در چنین مواقعی رخ میدهد، آن است که با توجه به غیرقانونی بودن این کار
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر