نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۳ آذر ۲۶, چهارشنبه

گفتگوی گزارشگران با یکی از فعالین سیاسی ساکن سیدنی درباره ماجرای گروکانگیری دهها نفر در کافه لینت این شهر

گفتگوی گزارشگران با یکی از فعالین سیاسی ساکن سیدنی درباره ماجرای گروکانگیری دهها نفر در کافه لینت این شهر


جامعه ایرانی از این گروگان گیری متأسف شدند و مطمئنا تأثیر منفی بر افکار عمومی خواهد گذاشت٬ همانطوریکه حادثه ۱۱ سپتامبر بر مسلمانان در کل جهان غرب٬ بویژه در آمریکا بر جای نهاد. ولی گذشت زمان اثبات میکند که جامعه ایرانی برای فرار از خشونت و ترور دولتی ج.ا و برای زندگی صلح آمیزی همانند بقیه مهاجران به استرالیا آمده اند و جامعه ای صلح دوست و از خشونت در هر نوعش بیزارند


گزارشهای مربوط به گروگانگیری در کافه لینت واقع در مرکز شهر سیدنی استرالیا  که 16 ساعت بطول انجامید و سه کشته و چهار زخمی برجای گذاشت, در صدر اخبار روزنامه ها قرار داشته و همچنان و علیرغم گزارشها و تحلیل های مکرری که انتشار یافته است اما ابهاماتی هنوز موجود و قطعا برای جامعه پناهندگی در استرالیا پیامدهائی در بر خواهد داشت. به همین دلیل با یکی از فعالین سیاسی ایرانی ساکن سیدنی گفتگو میکنیم.

با درود به شما گرامی و سپاس از شرکت تان در این گفتگو

گزارشگران:
گروگانگیر ایرانی  و بر طبق گزارشات منتشر شده محمد حسن منطقی نام داشته است که سپس به هارون مونس تغییر نام داده است و خود را یک روحانی اهل تسنن معرفی میکرده, آیا هویت این شخص برای ساکنین ایرانی و جامعه پناهندگی شهر سیدنی مشخص بود؟

پاسخ:
 بله٬ ولی نه برای همه ایرانیان و حتی اکثر استرالیایی ها. تنها در اخبار تلویزیون اشاره هایی به این فرد شده بود که مخالف ارسال سربازان استرالیایی به افغانستان و عراق بوده (که خیلی از استرالیایی های صلحدوست هم همین نظر را دارند). او به خانواده سربازان کشته شده در افغانستان نامه نوشته بود و باعث ناراحتی روحی و آرامش آنان گشته بود٬ اما در ارتباط با کشتن زن یا دوست دخترش٬ و کارهای دیگرش از جمله آزار جنسی دختران و زنان و... کمتر خبر رسانی شده بود.

گزارشگران:
واضح است که جمهوری اسلامی خود یکی از بزرگترین عوامل گروگان گیری در جهان به حساب می آید و اکنون تلاش میکند که از این ماجرا و از آب گل آلود موجود ماهی بگیرد و اولا فشار بر فعالین سیاسی در تبعید را افزایش دهد و دوما دولت استرالیا را مقصر دانسته چرا که پیش از این ضمن اطلاع رسانی درباره این فرد خواستار تحویل او به جمهوری اسلامی بوده است. واکنش پناهندگان سیاسی به این موضوع را چگونه ارزیابی می کنید؟

پاسخ:
ج ا برای فشار بر تبعیدیان/ اپوزیسیون خارج از کشور و در اینزمینه٬ استرالیا٬ دست پیش را میگیرد که پس نیفتد٬ و همه اپوزیسیون را یک کاسه و بد جلوه میدهد. پناهندگان از دست رژیمی که یک ملت ۷۵-۸۰ میلیونی را به اسارت گرفته فرار و جلای وطن کرده اند٬ ار رژٓیمی که مخالفان را در خارج از کشور هم ترور میکند تا چه رسد در داخل کشور که مثل روز روشن است. ج. ا. از بدو غصب قدرت و با هر ترفند دیگری دست به گرون گیری کرد از جمله در سفارت آمریکا و همچنین از طریق عواملش در لبنان و جاهای دیگر آمریکایی ها٬ فرانسوی ها و ... به گرون گرفت تا بتواند برای مقاصد خود با غرب معامله کند.

گزارشگران:
این گروگان گیری اهدافش چه بوده است؟ آیا تنها جنبه تبلیغاتی اش در نظر بوده است؟

پاسخ:
این فرد که مشکلات روحی و روانی داشته است٬ هدف خاصی بحز دیدار با تونی ابوت٬ رهبر راستگرای ائتلاف لیبرال- ناسیونال و دریافت پرچم داعش/دولت اسلامی نداشته است. حال در افکار او چه میگذشته است٬ در اینمورد کسی چیزی نمیداند و یا اگر میداند باطلاع عموم رسانده نشده است.

گزارشگران:
گروگان ها از میان مردم عادی و شاید بی شکل بلحاظ سیاسی بوده اند. علت انتخاب این رستوران آیا مشخص شده است؟

پاسخ:
خیر٬ این رستوران در مرکز شهر و نزدیک به ایستگاه تلویزیون کانال ۷ و  رزرو بانک استرالیا و سفارت آمریکا قرار دارد٬ و محل پر رفت و آمد شهروندانی است که در مرکز شهر کار میکنندشاید دلیل گروگان گیر٬ محل شلوغ  عبور و مرور شهروندان شاغل در مرکز شهر و ایستگاه تلویزیون و... بوده است.

گزارشگران:
پلیس استرالیا آیا تلاشی برای مذاکره با این فرد و احیانا پایان دادن صلح آمیز آن داشته است؟ گفته شده است که او دو خواسته داشته اول اینکه پرچم  دولت اسلامی را دریافت کند و دوم اینکه با نخست وزیر استرالیا گفتگو کند. آیا در اینباره و واکنش پلیس به درخواستهای او مطبوعات اطلاعاتی را منتشر کرده اند؟

پاسخ:
پلیس استرالیا این فرد را زیر نظر داشته است٬ ولی پس از خاتمه گروگان گیری در مورد پایان دادن صلح آمیز و نجات گروگان ها با افراد صاحب نظر در گروگان گیری٬ صحبتهایی در تلویزیون کانال ای بی سی شد که شرط اول صحت و سلامتی گرو گان ها ذکر شد. ویدئو کلیپ هایی در تلویزیون نمایش داده شد که گروگان های زن مجبور شده بودند تا در مورد خواسته های گروگان گیر یعنی دیدار با ابوت و پرچم  داعش اقدام شود. اگر درخواست های بیشتری بوده (که امکان دارد هم بوده باشد)٬ پلیس در این باره چیزی نگفته است.

گزارشگران:
میتوان گفت که حاضرین در این رستوران قربانیان خشونتی بوده اند که تاثیرات و آسیب های روانی آن تا سالها خواهد ماند. آیا دولت استرالیا برنامه ای را برای پوشش و حمایت روحی آنان اعلام کرده است؟

پاسخ:
هم اکنون کمکهای پزشکی به زخمی ها  داده شده است٬ و مطمئنا در آینده کمک های لازم و حق خسارت روحی و روانی به گروگان ها داده خواهد شد ولی برای گرفتن خسارت  زمانی طولانی باید منتظر بمانند.

گزارشگران:
استرالیا یکی از فعالترین کشورهای هم پیمان با آمریکا در منطقه بوده است. آیا این اقدام را در امتداد نتایج این سیاست ها می بینید؟

پاسخ:
بله٬ هستند کسانی که از استرالیا به سوریه٬ عراق و ... برای همراه شدن با داعش/ دولت اسلامی به ترکیه و ... رفته اند. استرالیا هم پیمان آمریکا و یکی از پنج چشم(متشکل از کشورهای آمریکا٬ انگلستان٬ کانادا٬ زلاند نو و استرالیا) سازمانهای جاسوسی و ضد تروریستی است و در جنگهای استعماری آمریکا در ویتنام٬ کره٬ افغانستان٬ عراق و .... شرکت داشته و دارد. ولی برای رسیدن به اهداف انسانی٬ باید راههای انسانی را در نظر گرفت٬ نه با روش های خشونت آمیز٬ مانند گروگان گیری .

گزارشگران:
مطبوعات استرالیا آیا در قبال سیاست های پناهندگی و پناهنده پذیری واکنشی نشان داده اند؟

پاسخ:
سیاست چند سال اخیر دولت استرالیا در قبال پناهندگان٬ بویژه از زمان بقدرت رسیدن دولت راستگرای ائتلاف لیبرال- ناسیونال به رهبری تونی ابوت در قبال پناهندگان ایرانی بسیار ظالمانه بوده تا جایی که مورد خشم سازمان ملل و نیروهای چپ و دمکرات/سبزها قرار گرفته است. از زمان بقدرت رسیدن دولت ابوت در جزیره مانوس گینه پاپوا٬ یک ایرانی توسط ارتش رستگاری کشته شد و دو نفر دیگر بعلت رسیدگی نکردن به بیماری هایی ابتدایی وفات کرده اند و ۶۰ نفری هم در جریان شورش پناهندگان زخمی شده اند. رسانه های خبری هم که در دست میلیارد معروف روپرت مرداخ است٬ ولی با این حال نشریات نیروهای چپ و دمکرات/سبزها در این زمینه افشاگری کرده اند. با فرا رسیدن کریسمس و تعطیل شدن پارلمان هم کمتر به موضوع پناهندگی می پردازند٬ ولی بدون شک در آینده با این موضوع هم همانند بقیه موارد مانند بهداشت٬ تحصیل٬ خدمات اجتماعی٬ کمک های خارجی و... بودجه سالیانه را کم و کمتر خواهند کرد.

گزارشگران:
ایرانی تبار بودن گروگانگیر موضوعی است که قطعا میتواند در استرالیا و بویژه شهر سیدنی بنوعی جامعه ایرانیان مقیم این شهر را متاثر کند. نظر شما چیست؟

پاسخ:
جامعه ایرانی از این گروگان گیری متأسف شدند و مطمئنا تأثیر منفی بر افکار عمومی خواهد گذاشت٬ همانطوریکه حادثه ۱۱ سپتامبر بر مسلمانان در کل جهان غرب٬ بویژه در آمریکا بر جای نهاد. ولی گذشت زمان اثبات میکند که جامعه ایرانی برای فرار از خشونت و ترور دولتی ج.ا و برای زندگی صلح آمیزی همانند بقیه مهاجران به استرالیا آمده اند و جامعه ای صلح دوست و از خشونت در هر نوعش بیزارند.

گزارشگران:
آیا از چگونگی کشته شدن دو نفر از گروگان ها اطلاع دقیقی دارید؟

پاسخ:
علاوه بر گروگان گیر٬ یک زن وکیل ۳۸ ساله٬ متأهل دارای سه فرزند و یک مرد ۳۴ ساله٬ مدیر کافه از قربانیان این گروگان گیری هستند و یک پلیس و سه الی چهار شهروند نیز زخمی شده اند.  طبق شایعات٬ مدیر کافه جهت گرفتن اسلحه از دست گروگان گیر با عکس العمل او روبرو شده و مورد اصابت گلوله قرار میگیرد. زن وکیل هم در حال کمک کردن به زن حامله ای بوده است. در همین اثنی پلیس با شنیدن صدای گلوله با شکستن در و پنجره  وارد کافه شده و گروگان گیر را به رگبار گلوله می بندد. این احتمال هم وجود دارد که پلیس بسوی گروگان ها هم شکیک کرده و باعث زخمی شدن گروگان ها شده است.

گزارشگران:
ممنون از شما
17.12.2014

هیچ نظری موجود نیست: