میلیونها تن در ایران در سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند
نه میلیون نفر ایرانی در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای در ۷۷ شهر ایران ساکن هستند. بر اساس برآوردها این جمعیت حدود دو و نیم میلیون خانوار را شامل میشود و وسعتی حدود ۵۳ هزار هکتار را در برمیگیرد.
بر اساس مطالعات صورت گرفته در "شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران" در حال حاضر ۹ میلیون نفر در سکونتگاههای غیر رسمی و حاشیهای ۷۷ شهر مورد مطالعه، ساکن هستند.
سمیه فرهادی، مشاور امور بانوان در شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: «تعداد کل واحدهای مسکونی نیازمند بهسازی در سکونتگاههای غیر رسمی یک ونیم میلیون واحد است و برای بهسازی تدریجی این مناطق و خروج آنها از وضع کنونی حدود ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.»
او جمعیت سکونتگاههای مورد مطالعه قرار گرفته را حدود ۵ / ۲ میلیون خانوار میداند. طبق برآورد کارشناس مزبور جمعیت در فضایی به وسعت ۵۳ هزار هکتار در حاشیه شهرهای مورد مطالعه سکونت دارند.
بهگزارش ایرنا، فرهادی افزود: «پرهیز از رویکردهای تقلیلگرایانه و تدوین برنامهای جامع از جمله دستاوردها در بررسی اجمالی چالشهای فراروی جامعه زنان در برنامههای توسعه شهری است. همچنین در این طرح برای توانمندسازی زنان در برنامهها و طرحهای این شرکت گامهایی برداشته شده است.»
به گفته او، در راستای اقدامات اجرایی توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی، تاکنون ۱۷۵ پروژه با هزینه یک هزار و ۳۰ میلیارد ریال در ۲۴ شهر کشور و ۷۵ محله با همکاری مدیریت شهری و مردم انجام شده است.
او همچنین اظهار کرد: «این مجموعه با آگاهی از محدودیتهای موجود موفق شده از ظرفیت سازمانهایی چون استانداری، فرمانداری، شهرداری و دستگاههای خدماتی برای بهبود وضع زندگی زنان در بافت های مورد مداخله استفاده کند.»
پروژههای توانمندسازی تاکنون شامل ارتقای معیشت و کارآفرینی، حمایت از گروه های آسیبپذیر اجتماعی، ارتقای بهداشت و احیای هویت محلهای بوده است.
این طرحها در قالب ارتقای سرانههای خدمات شهری از قبیل پروژههای ساخت و احداث مراکز آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، فنی و حرفهای، احداث شبکههای آب و فاضلاب، آب آشامیدنی سالم و مانند آن انجام شده و یا در دست اجراست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر