در
حالی که به نظر میرسد، نگاهی انقباضی بر لایحه بودجه سال ۹۳ حکمفرماست،
دولت در کنار افزایش سهم شرکتهای دولتی، حمایت خود از اشخاص حقوقی غیر
دولتی را نیز فراموش نکرده و سهمی ۱۹۰ میلیارد تومانی برای آنها در نظر
گرفته است. نام این سازمانها در بودجه مشخص شده است.
کد خبر: ۳۶۷۱۸۱
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۶ - 26 December 2013
یکی
از جداولی که کل لایحه بودجه را شامل میشود و همه ساله بحثهای بسیاری بر
سر آن از سوی نمایندگان مجلس و اشخاص حقوقی مطرح میشود، مربوط به کمک
دولت به مؤسسات و اشخاص حقوقی غیردولتی است که امسال نیز در قالب جدول
شماره ۱۷ و با مبلغی نزدیک ۱۹۰ میلیارد تومان به مجلس فرستاده شده است.به گزارش «تانباک»، در حالی که به نظر میرسد، نگاهی انقباضی بر لایحه بودجه سال ۹۳ حکمفرماست، دولت در کنار افزایش سهم شرکتهای دولتی، حمایت خود از اشخاص حقوقی غیر دولتی را نیز فراموش نکرده و سهمی ۱۹۰ میلیارد تومانی برای آنها در نظر گرفته است.
در بخش ردیفهای متفرقه هزینههای دولت نام ۵۱ سازمان و مؤسسه به چشم میخورد که طبق برنامههای قوه مجریه مبلغی در حدود ۱۱۹ میلیارد تومان به عنوان کمک هزینهٔ اعتبارات هزینهای و ۷۰ میلیارد تومان نیز در قالب اعتبارات داراییهای تملک سرمایهای دریافت خواهند کرد.
در میان نهادهایی که با توجه به این بند از لایحه بودجه اعتبارات هزینهای دریافت میکنند، نام مؤسساتی چون سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، بنیاد فرهنگی مهدی موعود، دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، بنیاد حکمت اسلامی صدرا و بنیاد بینالمللی غدیر دیده میشوند.
در کنار آن، هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون نیز برای کمک به مؤسسات فرهنگی و دینی استانها، یک میلیارد برای کمک به مرکز تربیت مدارس دینی مناطق محروم، یک میلیارد برای کمک به هیات رزمندگان اسلام و همچنین مبلغ ۲.۵ میلیارد تومان نیز برای کمک به اقلیتهای دینی در نظر گرفته شده است.
در بخش اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای نیز که شامل طرحهای عمرانی و گسترش برخی از اماکن هست، نیز مبلغ ۲۵ میلیارد تومان به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه (کمک به تکمیل و تجهیز مصلیها)، ۲۵ میلیارد تومان به طرح زیارت (موضوع ماده ۱۲ قانون برنامه پنجم توسعه)، ۲۰ میلیارد تومان مربوط به تکمیل طرح آستان مقدس حضرت امام (ره) مدنظر قرار گرفته است.
به این ترتیب، در مجموع دولت در لایحه بودجه سال ۹۳ که به مجلس ارائه شده، ۱۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای کمک به اعتبارات هزینهای این ۵۱ مؤسسه و همچنین مبلغ ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیز جهت کمک به اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای این نهادها اختصاص داده است.
این بخش از بودجه به دلیل ویژگیهایی که دارد، همواره از سوی مؤسسات و افراد نزدیک به دولت و یا افراد خاص منجر به چانهزنی و حتی در برخی موارد ایجاد رانت به برخی از افراد میشود، البته در بودجه امسال این میزان از بودجه به مقدار چشمگیری کاهش پیدا کرده و بسیاری از افراد و نهادهایی که در زمان احمدینژاد در بودجه سال ۹۲ اعتباراتی دریافت کرده بودند، از بودجه حذف شده است.
غلامرضا تاجگردون، عضو کمیسیون تلفیق و نائیب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با تابناک در مورد جدول شماره ۱۷ بودجه و کمک به مؤسسات غیر دولتی گفت: این جدول سال ۹۱ در حدود ۷۹۰ میلیارد تومان بوده و الان به حدود ۱۹۰ میلیارد رسیده است. کاهش و ساماندهی این بودجه کار خوبی است که انجام شده است. شاید همچنان در آن خطاهایی وجود داشته باشد اما به مراتب بهتر از گذشته است.
وی در مورد دلیل پرداخت بودجه به این نهادها و اقدامات سازندهای که میتوانند داشته باشند گفت: آنهایی که شخصی بودهاند، حذف شدهاند اما چند مورد همچنان وجود دار از جمله مؤسسه آیت الله مصباح یزدی و چند نفر دیگر.
این نماینده در مورد بودجههایی که از طرف وزارتخانهها و سایر سازمانها به نهادهای غیر دولتی میشود، گفت: بودجه اینها در این حد و اندازه نیست. شاید کل بودجه غیر شمول وزارت ارشاد ۲ میلیارد تومان باشد، اینها سازمانهایی هستند که بر اساس قانون میتوانند کمک بگیرند. ۰.۵ درصد بودجه جاری، اعتبارات خارج از شمول است و سازمانها میتوانند به افراد یا سازمانهایی که در راستای اهداف سازمان میتوانند کمک کنند، پرداخت کنند.
وی در مورد شرایط سازمانهایی که شامل این کمکها میشوند، گفت: سازمانهایی که فعالیت گسترده دارند و مجوز فعالیت داشته باشند، کمیتهای متشکل از مجلس و ارشاد و سازمان مدیریت برای تعیین این سازمانها تشکیل شده است.
تاجگردون در پاسخ به اینکه آیا نزدیکی سازمانی به دولت میتواند عاملی برای قرار گرفتن سازمان در این فهرست شود، گفت: من مؤسسهای ندیدهام که به این دلیل در فهرست قرار گرفته باشد. همه نوع سازمانی در این فهرست هست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر