نگاهي به...

هر آنچه منتشر ميشود به قصد و هدف آگاهی رسانی و روشنگری است۰ ما حق "آزاد ی بيان" و" قلم" را جزء لاينفک مبارزه خود ميدانيم! ما را از بر چسب و افترا زدن باکی نيست! سلام به شهدای خلق! سلام به آزادی!

۱۳۹۲ مهر ۱۳, شنبه

کیهان کلهر با نماد صلح فلسطین و سمفونی "سینما جنین" در آلمان


http://media3.s-nbcnews.com/j/MSNBC/Components/Photo/_new/100805-jenin-hmed-1130a.grid-6x2.jpg

کیهان کلهر با نماد صلح فلسطین و سمفونی "سینما جنین" در آلمان

شهر جنین در کرانه باختری رود اردن سال‌ها محل درگیری اسرائیل و فلسطین بود. تنها سینمای جنین خاک گرفت، اما مرگ کودکی فلسطینی شهر را صاحب سینمای دیگری کرد و الهام بخش سمفونی کیهان کلهر شد که اکنون در آلمان اجرا می‌شود.

طنین موسیقی فیلم از ذهن و ساز نوازنده‌ی معروف ایرانی، کیهان کلهر بر می‌آید
نام شهر جنین در کرانه باختری رود اردن سال‌ها با جنگ و خونریزی پیوند خورده بود و بسیاری از پیکارجویانی که قصد شرکت در عملیات انتحاری را داشتند، در کوچه پس‌کوچه‌هایش پناه می‌گرفتند  اما در سال ۲۰۰۵ وقوع یک تراژدی در شهر جنین نگاه‌ها را بار دیگر به خود معطوف کرد؛ حادثه‌ای غم‌انگیز از جنس مرگ اما این بار با چاشنی عطوفت و آزادگی.  در پی یک درگیری و تبادل آتش میان گروهی از سربازان اسرائیلی و جنگجویان فلسطینی، احمد خطیب، کودک یازده ساله‌ی فلسطینی با شلیک گلوله یک سرباز اسرائیلی جان باخت  احمد همراه با گروهی از دوستانش در حال بازی بود و تفنگی اسباب‌بازی در دست داشت که همین امر باعث شد تا سرباز اسرائیلی او را به اشتباه یک پیکارجو تصور کند و با شلیک دو گلوله به زندگی‌اش پایان دهد  پدر و مادر احمد پس از مرگ مغزی فرزندشان تصمیم گرفتند اعضای بدن او را به چند اسرائیلی نیازمند به پیوند عضو اهدا کنند؛ حرکتی داوطلبانه که منجر به نجات جان پنج اسرائیلی از جمله چند کودک شد.  نام احمد خطیب پس از این حادثه، سمبلی برای صلح شناخته شد و داستان زندگی‌اش در تصاویر فیلم مستندی با نام "قلب جنین" در سال ۲۰۰۸ جان تازه‌ای گرفت. مارکوس فتر، مستندساز آلمانی تصمیم داشت تا این فیلم را در جنین هم به نمایش بگذارد، اما سینما چیزی نبود که بتوان از آغاز نخستین انتفاضه در سال ۱۹۸۷ سراغ آن را در هیچ کجای این شهر جنگ‌زده گرفت. تنها سینمای این شهر، سالنی متروکه بود که درهایش سال‌های زیادی بسته مانده بود.  اسماعیل خطیب‌، پدر احمد به همراه مارکوس فتر بر آن می‌شوند تا سینمایی را در جنین به راه بیندازند و به این ترتیب دو سال بعد "قلب جنین" در جنین به نمایش در می‌آید  اجرای سمفونی جنین  ساخت یک سینما در جنین کار ساده‌ای نبود و مخالفت‌های فراوانی را حتی از سوی فلسطینیان به همراه داشت اما در چشم تیزبین یک مستند‌ساز این اعتراضات خود دستمایه‌ی ساخت فیلم دیگری شدند؛ فیلمی که داستانش به راه انداختن یک سینما در جنین است و طنین موسیقی‌اش از ذهن و ساز نوازنده‌ی معروف ایرانی، کیهان کلهر بر می‌آید.
سینمای شهر جنین در حرکتی مشترک با همکاری نوجوانان آلمان و فلسطینی بازسازی شد
روز شنبه (اول اکتبر/۹ مهر) کیهان کلهر همراه با نوازندگان ارکستر سمفونی شهر درسدن آلمان و چهار تک نواز از کشورهای مختلف، علی بهرامی (سنتور، ایران)، سعد محمد حسن (ویولون عربی، مصر)، (شین شاناهان، آمریکا) و کامل شجراوی (عود، اسرائیل) برای نخستین بار "سینما جنین−یک سمفونی" را روی صحنه اجرا خواهند کرد.  صحنه‌هایی از این فیلم نیز همراه با موسیقی به نمایش در خواهند آمد. کیهان کلهر همچنین در این برنامه قطعه بی‌‌کلام "شهر خاموش" را اجرا می‌کند. این قطعه از آلبومی به همین نام است که در سال ۲۰۰۸ ضبط و به کودکان حلبچه تقدیم شده است.  سینمای شهر جنین در  حرکتی مشترک با همکاری نوجوانان آلمان و فلسطینی بازسازی شد. سالن این سینما هم‌اینک ظرفیت ۴۰۰ تماشاگر را دارد و تا ۲ هزار نفر می‌توانند به هنگام نمایش یک فیلم در فضای باز در این سینما گرد هم آیند  در این مکان ساحلی شنی با یک استخر هم ساخته شده تا شاید بتواند دل کودکانی که دریا را به چشم ‌می‌بینند اما به دلیل موانع، راهی به ساحلش ندارند، به دست آورد.
منبع: دویچه وله فارسی
لینک اجرای کنسرت:

هیچ نظری موجود نیست: