3/141 میلیارد، سوریه: 8/8 میلیارد، آذربایجان: 5/20 میلیارد، تاجیکستان: 12.3 میلیارد، ماهانه 90 هزارتومان به صدهزار کارگر فلسطینی
هارشنبه، ۳۱ تير، ۱۳۸۸
هفته گذشته سرپرست کمیته امداد گفته بود: جهیزیهدادن کمیته امداد به دختران دمبخت برخى از کشورها نه تنها هزینه نیست بلکه سرمایهگذارى براى کشور بهحساب مىآید زیرا با هدف انتقال فرهنگو الگوى جمهورى اسلامى به این کشورها انجام شده و دیپلماسى رسمى از آن سود مىبرد. این اظهار نظر به سرعت مورد توجه مردم قرار گرفت. شاید چون مردمی که در عوارضی و خیابانها پول به صندوقهای صدقات میریزند تازه فهمیدند ممکن است پولی که به صندوق میریزند تا بلاگردان خود و خانوادهشان باشد، ممکن است صرف خرید کامپیوتر برای دختران کومور یا صرف خرید جهیزیه برای دختران آذربایجان شود. جالب آنکه طی چهار سال اخیر همزمان با روی کار آمدن دولت نهم، سرپرست کمیته امداد نیز که بعد از انقلاب (24 سال) با حکم امام و بعد رهبری ابقا شده بود، تغییر کرد و با آمدن سرپرست جدید در برخی موارد آمار کمکها گاه تا 100 درصد افزایش داشته است. از طرف دیگر، کمکهای کمیته امداد در حالی به کشورهای دیگر در جریان است که بعضا رفتارهای غیرعادی از سوی برخی از این کشورها میشود. یکی از آنها آتش زدن روغنهای اهدایی کمیته امداد به آذربایجان بود که در سکوت خبری کسی به آن توجه نکرد. کمیته امداد ایران به برخی کشورها کمک میکند که اصولا در زمره کشورهای عقبمانده و جهان سوم هستند. برای مثال تهیه جهیزیه برای دختران کومور. تمام کشور کومور 700 هزارنفر جمعیت دارد و حتی در کومور یک هواپیما برای سفر رئیسجمهورش سامبی که از شاگردان آیتالله مصباح نیز هست، وجود نداشت و ایران برای آمدن سامبی به ایران برایش هواپیما فرستاد.
کمیته امداد لبنان
کشوری که سید حسین نصرالله اهل آنجاست 10452 كیلومتر مربع مساحت دارد اما جمعیت آن مثل مساحتش تقریبا نصف تهران است! ممکن است ندانید، ولی همه مردم آن را مسلمانان تشکیل نمیدهند، قومیتهای لبنان هم متفاوت است، برخی از آنها در ایران هم هستند. عربها ۶۰درصد، آسوریان و سریانیها ۳۶درصد و ارمنیها ۴درصد، کردها و یهودیان یك درصد از جمعیت لبنان را تشکیل میدهند. در لبنان از اواخر سال 66 كمیتههای امداد امام خمینی لبنان تاسیس و رسما شروع به كار كردند. تعداد واحدهای كمیته امداد لبنان در پایان سال85 (بعد از حدود دو دهه فعالیت) 20 واحد بود. تعداد 460 شهر و روستای لبنان تحت حمایت كمیتههای امداد قرار دارند. تمامی شاخههای اصلی به صورت شورایی مركب از 3 یا 5 نفر اداره میشوند و واحد مركزی نیز كه بهصورت شورای 5 نفره اداره میشود، مسوولیت هماهنگی و نظارت بر كار تمامی شاخهها را بهعهدهدارد. مجموع كمكهای پرداختی به مددجویان كمیتههای امداد لبنان در سال 85 بیش از 1/23 میلیارد لیره لبنان معادل 928/5364/1 دلار (3/141 میلیارد ریال) بوده است. كل خانوارهای تحت حمایت كمیتههای امداد لبنان در پایان سال 85 هفت هزار و 486 خانوار باجمعیت 16هزار و 45 نفر بودند. تعداد تحت حمایتهای سال 85 در مقایسه با سال قبل، یعنی سال 84 (5212 خانوار با جمعیت 13172 نفر) از نظر تعداد خانوار 6/43 درصد و از نظر جمعیت 8/21 درصد افزایش داشته است.
کمیته امداد سوریه
سوریه كشوری است با مساحت 185هزار كیلومتر و جمعیت حدود 5/18 میلیون نفر.تعداد كل خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد سوریه در پایان سال 85، 2126 خانوار با جمعیت 9289 نفر بوده. در سال 85 جمع کمکهای کمیته امداد سوریه 47.862.111 لیره سوریه، معادل 8/8 میلیارد ریال یا معادل 957.242 دلار بود.
کمک ماهانه 90 هزارتومانی ایران به صدهزار کارگر فلسطینی
بعداز حمله اسرائیل به فلسطین، در روز قدس و دعوت كمیته امداد با استقرار پایگاه در مكانهای خاصی نسبت به جمعآوری كمكهای مردمی جهت اهدا به مسلمانان مظلوم فلسطین اقدام كرد. ارزش ریالی كمكهای جمعآوری شده برای مسلمانان مظلوم فلسطین افزون بر 1/4 میلیارد ریال بود. البته این کمکها تنها گوشهای از کمکهای ایران به مردم فلسطین است. پیش از عید، نخستوزیر فلسطین از کمک 250 میلیون دلاری ایران به تشکیلات خودگردان و فلسطینیان خبر داد. به گزارش آفتاب، اسماعیل هنیه سخنانش در شماره روز پنجشنبه روزنامه لبنانی السفیر منتشر شده، گفت: «نتیجه دیدارم از ایران حمایت مالی از فلسطین به ارزش 250 میلیون دلار (برابر 225 میلیارد تومان) و ارائه چند طرح برای حمایت مالی و اقتصادی مستقیم از دولت و ملت فلسطین بود.» هنیه همچنین گفت: «از جمله این کمکها برای مثال اختصاص 120 میلیون دلار(برابر 108 میلیارد تومان) برای حمایت مالی از دولت فلسطین در سال 2007 و نیز اختصاص 45 میلیون دلار برای پرداخت حقوق کارمندان سه وزارتخانه از وزارتخانههای تشکیلات خودگردان فلسطین و پرداخت مطالبات خانوادههای فلسطینی برای 6 ماه است.» هنیه که با این روزنامه لبنانی گفت و گو میکرد، افزود: «ایران پذیرفته به 100 هزار کارگر فلسطینی در ماه 100 دلار بپردازد و برای 6 ماه به این کار ادامه دهد که جمع آن 60 میلیون دلار میشود.» به گفته او «ایران همچنین پذیرفته به هر کدام از سه هزار ماهیگیری که از چند ماه پیش از رفتن به دریا محروم شدهاند، در ماه 100 دلار بپردازد و تا 6 ماه به این کار ادامه دهد که جمع کل آن 8/1 میلیون دلار میشود.» نخستوزیر فلسطین در پایان گفت: «ایران مرکز فرهنگی فلسطین و کتابخانههایی ملی با ارزش 15 میلیون دلار خواهد ساخت و دو هزار خانه ویرانشده را به ارزش کل 20 میلیون دلار ترمیم خواهد کرد.»
کمیته امداد افغانستان
افغانستان كشوری با مساحت 652 هزار كیلومتر مربع كه نزدیك به 5/28 میلیون نفر جمعیت دارد. با استمرار جنگ داخلی در این كشور، امداد رسانی کمیته امداد به افغانستان از تابستان سال 77 متوقف شد اما با آغاز دوران بعد از طالبان مجددا فعالیت كمیته امداد در دی ماه سال 80 در شهر كابل و در سال 81 در شهرهای هرات و نیمروز (زرنج) آغاز شد.در پایان سال 86 تعداد 5252 خانوار با جمعیت 21777 نفر تحت حمایت كمیتههای امداد این كشور قرار داشتهاند. به علاوه در این سال 745 خانوار شامل 3498 نفر دیگر نیز به صورت موردی طی یك یا دو مرحله از خدمات كمیته امداد بهرهمند شدهاند.
کمیته امداد آذربایجان
جمهوری آذربایجان با مساحت 86600 كیلومتر مربع حدود 8 میلیون نفر(تقریبا اندازه تهران) جمعیت دارد. كمیته امداد در این كشور تعداد 464 شهر و روستا را تحت پوشش قرار داده است. در پایان سال 86 تعداد 9593 خانوار با جمعیتی معادل 27875 نفر به صورت دائمی تحت حمایت كمیتههای امداد جمهوریآذربایجان قرار داشتهاند. به علاوه در این سال كمیته امداد تعداد 5148 خانوار با جمعیت 15272 نفر دیگر را به صورت موردی تحت حمایت و مساعدت خود قرار داد. مجموع كمكهای پرداختی به مددجویان و هزینههای اداری وعملیاتی كمیتههای امداد جمهوری آذربایجان در سال 86 مبلغ 1/86 میلیون منات جدید (معادل 2211694 دلار، معادل 5/20 میلیارد ریال) بودهاست.
کمیته امداد تاجیكستان
تاجیکستان کشوری با مساحت 143 هزار كیلومتر مربع و حدود 7 میلیون نفر جمعیت است. کمیته امداد در سال 73 در شهر دوشنبه افتتاح شد. در پایان سال 86 تعداد 7154 خانوار با جمعیت 27967 نفر تحت حمایت كمیتههای امداد این كشور قرار داشتهاند كه اكثریت آنها از خانوادهای بیسرپرست و مهاجرین مسلمان بودند. ضمن اینكه تعدادی از خانوادههای روس تبار هم از حمایتهای این نهاد برخوردارند. مجموعكمكهای پرداختی به مددجویان و هزینه عملیاتی كمیته امداد تاجیكستان در سال 86 بیش از 4.615.451 سامانی معادل (12.3 میلیارد ریال یا 1.341.701 دلار) بوده است.
کمیته امداد كومور
به نظرتان کومور کجاست. شاید نام آن را تابهحال نشنیده باشید، اما حتما عکس رقصهای عجیب و غریب افرادی که خود را شبیه مردم بدوی آفریقا آرایش کرده بودند جلوی رئیسجمهور کشورمان دیدید. رقصی در حاشیه دیدار احمدینژاد از کومور و چند کشور آفریقایی که اواخر سال گذشته ایرنا آن را با آب و تاب زیاد و طی چند خبر منتشر کرد. کومور یک کشور است، که تاریخ اعلام موجودیتش به نیم قرن نمیرسد. کشوری با کمتر از یک میلیون نفر جمعیت، یعنی چیزی حدود 790 هزار نفر و مساحتی حدود 2 هزار کیلومتر مربع. برای اینکه ابعاد کومور دستتان بیاید آن را با تهران مقایسه کنید. تهران 19 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و بیش از 7 میلیون نفر جمعیت (برخی آمارها جمعیت تهران را تا 12 میلیون هم منتشر کردند) همین کشور کوچک هم در جنوب شرقی آفریقا از چشم مسوولان ما مخفی نمانده و آنها به دعوت مقامات عالیرتبه كشورهای آفریقایی و با هماهنگی نمایندگیهای سیاسی و فرهنگی كشورمان در كشورهای تانزانیا، كومور، سیرالئون و ماداگاسكار ارتباطات و مراودات و اقدامات اجرایی خاصی را انجام دادند.(همان کشورهایی که چند وقت پیش محمود احمدینژاد سفری به آنها داشت) از آن جمله میتوان به تاسیس دفتر کمیته امداد در کومور اشاره کرد. این دفتر در کومور فعالیتهایی نظیر سایر کشورها انجام داده است. مثل راهاندازی مركز آموزش فنی و حرفهای در چهار رشته: كامپیوتر، برق ساختمان، برق صنعتی، خیاطی و تجاری کمیته امداد از زمان تاسیسش در کومور بیش از 500 خانوار محروم و دارای یتیم در كشور كومور را تحت حمایت قرار داده است. البته تعداد افراد تحت حمایت منتشر نشده است، اما اگر خانوارها را 5 نفری در نظر بگیریم یعنی کمیته امداد در کومور 2500 نفر از مجموع 790 هزار نفر جمعیت کومور را تحت حمایت قرار داده است. البته کوموریها هم قدر کمکهای ایران را میدانند. به گزارش برنا اواخر سال گذشته احمد عبدالله محمد سامبی رئیسجمهور کومور طی سخنانی در سالن اجتماعات دفتر کمیته امداد امام خمینی(ره) در کومور از زحمات جمهوریاسلامی ایران به ویژه کمیته امداد امام خمینی(ره) در این کشور قدردانی کرد. به گزارش این خبرگزاری سامبی طی این سخنرانی ضمن بیان صحبتهای رئیسجمهور ایران در زمینه فراهم کردن امکانات مناسب توسط ایران در کشور کومور، حضور کمیته امداد در کومور را برای این کشور بسیار خوشایند دانست.
سامبی شاگرد مصباح
احمد عبدالله محمد سامبی (زاده ۵ ژوئن ۱۹۵۸) معروف به آیتالله سیاستمدار و روحانی مسلمان سنی (البته در بخش بعدی میخوانید که در خاطرهای از احمدینژاد، او سامبی را شیعه میداند!) اهل مجمعالجزایر قمر است. او در سال ۲۰۰۶ رئیسجمهور این کشور شد. به قدرت رسیدن او حاصل نخستین انتقال مسالمتآمیز قدرت در تاریخ سراسر کودتای کومور بود. او همچنین نخستین رئیس کشور کومور است که از انجوان میآید، جزیرهای که در سال ۲۰۰۱ درخواست خود برای جدا شدن از اتحاد جزایر کومور را کنار گذاشت. سامبی مانند اکثر اهالی دیگر قمر مسلمان سنی است و لقب آیتالله را به خاطر اقامت و تحصیلش در شهر قم بر او نهادهاند. او در قم در مورد نظریه سیاسی اسلامی مطالعه میکرد و گفته میشود شاگرد محمدتقی مصباح یزدی بودهاست. پس از آن تحصیلاتش را در سودان و عربستان سعودی پی گرفت.
هواپیمای اختصاصی ایران برای آیتالله
یکی از نقدهای جدی احمدینژاد نسبت به دولت اصلاحات، استفاده دولتمردان اصلاحات از هواپیمای تشریفاتی بود. اما در دولت احمدینژاد هرچند خود او از هواپیمای اختصاصی پیشین استفاده نمیکرد، اما برای سامبی از ایران هواپیما فرستاده شد تا به ایران بیاید! یک سایت حامیدولت نهم خبر از آن داد که برای سفر رئیسجمهور کومور به ایران، احمدینژاد دستور داده است که یک هواپیمای فالکون از ایران به کومور برود تا او را با خود به ایران بیاورد. این رسانه حامیاحمدینژاد که در چند ماه گذشته به انتشار برخی خاطرات از زبان دوستان و اطرافیان رئیس دولت نهم روی آورده است، نوشت: «رئیسجمهور کومور، مسلمان و شیعه است. در ایران درس خوانده و شاگرد آقاى مصباح یزدى بوده. میخواست بیاید ایران؛ اما چون هواپیماى مناسبى براى آمدن به ایران در اختیار نداشت، دکتر دستور داد یک هواپیماى فالکون بفرستند تا او را بیاورد.»
آتش زدن محموله روغن در آذربایجان
در سال 87 مثل سالهای گذشته، دفتر خارج از کشور کمیته امداد امام خمینی(ره) (آذربایجان) محمولههایی را در قالب کمکهای کالایی که همه ساله برای شهرها و روستاهای این جمهوری مثل: باكو، لنكران، گویچای و گنجه و.... ارسال میکرد، فرستاد.اما گویا یکی از محمولههای روغن نباتی که مانند سالهای قبل به این جمهوری فرستاده شده بود توسط مقامات جمهوری آذربایجان در شهر لنکران به آتش کشیده شده است.
امیرهادی انواری
روزنامه اعتماد ملی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر